Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:58, 30 lis 2012

Do góry
Syla z pięknymi tulipanami i powiewiem wiosny, Sebek z cyklamenami bardzo na czasie, Urszulla z moim ulubionym storczykiem, Martek z pięknym bukietem z róż i cynii, Renia Rench z uroczą różą Agatka (Hogata), Agnieszka (baraga), Aga_k z clematisem, Zbyszek Gazda z kwiatem ketmii z których słynie Twój ogród, Ania asc z niebieskim bukietem kwiatów bardzo w moim guście, Mariusz (z lilijką wodną niemal jak Tolibowski ), Jola Joku z przepięknym czosnkiem, Agata Ch. z Holandii z niespotykanymi tulipanami, Gosia kaisog ze ślicznym storczykiem, Marzena2007 z cudnym bukietem, Ania Monte z uroczą różą, Ewa z boskimi tulipanami, Ewa z pąkiem róży

- DZIĘKUJĘ WAM Wszystkim za odwiedziny, pamięć, wsparcie i piękne kwiaty gdyby nie Wy, nie byłoby takiego wyniku, Wasze zdrówko

szkoda tylko, że jeszcze nie mogę dzielić się z Wami "gotowym" ogródkiem, ale ten dzień kiedyś nadejdzie mam przynajmniej taką nadzieję .....

Hokus pokus w ogródku Beaty 16:56, 30 lis 2012

Do góry
Hokus pokus w ogródku Beaty 16:53, 30 lis 2012

Do góry
Moje zmagania ogrodowe 16:52, 30 lis 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam po dłuższej nieobecności.
Anieszka, mnie też u siebie wieki nie było.
Udało mi sie dziś wyjść na 30 minut odpocząc do ogrodu, zaczęłam od wiązania nieudolnego traw, niby mają być przymrozki to i trochę kompostu sypnęłam pod niektóre rośliny, kore mam w garazu to nie zamarznie i jak zaczną się naprawdę mrozy to dosypię.
Przed i po

Pozdrawiam i biegnę nadrabiać

Trawki wyglądają fajnie uczesane w kucyki. Ja dopiero w tym roku sadziłam, więc nie ma co wiązać, mam tylko nadzieję, że przeżyją zimę, bo bardzo się z nich cieszyłam. Pozdrawiam
Trzeba zacząć wszystko od początku 16:51, 30 lis 2012

Do góry
trawka była podlewana i urosła śliczna i zieloniutka
Hokus pokus w ogródku Beaty 16:51, 30 lis 2012

Do góry
To dekoracje dyniowe, które robiłam dzieciom do przedszkola.
Ta Ziuta chwilowo dotrzymywała mi towarzystwa w pracy.
Ogródek na trzy lata 16:42, 30 lis 2012

Do góry
A to już sam "Smaragd" oraz jego cień:

I nie tylko on jest taki "podwójny" dzięki słońcu:

Ogródeczek jagody99 16:41, 30 lis 2012

Do góry
Jagodo, znów zabłądziłam do Ciebie, rozumiejąc Twoje tęsknoty, które nas łączą. Od dawna ludzie wyjeżdżali "za chlebem" do Ameryki, coś zyskali, coś tracili.
Potem "czasy Solidarności", polityka, i znów los rzucał Polaków po świecie, teraz bezrobocie...
Moja córka jest w Kanadzie ponad 30 lat. Dzisiaj cieszymy się z tego, że jest internet i na bieżąco jesteśmy w jakimś sensie "razem".Odległość i czas nie zmieniła naszej bliskości.Było ciężko jak musiałam czekać dwa tygodnie na zamowioną rozmowę telefoniczną (cenzurowaną) i pół roku na listy (cenzurowane)...
Nie przepadam, jak Ty za świętami, ale coraz częściej widzę, ze mało jest "świąt w tych świętach", wszędzie widać pogoń za pieniądzem, zakupami, gotowanie i jedzenie na wyrost, ale i odpoczynek dla zapracowanych. Nie uogólniam, bo od nas zależy trochę z kim się spotykamy i jak trwonimy lub wykorzystujemy czas. W takich żyjemy czasach,trudnych i ciekawych.Szukamy tego co nas łączy i tym żyjemy.
Oprócz naszych tęsknot mamy ogródki i roślinki i to forum, i fajnie jest. Myślami będę blisko przez ten trudny czas, i aby do wiosny.Pozdrawiam serdecznie.

troszkę wiosny z mojego ogródka dla Ciebie.
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:38, 30 lis 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Lepię z masy solnej. Materiał dostępny dla każdego.
Pokażę jednego, jest niewielki więc może być na choinkę, albo jako dodatek do prezentu...

Cuuudny!!! Pokażesz jeszcze inne?

Jak pomaluję to wstawię na wątku, nasze drugie hobby, dzięki, nawet nie myślałam, że komuś się spodobają
Trzeba zacząć wszystko od początku 16:33, 30 lis 2012

Do góry
Witam wszystkich ogrodników.Jeszcze błąkam się po Ogrodowisku,nie wiem czy to ogarnę.Nie mam tak dużo zdjęć mojego ogrodu,bo jakoś nigdy ich nie robiłam,dopiero w tym roku zaczęłam je pstrykać,bo natknęłam się na Was,i spodobało mi się,fajna zabawa.
Ogródek na trzy lata 16:30, 30 lis 2012

Do góry
Bardziej jesiennie jest tylko w okolicach "Smaragda" - trzmielina i floksy przebarwiły się:

Ogródek na trzy lata 16:28, 30 lis 2012

Do góry
Bluszcz też nadal rosnie i pewnie najmłodsze listki zmarzną mu zimą"

