Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Ani 23:44, 26 lis 2012

Do góry
annawu napisał(a)
A to już efekt pracowitej soboty.

Życzę więcej tak owocnych sobót.
W ogródku Ani 23:41, 26 lis 2012

Do góry

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:40, 26 lis 2012

Do góry
Narysowałam na szybko szkic tego co jest obecnie koło garażu. Jedna krateczka to 1m. Ten wyrysowany warzywniak to też dopiero w planach
A przerywana z oczkiem to obecne ogrodzenie do rozbiórki.

W ogródku Ani 23:37, 26 lis 2012

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 23:36, 26 lis 2012

Do góry
A ja zaraz gaszę światło i idę spać

W ogródku Ani 23:34, 26 lis 2012

Do góry

Pszczelarnia 23:30, 26 lis 2012

Do góry
Podejście konkursowe: ale przedmiot zdjęcia nie objęty konkursem. Dlatego pokazuję.

Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 23:11, 26 lis 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Przez kilka dni byłem w Wysowej i przygotowałem dom i ogród do zimy.

Ogród w Tarnowie 23:04, 26 lis 2012

Do góry
Przez kilka dni byłem w Wysowej i przygotowałem dom i ogród do zimy.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:03, 26 lis 2012

Do góry
Anitko, przywitam się w końcu, ale po Twoim ogrodzie chodzę już dobrych kilka dni. Zachwyciłam się i chcę spokojnie obejrzeć wszystko, trochę mi się zejdzie bo ostatnio rzadko mam czas na ogrodowisko. Pięknie u Ciebie Urzekł mnie szpaler tawułek... ja wspominając moją babcię i dziadka, sadzę wszędzie piwonie i sieję maciejkę...Ogrom włożonej pracy....płynne linie i rozczochrane trawy...Hosty i jeżówki...kamień...drewno...fantastyczne dzieciaki...wsparcie męża...wyczucie i smak w rozwijaniu ciągu dalszego....przepięknie idę jeszcze trochę pochodzić (dopiero 27 strona), powolutku obejrzę resztę
Na przywitanie jesienny listek truskawki
Krowy, staw i my... 23:02, 26 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dzisiaj trochę zastanawiałam się nad tym zaznaczonym kawałkiem. Wstawiam w powiększeniu:

Kółka oznaczone jako 3 to thuje podobno brabant. Skoro już tu rosną (chociaż nie są duże, ostatecznie można przesadzić) to myślałam, że dosadzę kolejne i stworzę kawałek żywopłotu strzyżonego w kształcie "L" tak jak zaznaczyłam zieloną linią. Pomysł niby niezły tylko, że numerki 4 to borówka amerykańska, która potrzebuje słońca, a jak ją tak obsadzę to za jakiś czas będzie to mocno zacieniony kawałek W tej chwili ten kawałek to patelnia zresztą jak cała działka.
Więc może jednak zrobić tak i stworzyć jedną linię:

Chciałabym również posadzić obok borówek jeszcze jakieś krzaczki owocowe i stworzyć tu kącik owocowy.

Podsumowując, jeśli komuś będzie się chciało zerknąć na moje wypociny , to mam pytania:
1. Czy nie będzie za dużo cienia, jeśli thuje posadzę w jednej linii? (góra zdjęcia to południe, dół to północ)
2. Jakie owocowe krzaki byście polecili?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek zainteresowanie.

Jeśli tuje wypuścisz na wysoko, to zacienią "4" czyli krzewy owocowe. Możesz tak zrobić pod warunkiem, że będziesz je strzyc. Albo posadź rząd borówek przy płocie, a "3" pionowo po prawej.
Borówek może być więcej. Z owocowych to najlepsze krzewy, polecam też poziomki. owocują cały sezon, może jeszcze trochę truskawek - miło je poskubać. Malin nie polecam.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:57, 26 lis 2012

Do góry
Wczoraj Dorciu byłam zawodnikiem nocnym nawet niezłym ,,,ale dzisiaj to mi głowa lata .Musze odespać wczorajszą noc .Nie mogę trafić do ogrodu BarbaryM .Wiem,, nie ma podpisu na zielono ale rano tam byłam teraz nie ma śladu .Szkoda bo obiecałam .Widziałaś ten ogród?jest piękny nawet domek drewniany dla dzieci widziałam Mój przyszły ogród to długa droga Dorciu .z pomocą może się udać,samodzielnie nie dam rady .Od czego sa dobre koleżanki ,uda się Dobrej Nocy Dorciu Troszkę piękna dla ciebie

