Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Witajcie w Wyżełkowie 17:16, 01 sty 2013

Do góry
Pozbierałam też jarmuż na sałatkę, bo ma bardzo dużo wartości odżywczych zimą i jak przemarznie jest szczególnie smaczny.

Odkryłam to dopiero teraz, bo jesienią chciałam go usunąć (latem nie był taki smaczny). Na szczęście dałam mu szansę i od teraz będzie stale gościł na naszym stole i w warzywniku. Polecam go tym z Was. którzy cenią własne zdrowie.

I jeszcze jedno grudniowe zaskoczenie w warzywniku Wiedzieliście, że cykoria i delikatna zielona sałata rosną pod śniegiem i mimo mrozów! Dla mnie to tegoroczne odkrycie Zobaczcie to zdjęcia z ostatniego grudnia 2012.

Witajcie w Wyżełkowie 17:08, 01 sty 2013

Do góry
Jest tak piękna pogoda ciepło i słonecznie więc ja nie mogłam się oprzeć poszłam popracować w ogrodzie. Jeszcze klika lat temu to było nie do pomyślenia w moim przypadku, ale Ogrodowisko i Natura zmieniają człowieka Tak więc pobieliłam pnie drzewek owocowych, żeby zabezpieczyć ich korę przed pękaniem w ciepłym słonku po zimnej nocy i wysiałam kiełki na zdrowie.

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:00, 01 sty 2013

Do góry
Wszystkim bardzo, bardzo dziękuję za tyle pięknych życzeń i tyle pięknych kartek.

Mamy już rok 2013, więc znowu przed nami mnóstwo pomysłów ogrodowych do zrealizowania, więc życzę wszystkim, aby rok był udany dla naszych ogrodów, aby roślinki przetrwały zimę bez uszczerbku, a od wiosny ruszyły, piękniały i przede wszystkim nas cieszyły.

Już się nie mogę doczekać takich widoków i zapachów.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:43, 01 sty 2013

Do góry
I kilka innych migawek...

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:40, 01 sty 2013

Do góry
Potem troszkę nóżki się posłuchały głowy....

I pierwszy banan na twarzy...."zatrzymałam się" ....

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:38, 01 sty 2013

Do góry
A było tak...
Nie będziemy chodzić bo od tego nóżki bolą.. jedziemy od razu.....

Tu było układanie nartek by się nie plątały i jedziemy...... Iza oczywiscie ja siem boję

Tu sławetne Izy.. poczekaj muszę pookładać wszystko w głowie...

Miało być poukładane, ale coś nóżki nie chciały słuchać głowy...... i dlaczego "ja siem pytam"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:38, 01 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
o północy psiaki rządziły w domu, taki hałas był od petard, że nie szło wytrzymać!
oby dziś już nie strzelali, bo znowu psy będą cierpieć; no i oczywiście wozy strażackie jeden za drugim jechały, aż strach myśleć, co i gdzie się paliło!

Irenko, my mamy nietypowego psa. Wcale nie boi sie wystrzałów. Wręcz domaga sie wyjscia na dwór. Zajadał z nami kiełbaski w ogrodzie. I oglądał piekne efekty swietlne na niebie. Może to dlatego, ze to pies wojskowego, a to do czegos zobowiązuje.

Piękne masz pieski!!!!!!!!!
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 16:29, 01 sty 2013

Do góry
Mam nadzieję, że sylwestrowe szaleństwo nikomu nie zaszkodziło.
My spędzilismy Sylwestra w bardzo kameralnym otoczeniu, czyli tam gdzie zawsze uwielbiamy odpoczywać - w naszym kochanym ogrodzie. Były kiełbaski, szampan, fajerwerki i nas dwoje.

Dla odmiany czas na zmiany... 16:29, 01 sty 2013

Do góry
beta napisał(a)

Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.

Nie wiem czy Szefowej o takie rozmieszczenie chodziło ale strzelam

Gosia jesteś niezastąpiona normalnie jak wróżka

myślę ,że o to chodziło

wygląda fajnie a ta śliwa to jaka duża może urosnąć? że tak sie głupio spytam

Gosia dobrze zgaduje w moich myślach, może ewentualnie trzeba cosik pogrubić żurawki żeby nie były sznurkiem a w pobliżu hortensji jako wachlarz
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:28, 01 sty 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

Widzę, że macie fajną górke
Skoro Iza jednak jeździ, mimo że robila wszytsko aby nie jeździć , to już załapała balcyla

No to teraz Iza zaliczy wszystkie świętokrzyskie stoki a jest tego troszkę. Pozdrawiam w Nowym już Roku!

Jeszcze się poprzełamujemy 12 i 13 stycznia
I już "bendem narciarkom" napewno
Ubaw mieliśmy z Izą po pachy..zresztą całą ekipa była wesoła i zakręcona.. ja pierwszego dnia zapomniałam zabrać z tego wszystkiego butów narciarskich i jeździłam z wypożyczalni.... kostki mam zmasakrowane i opuchnięte..... ale pilnowałam wszystkich i wszystkiego, a z tym mi zawsze pod górkę Najważniejsza była piersiówka z nerwosolkiem.... o smaku cytrynówki Foty nie ma, ale naprawdę nie było czasu ani na fotki, ani na obgadanie Was, ani na sprawy ogrodowe... nie było czasu na nic.... zleciało zdecydowanie za szybko... a teraz w domciu taka dziwna cisza, aż w uszach dzwoni....
Czekam z niecierpliwością na relację Izy, bo ona będzie umiała spotkanie lepiej ubrać w słowa
A to pierwszy wjazd wyrwirączką...... i sakramentalne powiedzenie z pierwszego dnia..."ja sobie muszę to poukładać w głowie..... " , "ja siem boję", "ja nie chcę..itd itp

Drugiego dnia był przymus..... i miał być tylko jeden raz....... no i było.............................................. 14 razy....bo Iza mówiła tak.... "jeszcze raz", "jeszcze raz", "jeszcze raz"...........
I tym sposobem Iza bendzie narciarkom ..... to był prawdziwy banan I duma Adamo, który stwierdził "Nigdy w to nie wierzyłem"............
A Iza jedzie i mówi stój .. ja parkuję..... i zaparkowała....

Dla odmiany czas na zmiany... 16:26, 01 sty 2013

Do góry
beta napisał(a)

musze teraz leciec, ale daj link do tej rabaty bo przeciez nie znajde teraz. Może mi cos wpadnie do głowy to Ci jeszcze podeslę Ściskam

Agatko o ta rabatę chodzi

Nie wiem czy coś robiłaś w tej materii, ale moim zdaniem błędem było sadzenie klona jesionolistnego tak blisko domu. Czy zmieniałaś tutaj to główne drzewko?

Siedzę już od godziny na Twoim wątku i lecę pismem obrazkowym Stąd chaotyczne podpowiedzi
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 16:22, 01 sty 2013

Do góry
Kochani,
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za życzenia świąteczno-noworoczne. Jest to dla każdego okres wyjątkowy, bo są to Święta rodzinne. I ja poczułam się tak szczególnie. Jeszcze nigdy nie miałam tak dużej rodziny. Jeszcze nigdy nie dostałam tylu życzeń. Bardzo Wam dziekuję za te wspaniałe chwile spędzone z Wami na ogrodowisku.

Dla odmiany czas na zmiany... 16:17, 01 sty 2013

Do góry
beta napisał(a)
troszkę zdjęć
kwitnie trawka, nie mam pojęcia jak się zwie, gdyby ktoś wiedział będę wdzięczna

To rozplenica.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:16, 01 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Widzę, że macie fajną górke
Skoro Iza jednak jeździ, mimo że robila wszytsko aby nie jeździć , to już załapała balcyla

Ta górka (z drugiego dnia) jest 28km ode mnie... i to jej największa zaleta..i było pusto, zero luda...ale jak to powiedziała Iza..... lepszy bar był na pierwszej górce Ale tu dawali winko grzane. wiec ja stawiam na drugą górkę
A teraz rzeszowskie bukszpany By było ogrodowo

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:07, 01 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Witam w nowym roku.

Witaj Bogdziu.. już jestem z powrotem na Forum.. fajnie było, ale do forum też się stęskniło
Biegałyśmy z Izą co chwila do komputera, aby sprawdzić co u nas słychać...
Byłyśmy się uścisnąć pod jemiołą to dobrze chyba wróży na przyszłość

Ogródek Hanusi po zimie 16:05, 01 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Rozpoczynamy nowy kalendarz...czyste karteczki......co nam przyniosą za treść?
Mam nadzieję,że będą zapisane tylko wesołym,zielonym atramentem!
Powodzenia!

Haniu podsumowanie 2012 roku by się przydalo w Twoim wykonaniu
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:01, 01 sty 2013

Do góry
Danuś, Zbysiu, Agatko, Kondzio, Hanus, Basiu, Joanko, Danusiu z Sosnowa, Martek, Aniu An Tre, Rysiu, Zeta, jagoda, Kas1ia, Elu, Majeczko, Goiniaczku,Aga_ka, Zuzia, Miłka, Bociu, Mdżenko, Ewelinko, Betysiu, Weroniko, kasik, Aldonka, Wiunia, Kindzia (nowy awatarek..niepoznałam), Basia kraj, Beta, Aniu MOnte, Anulka, Anitko, Elizo, łukasz, Ewa, Ania DS, Haniu, Urszuko, Krysiu, Noemi, Agnieszko i kochana Bogdziu i wszyscy których nie wymieniłam.... dziękuję za pamięć, za zaglądanie, za machanie, za życzenia i za wszystko.... Wam też życzę jeszcze raz szczęśliwego i pomyślnego ROKU 2013

Spotkania ogrodowiskowe w realu są niezapomnianym wspomnieniem....... i z tego powodu zrobiło się trochę zaległości..wiec proszę o wybaczenie, ale nie byłam w stanie być wszędzie

Dla ciekawych foto z naszego spotkania

Chciałam odebrać gitarę Nalepie.. na kolejne spotkanie, ale nie oddał.... zostanie sie tylko murmurando i harmonijka ustna Zbysia

A to my z Konstancja w alei z kasztanami....

"Baśniowy" Ogród 15:54, 01 sty 2013

Do góry
Ogród Ginger 15:51, 01 sty 2013

Do góry
Styczniowa pogoda ??!!! :

Dla odmiany czas na zmiany... 15:49, 01 sty 2013

Do góry
beta napisał(a)

Zerknij też na to:

to zdjęcie z realizacji Danusi - taki minimalizm ale jaki piękny.

mam takie głupie pytanie, czy to jest trzmielina?

To Ilex crenata "Golden Gem"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies