Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

aldonaz 00:56, 24 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Coś niezwykłego, widziałam też u Ani, bajecznie to wygląda. Pod koniec stycznia ma być ocieplenie, to powinno pomóc rozpuścić ten lód. Brzozy dadzą sobie radę, zobaczysz, pozdrawiam

Mam nadzieję. Muszę odwiedzić Twój igiełkowy ogródeczek. Pozdrawiam i zmykam do spania
Mala_Mi 11:20, 24 sty 2013

Tak..byliny najbezpieczniejsze ..... a na magnolie i rh będziemy czekać kolejny rok...
barbara_kraj... 23:13, 24 sty 2013

aldonaz napisał(a)

Do Twojej rodzinnej miejscowości wpadam czasem do kościoła, jest teraz odnowiony wewnątrz. Pozdrawiam

Ciekawa jestem, czy z zewnątrz też się zmienił? Postanowiłam u siebie wstawić cztery pamiątkowe zdjęcia z Ch. Dworu już nie ma, młyn przebudowany, krzyż przy drodze taki sam, a może nawet ten sam i kościół... - opoka. Zajrzysz?
barbara_kraj... 23:18, 24 sty 2013

aldonaz napisał(a)

Mój brat twierdzi, że rododendronom i azaliom wymarzną pąki i nie zakwitną przez ten lód i że będzie dużo szkód. Ogrodnicy muszą się do tego przyzwyczaić. Ja już szukam nowych roślin w internecie. Byliny jednak najbezpieczniejsze. Pozdrawiam

Tak wyglądała w poniedziałek droga dojazdowa do mojego domu

Pisalam u Ani asc o kwitnieniu rh po takim katakliźmie. Słabiutko, niewiele pąków się rozwinęło

Patrzę na tę drogę i głową kręcę, i Ty po niej jechałaś? Toż to lodowisko...!
monteverde 23:20, 24 sty 2013

Straszną masz ta pogodę Aldonko, to ja już wolę ten mróz co jest u mnie
Martek 17:47, 25 sty 2013

Piękna ta droga ...
Pozdrawiam Aldonaz i tulam
Bogdzia 17:59, 25 sty 2013

aldonaz napisał(a)

Mój brat twierdzi, że rododendronom i azaliom wymarzną pąki i nie zakwitną przez ten lód i że będzie dużo szkód. Ogrodnicy muszą się do tego przyzwyczaić. Ja już szukam nowych roślin w internecie. Byliny jednak najbezpieczniejsze. Pozdrawiam

Nie chciałam Was straszyc ale też tak myślę . Na rh i azaliach może byc mniej kwiatów bo te które sa pod lodem mogą nie zakwitnąc . Miejmy jednak nadzieje ze nie mam racji i Twój brat też. A gdzie zdjecie sowy?????????
barbara_kraj... 23:52, 25 sty 2013

Aldonko, obejrzałam twoje irysy i... zaniemówiłam! A już całkiem mowę mi odjęło, jak weszłam na podany link. Co za bogactwo kolorów i form! Mój zbiór, to śmieszny ułamek tego co zobaczyłam!
Chyba się rozchoruję
Różnorodność roślin, jakie uprawiasz porównać można z tymi, jakie w swoim ogrodzie zgromadziła Dzidka. Wpływy angielskie widoczne. Ogrom pracy włożyłaś, no i do tego pasieka! I ten lasek brzozowy! Piękna okolica, w pięknym miejscu usytuowany ogród
aldonaz 20:51, 26 sty 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Aldonko, obejrzałam twoje irysy i... zaniemówiłam! A już całkiem mowę mi odjęło, jak weszłam na podany link. Co za bogactwo kolorów i form! Mój zbiór, to śmieszny ułamek tego co zobaczyłam!
Chyba się rozchoruję
Różnorodność roślin, jakie uprawiasz porównać można z tymi, jakie w swoim ogrodzie zgromadziła Dzidka. Wpływy angielskie widoczne. Ogrom pracy włożyłaś, no i do tego pasieka! I ten lasek brzozowy! Piękna okolica, w pięknym miejscu usytuowany ogród

Co do irysów, jesienią zamówiłam kilka na stronie, którą u mnie znalazłaś. Już chciałabym widzieć jak zakwitną. Rzeczywiście drogo u niej, ale są niezwykłe. Wybrałam te najtańsze m.in. cynamonowe jabłka.
Na wiosnę planuję zamówić jeszcze kilka.
Co do mojego ogrodu - to prawda o ogromie pracy, ale efektem jest "kolorowy jarmark", a nie zaplanowany ogród. Czeka mnie wiele pracy w tym roku. Okolica bardzo mi się podoba, mimo że mieszkam jakby w skansenie - po obu stronach domu zaniedbane, walące się chałupy, ale dla mnie mają swój urok.
Zdjęcia z dzisiejszego spaceru.

płaczące brzozy

aldonaz 21:01, 26 sty 2013

Martek napisał(a)
Piękna ta droga ...
Pozdrawiam Aldonaz i tulam

Dzięki Martek za odwiedziny. Droga piękna, ale nie do jeżdżenia. Dla Ciebie lodowe bazie.