Mata przeciw chwastom 22:53, 26 lis 2012

Do góry
Witam,rok temu na jesień przesadziliśmy cisy,były podlewane dbane i chuchane,Cisy były ładne wiosną,latem,miały zielone przyrosty aż tu jesienią ok.pażdziernika patrzę i oczom nie wierzę,oceńcie sami czy coś z nich będzie,czy trzeba wypisać akt zgonu?
Ogródek Hanusi po zimie 22:50, 26 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,Was jest dwoje,to Wam łatwiej,albo i nie......A ja ,w ślimaczym tempie dobrze jak się wyrobię na czas.
Krzysiu,miło,że zaglądasz.... co nowego dziewczyny wymyśliły?Już kleją łańcuchy na choinkę? Czy nie ma zwyczaju?
Muszę odgrzebać piernikowy przepis,ale chyba w naszej ogrodowej kuchni jest ....mus zajrzeć.
Dla Was na miły wieczór......

Ale się ślicznie toto przebarwiło. Klon????Myśle że we dwoje jednak łatwiej bo te same zainteresowania, dokuczliwości wieku , jest komu ponarzekac.
Mój kawałek raju II 22:50, 26 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Astry kwitną....... hmm... po moich nawet ślad nie został...

Aniu u mnie też już resztki, ale tym bardziej każdy kwiatek bardziej cieszy

No i na zakończenie sezonu zrobiłam sobie prezent, który dzisiaj przyszedł

Aniu, ten prezent możesz wstawić na konkurs - takie czyściutkie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:47, 26 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
bałam się, że nie przewiozę tego cuda od Danusi, a jednak się udało
jest piękny!!!

i dziś na tym koniec, pozdrawiam wszystkich śpiących i buszujących, acz nie w zbożu

Irenko ale miałaś fantastyczną wizytę, wyobrażam sobie, jak dobrze się bawiliście

przepiękny storczyk, pozdrawiam gorąco
ogrodoweimpresjejolki 22:47, 26 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękna kompozycja, ciekawe jak długo wytrzyma. Słyszałam, że drobne przymrozki im nie szkodzą, oby jak najdłużej cieszyły oczy

W razie czego nasunę na niego dach jak nad narodowym

w tym problem że na narodowym nie nasunęli tego dachu i co będzie z cyklamenem? Miałam kiedyś ogrodowe cyklameny , wytrzymały dwa lata i nawet bardzo dużo było młodych siewek ale potem wszystko zmarzło, szkoda bo śliczne były.

Bogdziu, zapewniam, że u mnie zarząd lepszy niż na narodowym, choć bez premii

A daszek już przygotowany... bo po serniku ani śladu, hihihi

Mój kawałek raju II 22:46, 26 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Astry kwitną....... hmm... po moich nawet ślad nie został...

Aniu u mnie też już resztki, ale tym bardziej każdy kwiatek bardziej cieszy

No i na zakończenie sezonu zrobiłam sobie prezent, który dzisiaj przyszedł

nóż do kantów Friskarsa mi ukradziono z tarasu, to musiałam kupić drugi widełki, które są wspaniałe i cały sezon nimi pieliłam i spulchniałam ziemię kupiłam 2 coby nie wozić z raju do warmińskiego i s powrotem, narzędzie do czyszczenia mchu z bruku, bardzo fajne, no i rękawice długie ze skórki do róż, żeby ochronić ręce, a przecież krzaczorków mi się trochę powiększyło w tym roku
Ogródek Hanusi po zimie 22:45, 26 lis 2012

Do góry
Marlenko,miło i sympatycznie tworzą zaglądający,ja im tylko trochę pomagam!
A cóż ja mogę ...oprócz miłego słowa.
Ogród-śmieszna namiastka,ja sama jak ten krasnal na czerwonych światłach,nie zdążający przejść na zielonym,ale widocznie mój wisielczy nie raz humor jest potrzebny na forum.
Najlepiej pośmiać się z siebie.
A teraz taka pogoda i taki czas,że tylko śmiech nas od depresji ratuje!

Mój kanapowiec.....w marcowym ogrodzie

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:40, 26 lis 2012

Do góry
krisec napisał(a)
Wczoraj zapychałem się U Ciebie Twoją pyszną szarlotką!!!, a tu już 104 strony, pędzę z kwiatuchem, gratuluję.

Bardzo dziękuję Krzyś .Kwiatuszek wyjątkowej urody.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies