Fajne miejsce powstaje. Co tam dosadziłaś?
Nie wiem czy te iglaki stożkowe nie są za blisko traw. Tak na zdjęciu to wygląda.
Doczekałaś się ładnego trawnika
Lidko, u Ciebie taki porządeczek, że zaczynam mieć kompleksy Pięknie wszystko wygląda, rabaty zrobione z rozmachem, trawnik aż miło popatrzeć
Podoba mi się to połączenie trawnika z rabata z kamykami i z korą. Lubię taką różnorodność w ogrodzie. Być może wynika to z tego, że u siebie jestem "skazana" na takie rozwiązania z uwagi na działkę. Fajne to, wykorzystam gdzieś na pewno.
Lidzia, nic tylko odpoczywać, bo chwastow nie widac Budlejowa chyba najpełniejsza.
Basenowa super, my kąpiemy się od środy, teren jeszcze nie zagospodarowany do końca, ale będziemy dopieszczać
Temperatura w basenie 28 stopni, wcześniej czy później pewnie zainwestujemy w pompę ciepła dla dzieci
Pozdrawiam
Są za blisko i je przekopie. Po upałach. Mam tu miscanty . Klona jesionolistnego,lilaka i jasmin w kulke oraz 2 coniki .
Będzie jeszcze rząd liliowców stella d' oro.
Rabaty w kamieniu są eleganckie ale nie lubie ich pielic i ciężko utrzymac kamień w czystości.
Na szczęście mąż gadżeciarz kupił sobie odkurzacz ogrodowy.
Sylwia na niektóre choroby nie ma leków. Na moją rządkoze też. Ale podobno sama czasem przechodzi.
U mnie ma tendencje do nasilania okresowo. Zwłaszcza jak sadze nowe rośliny.
Testuje szałwie w 3 kolorach na 1 stanowisku i najładniej rośnie fioletowa.
Kocimiętke i perowską jak trafie lokalnie to kupie i sprawdze co one na moją glinę. Rośliny mają swoje sekrety.
Rozmachu w rabatach nie widze. Trawnik ma 3 gorsze miejsca i bede je radowac kompostem. U nas tak twardo ze walec z kolcami kupiliśmy do nakłuwania trawy .
Budlejowa to moja ulubiona rabata .