Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Wiaan 11:37, 19 sie 2022

LIDKA napisał(a)
Basenowa też w trakcie powolnego tworzenia

Fajne miejsce powstaje. Co tam dosadziłaś?
Nie wiem czy te iglaki stożkowe nie są za blisko traw. Tak na zdjęciu to wygląda.
Doczekałaś się ładnego trawnika
Joann 12:24, 19 sie 2022

LIDKA napisał(a)

Lidko, u Ciebie taki porządeczek, że zaczynam mieć kompleksy Pięknie wszystko wygląda, rabaty zrobione z rozmachem, trawnik aż miło popatrzeć
Podoba mi się to połączenie trawnika z rabata z kamykami i z korą. Lubię taką różnorodność w ogrodzie. Być może wynika to z tego, że u siebie jestem "skazana" na takie rozwiązania z uwagi na działkę. Fajne to, wykorzystam gdzieś na pewno.
Lidzia, nic tylko odpoczywać, bo chwastow nie widac Budlejowa chyba najpełniejsza.
Agania 12:37, 19 sie 2022

Basenowa super, my kąpiemy się od środy, teren jeszcze nie zagospodarowany do końca, ale będziemy dopieszczać
Temperatura w basenie 28 stopni, wcześniej czy później pewnie zainwestujemy w pompę ciepła dla dzieci
Pozdrawiam
Agatorek 17:43, 19 sie 2022

Fiu, fiu, ogród mega przyrósł, wszystko bardzo ładnie wygląda ❤️

Brawo Ty!
olciamanolcia 18:30, 19 sie 2022

LIDKA napisał(a)
Hortensji czas

No pięknie Hortensje jak malowane.
LIDKA 21:07, 19 sie 2022

Wiaan napisał(a)

Fajne miejsce powstaje. Co tam dosadziłaś?
Nie wiem czy te iglaki stożkowe nie są za blisko traw. Tak na zdjęciu to wygląda.
Doczekałaś się ładnego trawnika

Są za blisko i je przekopie. Po upałach. Mam tu miscanty . Klona jesionolistnego,lilaka i jasmin w kulke oraz 2 coniki .
Będzie jeszcze rząd liliowców stella d' oro.
Rabaty w kamieniu są eleganckie ale nie lubie ich pielic i ciężko utrzymac kamień w czystości.
Na szczęście mąż gadżeciarz kupił sobie odkurzacz ogrodowy.
LIDKA 21:08, 19 sie 2022

olciamanolcia napisał(a)

No pięknie Hortensje jak malowane.

Tak. A Ty jesteś moją idolką wsprawie hortek. Buźka.
LIDKA 21:12, 19 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiedziałam o co chodzi z rządkoza, ale się cofnęłam i już wiem i jestem jej przeciwna
Za to o kocimiętce w ciągu dwóch sezonów dowiedziałam się tyle, że cudna bezproblemowa roślina, znosi suszę i nawet nie przycięta , kwitnie ponownie ukrywając pod zielonym wcześniejsze kwitnienie Ale trzeba trafić z miejscem, ja posadziłam w czterech miejscach w ogrodzie, w dwóch rośnie pięknie w dwóch prawie wcale.

Sylwia na niektóre choroby nie ma leków. Na moją rządkoze też. Ale podobno sama czasem przechodzi.
U mnie ma tendencje do nasilania okresowo. Zwłaszcza jak sadze nowe rośliny.
Testuje szałwie w 3 kolorach na 1 stanowisku i najładniej rośnie fioletowa.
Kocimiętke i perowską jak trafie lokalnie to kupie i sprawdze co one na moją glinę. Rośliny mają swoje sekrety.
LIDKA 21:16, 19 sie 2022

Joann napisał(a)

Lidko, u Ciebie taki porządeczek, że zaczynam mieć kompleksy Pięknie wszystko wygląda, rabaty zrobione z rozmachem, trawnik aż miło popatrzeć
Podoba mi się to połączenie trawnika z rabata z kamykami i z korą. Lubię taką różnorodność w ogrodzie. Być może wynika to z tego, że u siebie jestem "skazana" na takie rozwiązania z uwagi na działkę. Fajne to, wykorzystam gdzieś na pewno.
Lidzia, nic tylko odpoczywać, bo chwastow nie widac Budlejowa chyba najpełniejsza.

Rozmachu w rabatach nie widze. Trawnik ma 3 gorsze miejsca i bede je radowac kompostem. U nas tak twardo ze walec z kolcami kupiliśmy do nakłuwania trawy .
Budlejowa to moja ulubiona rabata .

A mi się u Ciebie podoba . Bardzo.
LIDKA 21:28, 19 sie 2022

Agatorek napisał(a)
Fiu, fiu, ogród mega przyrósł, wszystko bardzo ładnie wygląda ❤️

Brawo Ty!

Brawo ja!!! Powiedziała kobieta- największy pracuś ogrodowiska i Pasjonatka co obsadza park.
Dziękuję po stokroć.