Chryzantemy jeszcze kwitną, a skimmia dopiero rozkwitnie:

Ogród Hrabiego 16:26, 30 lis 2012

Do góry
Ewalm Witaj i dziękuje za komentarz

Chciałbym się pochwalić co ostatnio kupiłem na giełdzie staroci "

3 gliniane amfory
amfory położę przy bramie do alejki

i ciężką donice z twarzami

Ogródek na trzy lata 16:23, 30 lis 2012

Do góry
Ostatnio było mokro i dość ciepło. Porosty na murku zadowolone, coraz ich więcej:

A niektóre rośliny jakby czuły wiosnę zamiast nadchodzącej zimy, nadal rosną i wypuszczają nowe listki (co mnie nie cieszy wcale):

ogrodoweimpresjejolki 16:19, 30 lis 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

O to nie wesoło, Zacznij gotować pierogi,to przynajmniej w kuchni się rozgrzejesz.....Melisę też mam w ogrodzie corocznie.

Jolu przy pierogach robi się bardzo ciepło i przytulnie . Nie zazdroszczę takiej sytuacji i oby szybko naprawili. Pozdrawiam.

Na razie jeszcze się nie zabrali Stoi 1 człowiek i pilnuje czy równo spływa z pękniętej rury
Ciekawa jestem czy w sobotę i niedziele pracują, bo już zaczął się weekend...

Tymczasem wsunęłam talerz gorącego barszczu nie czekając na M. i smażę naleśniki
Zastanawiam się tylko czy wietrzyć kuchnię czy pozostać w ciepłym zapaszku smażonych naleśników i farszu szpinakowo-czosnkowego?

Zimno jest to i naleśnika jem czekając na M.
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:16, 30 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzisiaj miałam cudowny dzień, bo przyjechała wnusia. Przyjazd przedświąteczny, bo na Święta dzieci będą u siebie, czyli za morzem. Mam kilka dni na rozpieszczenie, wycałowanie i przytulanie.
Przywiozła kilka zdjęć... oto jedno

Witam!
Śliczny aniołek!
Uwielbiam zdjecia czarno-białe i w dodatku takie naturalne i bez ustawionych min.
Pozdrawiam
Ogródek na trzy lata 16:11, 30 lis 2012

Do góry
Dzisiaj ogródek tylko w szczegółach, bo w ogółach nic się specjalnie nie zmieniło.

Moje zmagania ogrodowe 16:01, 30 lis 2012

Do góry
Witam po dłuższej nieobecności.
Anieszka, mnie też u siebie wieki nie było
Monte, żyje żyje, alena nic nie mam czasu. Wizytacja chyba dobrze, dzieciaki świetnie pracowały, ale wyników całej wizytacji jeszcze nie mamy - we wtorek posiedzenie RP z kuratorami i wtedy sie wszystko okaże.
Udało mi sie dziś wyjść na 30 minut odpocząc do ogrodu, zaczęłam od wiązania nieudolnego traw, niby mają być przymrozki to i trochę kompostu sypnęłam pod niektóre rośliny, kore mam w garazu to nie zamarznie i jak zaczną się naprawdę mrozy to dosypię.
Przed i po

Pozdrawiam i biegnę nadrabiać
Ogród ogrodniczki 15:57, 30 lis 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Witaj Ewciu.
Mi też byłoby szkoda magnolii.
Nie wykopię jej.
Sadzę że w gruncie rzeczy rozwiązanie już mamy.
Traw jakoś tam nie mogę sobie wyobrazić.
Berberysy szybciej choć wątpię czy się wybarwią.Raczej nie.
Skłaniam się do tego co piszesz.
Może ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł?
Ale myślę że te rośliny które tam już są powinny się po prostu rozrosnąć + dać tą przesłonę z cisa
i drzewko kuliste na pniu.
Eta wsio.
Ewuniu,jeśli chodzi o strumień to wiesz...jest pięknie
Nie masz pojęcia ile mnie to sił kosztowało aby zrobić tak jak jest.
Na samym początku był po prostu Rondoup.
Trochę napisałam już wcześniej.
Nigdy jednak się nie zrażałam.
Prę do przodu,choć z trudem wielkim.
Wiadomo wydatki są spore,a my mamy piątkę dzieci.
Oczywiście cieszymy się nimi.
Nie chcę żeby to zabrzmiało jak narzekanie

Jeszcze wstawiam wizualizację od strony wejścia do ogrodu.
Nareszcie nabiera to ładu i składu.

Kiedy sadziłam pierwsze rośliny w ogrodzie miałam tylko doświadczenie ogrodnicze.
Wszystko się przyjęło zgodnie z planem.
Teraz te rośliny są już duże i niestety do nich trzeba resztę dopasować.
Ja mam już większą wiedzę w dziedzinie planowania ogrodu,ale czasami muszę się poratować wiedzą z zewnątrz.
Dobrze że Danusia przyszła z pomocą.
Już nie miałam pomysłu na tą rabatę.

Jeśli mogę wtrącić swoje dwa słowa to ja widzę to tak.Rh i chyba hosty odsunęłabym bliżej brzegu i posadziła równoledle do krawędzi.Hosty bliżej bukszpanów .Jałowce natomiast jako zimozielone pod nogi Magn.ale niezbyt blisko bo ona jeszcze się rozrośnie i nie lubi aby jej uszkadzać korzenie.Rh podrosną w górę.Rh bym rozsunęła .

Aniu,ja myślałam o niskich rododendronach pod magnolię.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 15:49, 30 lis 2012

Do góry
Niby-wianek bluszczowy.
Na święta zamiast domku powieszę jakąś bombkę
Fajny?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies