Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka w dużym mieście 23:19, 06 lip 2022

Do góry
no to teraz na słonecznej przetaczniki i lilie nadają ton
Wilczy ogród 23:17, 06 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Maglesko, o tak, jesteś naszą inspiracją  myślę teraz o oczku, a szczerze mówiąc, to może się skończyć nawet liczbą mnogą! A miałam już nie kombinować. Uli zdjęcia obejrzałam z podziwem dla Was obu Jestem napalona na fotki pomarańczowych, będzie czad.

Martka szalone obydwie z Ulą ja inspiracją .....ale miłe to bardzo

fajnie ,że myślisz o oczku powiem Ci ,że uwielbiam te wieczorne żabie koncerty ....już i w nowych mam zielonych lokatorów ....i też myślę o oczku ,ale takim większym ....tylko to raczej dość odległy plan ...

fotek lipcowych mam mnóstwo ,ale już pózno-jutro powstawiam

ogród nigdy nie jest skończony -ja już się z tym pogodziłam
Buziaki
taka zajawka na jutro

Ogród z zegarem 23:15, 06 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Co to za liliowce? Jaki piękny kolor i jakie gęste. Ja sadziłam nowe w zeszłym roku, ale przy twoich wyglądają marnie, chyba przyoszczędziłam na ilości. Teraz muszę czekać aż się rozrosną.

Jak u ciebie przepięknie ! Liliowce, juki, róże, wszystko pięknie wygląda. Nad różą Fairy też się zastanawiałam jakiś czas temu i może do niej wrócę. Nie byłam miłośniczką malw, ale faktycznie muszę przyznać, że wyglądają cudnie !
Ptasi gaj 23:02, 06 lip 2022

Do góry
Szmaragdy przycięte prawie metr. Jeszcze jutro i będzie finito z przycinaniem Tui.
Zaniedbałam przycinkę w ciągu 3 lat sporo urosły.
Po deszczu pogoda sprzyjała.

Było tak

Jest tak

Przetacznik Rossane rozbujał się na całego.

Piękny kolor lilii

Ogród w Klein Kottorz 22:54, 06 lip 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Wygląda identycznie jak moja Endlles Summer, stara bardzo wartościowa odmiana.
Ogród w Klein Kottorz 22:44, 06 lip 2022

Do góry
Jeżówki

Ogród w Klein Kottorz 22:38, 06 lip 2022

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 22:36, 06 lip 2022

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie nie ma pomidorowego szaleństwa bo jem jedynie zupę pomidorową . Cały czas pamiętam twoją podpiekaną cukinię. Pyszna była .

Jolu, zwykły przepis, plasterki boczku, cebulka, cukinia w paski-sól z pieprzem
*do tego ziemniaczki młode zapiekane razem/po ugotowaniu/-i masz obiad

cukinię posadziłam późno- jeszcze nie kwitła, jak byłam w niedzielę,
jutro, ma być deszczowo-wizyta odwlecze się.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:29, 06 lip 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Haniu, a co to?

Krwawnik kichawiec. Bardzo fajna roślinka. Wysiewałam go kilka lat temu w pudełku po margarynie. Kępki powtykałam w różne miejsca. Bardzo ładnie współpracuje z różami i wszelkimi trawami. Kwitnie dosyć długo. Lubi słońce.

Ogród w Klein Kottorz 22:29, 06 lip 2022

Do góry
Czas hortensji

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:26, 06 lip 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)

Haniu odgłosy pracujących pszczół, trzmieli uwielbiam, jeden bzyk przy tej łące a flacelia jest oblegana z każdej strony dlatego tak lubię tam teraz siedzieć i patrzeć na te pracujące owady przestrzenie dziękują za pochwałę a tu na dobranoc łączka

Jesoooooooooo! Boski widok.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:24, 06 lip 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, a co to?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:23, 06 lip 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Zupełnie nie rozumiem Waszego problemu z tymi czosnkami... u mnie są w zaniku. Mam je w kilku miejscach i wszędzie to samo. Spokojnie możecie mi nadwyżki cebulowe podsyłać

Pół wora na odpady bio zapełniłam tymi czosnkami. A to tylko z 40 cm fragmentu rabaty. Nie miałam serca wyrywać dalej, bo są teraz w fazie mocnego fioletu i przyciągają mnóstwo trzmieli. Gdybyś tylko była bliżej. U mnie wrastają w krzaczki poziomek, w róże i w byliny.
Strach je wyrzucić na kompost.

Ogród z zegarem 22:22, 06 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Jak ja lubię malwy
Te Twoje przestrzenie dają tyle możliwości do szaleństw ogrodowych, za to ogarnianie chwastów już by mnie przerażało
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:15, 06 lip 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Rewelacyjnie prezentuje się ta łąka. Facelia robi w niej dobrą robotę. Tam pewnie aż huczy od bzyków.
Sad też cudowny. Ach te przestrzenie.

Haniu odgłosy pracujących pszczół, trzmieli uwielbiam, jeden bzyk przy tej łące a flacelia jest oblegana z każdej strony dlatego tak lubię tam teraz siedzieć i patrzeć na te pracujące owady przestrzenie dziękują za pochwałę a tu na dobranoc łączka

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:12, 06 lip 2022

Do góry
Pogoda zrobiła się jakaś dziwna. W nocy znowu mocno popadało, a w dzień szału nie było. Jakieś 20 stopni i sporo chmur. Od tych nadmiarów wilgoci na niektórych różach pojawiła się czarna plamistość. Z dwojga złego: susza czy plamistość, wolę już plamistość.
Rabaty się wyciszyły kolorystycznie. Następna porcja intensywnych barwnych plam pojawi się dopiero jesienią. Wcześniej zakwitną hortensje, ale ich kwiaty trudno uznać za intensywnie kolorowe.

Jarzmiankom u mnie dobrze i w cieniu, i w słońcu. Tak jak pisze Pszczółka, są dobrym towarzystwem dla róż. Dla hortensji też.

Elmshorn wciąż w fazie I kwitnienia.

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:09, 06 lip 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

ale cudne , mwlownicze widoczki natury
Ja takie bardzo lubię

Aniu dziękuję kciuki trzymam mocno

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:08, 06 lip 2022

Do góry
Krakus napisał(a)

Pieknie wszystko taki busz
mam pytanko co to za trawy wzdłuż ścieżki?

Dziękuję ta trawka to sesleria jesienna, jak dla mnie super trawka

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 22:07, 06 lip 2022

Do góry
Wyszła nam mała plaża

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:06, 06 lip 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Łąka przecudna i ten kadr mnie zachwycił.

W tym sezonie wszędzie widzę ożankę i myślę intensywnie gdzie ją posadzić

Monika, powiedz mi, czy ty ogławiasz w sezonie byliny jak przekwitną? Masz ich dużo i tak mnie to zastanawia

Asiu dziękuję jeżeli chodzi o bylinki to do tej pory nic z nimi nie robiłam, bo chciałam żeby się rozsiały na rabatach, dałam im poszaleć no teraz to już muszę co poniektóre ograniczyć, więc po przekwitnięciu będę je podcinać np ożankę bo ta to szaleje bez umiaru. Na jesieni byliny wycinam żeby Wiosną mieć więcej czasu na inne czynności

Ożanka jest fajną bylinką, jak jej dasz miejsce to ci tą miejscówkę bardzo szybko ogarnie i da bardzo widoczną plamę na rabacie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies