Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:52, 29 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)
bez koralowy Gold
śliczny jest, ale dość wrażliwy

rodki od strony, gdzie co rok je skracam, zobaczcie jakie gęste

CW zaczyna

Pięknie wyglądają Rodki bardzo gęste. Piszesz, że przycinasz czym sekatorem czy nożycami jak żywopłot.
Pokazałabys jak to robisz, nie wiem jak to zrobić Ircia proszę ma luźne swoje Rodki chętnie bym przycielam aby zgęstniały. Daj znać po przekwitach w którym miejscu przyciąć.

Poza tym odczuwa się wrażenie że spacery odbywam w Ogrodzie botanicznym wszystkie rośliny masz i rośnie przepięknie na czarnoziemie.
W ogródku Martki 07:56, 29 kwi 2022

Do góry
Nie ma kontroli nad cebulowymi, miał być zestaw Emperor (maślany był u Johanki, piękny, o takim marzyłam), jest coś cytrynkowego. Judith, też kupowałaś w B? Mało tego!!! Miał być z nim Mystic Van Eijk, niestety w żaden sposób nie przypomina go i w dodatku jest ... czerwony! Czy można sobie wymarzyć lepsze zestawienie?

Rozkwitły tulipany botaniczne Stellata.

Pracuje się. Rabata z różami Princess Alexandra of Kent.
Wczoraj i dziś:

Skeeters Broom rozwinął listki!

Nowościami ogród sypie jak z rękawa.
Pięknej majówki Wam życzę! Ja mam ambitne plany Ryciowo-rowerowe

W ogródku Martki 07:47, 29 kwi 2022

Do góry
Łucjo, Zuzo, dziękuję,i przetacznik lada dzień trafi na rabatę, właśnie na niej ryję

Judith, telefon jest bardzo praktyczny, rzadko udaje mi się wyciągnąć aparat, ustawić statyw, zmienić obiektyw na makro, a tak ciach i chwila uwieczniona Aparatem zawsze robię serię zdjęć, zanim wybiorę to jedno. Tu jest szybki efekt, program sklei sam optymalną konfigurację oczywiście, że nie ma tej głębi i światła, ale to co jest, jest na bardzo zadowalającym poziomie.

Maglesko, efekty podziwiania są na razie takie, że zabieram po kolei ustawione donice i dumam, co w ich miejsce Wiem tylko, że zostaną seslerie, róże i cisy, cała reszta to pytania otwarte

Reniu, mnie też ogień zachwyca, ogród zyskał inny wymiar. Stipa jest nieprzewidywalna, rośnie gdzie chce, u mnie tak zapewnię będzie. Dlatego nie traktuję jej jako żelaznej kandydatki ale spróbować warto. Sporobolusa mam w innym miejscu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Zapachu nie czuję, choć wszyscy przestrzegają. Bardziej od wyeksponowania palisad etc. zależy mi na ich przysłonięciu, zintegrowaniu. Tylko trawnika nie chciałabym przysłaniać, bo potem zabawy z dosiewkami, dodatkowe akcje podczas koszenia. Bylin trochę będzie, ale nie za dużo, przynajmniej teraz jest takie założenie

Asiu, ogród dostarcza pozytywnych emocji, to naprawdę lek na (prawie) całe zło, odskocznia, hobby które stopniowo zaczyna przybierać charakter pasji... Ile my byśmy bez tych ogrodów straciły?

Haniu, sporobolusa mam na jednej rabacie przy różach i właśnie dlatego rozważam go w tym miejscu. Ponieważ zaskoczył mnie i okazał się bardzo wdzięczną, niewymagającą trawką, a w tym sezonie kępki będą zapewne jeszcze bardziej okazałe. Dlatego nie obawiałabym się tej trawy aż tak, jak to by mogło wynikać z opisu. Rozważam go od strony oranżerii pomiędzy cisami i sesleriami, od strony róż byłaby sesleria i ... przywrotnik może? Mam go sporo do wsadzenia.
Cebulki - nad nimi chyba nawet w młodym ogrodzie nie da się zapanować, o czym za chwilę

Ogród na piasku i z wielkim murem 07:05, 29 kwi 2022

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Niezmordowane ciemierniki, kwitną kolejny miesiąc, już nawet nie wiem kiedy zaczęły

Boskie te ciemierniki i wiosna pełną gębą, nie widać opóźnień.
Co do drzewa, to może zasmarować taką szpachlą do drewna i owinąć, szczerze to nie wiem. Cos podobnego i u mnie na tulipanowcu, ale nic nie robię, albo sam się zregeneruje, albo padnie. I tak go tniemy na maksa.
Dużo sił i radości na majówkę
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 06:18, 29 kwi 2022

Do góry
pawel2806 napisał(a)
Czy ja wiem czy ten beton taki brzydki, byliny w sezonie go zasłonią.

Na brzydkawy… zeby był to tylko beton. A tu kawałek pustaków szalunkowych widać na które spływa beton z płyty…
Tu widać lepiej

Pachnący różami, malowany bylinami 05:55, 29 kwi 2022

Do góry

Po Prawej róża Friedenslicht a po lewej The Pilgrim

The Pilgrim imponująca, mam ją wiele lat i cały czas skromna u mnie, nie może się rozpędzić, pewnie cos jej nie pasuje. W tym roku dwa długie pędy przygięłam nisko, będzie miała na nich mnóstwo kwiecia.
Dość wysoko przycięłaś swoje, zawsze tak tniesz?
Ewo co to za drzewko owocowe na zdjęciu?
Możesz mi polecić jakieś drzewko owocowe które masz a które nie choruje?
Widziałam też że śliwe prowadzisz wąsko i wysoko, zbieracie śliwki z drabiny?
A czereśnia też zdrowa na poprzednich zdjęciach, u mnie czereśnia zawsze zaatakowana przez mszyce, co robisz że Twoja taka piękna bez mszyc?
Mój ogrodowy pamiętnik 22:19, 28 kwi 2022

Do góry
Jeszcze trochę Genie a druga magnolia bardzo słabo mi zakwitła. Tylko kilkanaście kwiatów ma.

Red Barony też powoli ruszają.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:16, 28 kwi 2022

Do góry
Stojak utkwił w róży a potem będę musiała kombinować jak ją pookręcać żeby wyglądała .

Trawnik lekko skoszony ale rośnie bardzo nierówno mimo że dosypywałam nawozu.

Powojniki powinnam sobie odpuścić ale jestem uparciuch i próbuję dalej z nimi. Marnie kwitną oprócz jednego. Ale zastartowały.

No i te niebieskie klimaty.
Zacisze Alicji 22:12, 28 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Lubię takie klimaty paprocie to jedne z moich ulubionych roślin
Mój ogrodowy pamiętnik 22:07, 28 kwi 2022

Do góry
Słońce mnie pognało po południu do ogrodu. I tyle wiosny dojrzałam co poniżej .

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:03, 28 kwi 2022

Do góry
garage1 napisał(a)
Jesienią kilka moich poziomek zaczęło marnieć i usychać, myślałem ze może przed zimą tak się dzieje. Teraz na wiosnę niestety już nie wypuściły nowych liści, wykopałem kilka uśniętych i takie okazy były w glebie, jedne to krocionogi ale tych długich kremowych nie jestem w stanie rozpoznać. Czy one mogły spowodować usychanie krzaczków, jeżeli tak to jak z nimi walczyć ?

Może to drutowce...
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 22:03, 28 kwi 2022

Do góry
Będzie pięknie…

Glina i zielsko 22:01, 28 kwi 2022

Do góry
Jak dobrze pójdzie to jeszcze 2 dni roboty i będe miala ogród bez tego szajsu.

Nie mam kondycji i robota nie idzie szybko ale powoli do celu .

Mam już budlejową i bukową całkiem czyste.

Jutro skończę na platanowej pod tujami, natomiast zostanie jeszcze kawalek po srodku rabaty gdzie nie ma roślin. Ten fragmęt wyjme przed sadzeniem hortek i traw.

Jeszcze mam troche szmaty na rodkowej i też wyjme.
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 21:57, 28 kwi 2022

Do góry
Kochani, dziś wpadł do nas pewien gość.
I gość uczynił taki cud
Glebogryzarką.

Już się nie mogę doczekać weekendu, kiedy pojedziemy i złapiemy za grabki i szpadelki

Mój ogrodowy pamiętnik 21:55, 28 kwi 2022

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Biało się zrobiło.
Na szczęście nie od śniegu .

Piękna focia Buziaki zostawiam.

Jak się Genie bardziej postara sięgnie mi najniższych gałęzi śliw.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 21:52, 28 kwi 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Wiosna już się rozkręciła u Ciebie na dobre. Kępy ciemierników zachwycające.
Moja ostoja 21:51, 28 kwi 2022

Do góry
Miałam nie kupować rododendronów a kupiłam w markecie B. Cena niewielka, trudno było oprzeć się pokusie.
Nawet nie mam jeszcze dla niego miejsca, więc posadziłam w donicy. Ponieważ nie mam ręki do rodków, więc zobaczę, jak będzie tym razem. Ważne jest to, że rododendron Cunninghams White. Rośnie też w słońcu i kwitnie wcześnie i powtarza kwitnienie, oczywiście mniej obficie.
Zielony AZYL 21:44, 28 kwi 2022

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 21:42, 28 kwi 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Hanusiu, piękne tulipanki, ale te omiegi wyglądają, jak żółte słoneczka, takie ciepłe i radosne.
Pozdrawiam wiosennie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:41, 28 kwi 2022

Do góry
pachnie
to kalina Burkwooda ANNE RUSSEL, bodnantska DAWN juz przekwita a koreańska i japońskie czekają w kolejce

glicynia będzie szaleć no chyba że znowu przymrozi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies