Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 08:36, 08 sty 2013

Do góry
Nareszcie mam troszkę czasu, przepraszam że nie napisałem ani słowa, ale późno wracałem bo ganiam za swoją nową zabawką po sklepach, czyli tablet transformer i jedzenie szykuj i Skype odbieraj i nie miałem się jak zebrać. Jeszcze raz dziękuję za życzenia i nie przypuszczałem że będziecie się tak martwić, przepraszam jeszcze raz. Na wycieczki nie jeździłem, bo u mnie w pełni zima, mały mrozek -2 do-5, trzyma od Świąt i śniegu co i raz dosypuje, będzie na pewno ze 25 cm więc rowerem można poruszać się tylko po mieście i też ciężko się jeździ ale ładnie odgarnięte. Tutaj zima nikogo nie zaskakuje jak u nas ,gdy rano wstaję to już wszystko odgarnięte łącznie z chodnikami, pełno tu małych bobcatów i nimi odśnieżają całe miasto, a jest ich naprawdę dużo. Dwa dni wysyłałem zdjęcia do domu, bo już mnie przeklinali że nic nie wysyłam. Mam już 800 więc zeszło mi się z tym 2 dni, wysyłałem spore 1600x900 i dwa dni trzymała mnie migrena, tak mnie oczy bolały że nawet komputera nie włączałem tylko kąpać się i spać. Jestem cały czas zdrowy, na budowie ciepło mamy 20 stopni, więc rozbieram się z bluzy. I tak leci dzionek za dzionkiem, tylko patrzeć jak minie 2 miesiące. Za krajem nie tęskne i najchętniej bym tu został, tak mi się tu podoba. Mam w planie przejechać się psim zaprzęgiem, tylko że to znalazłem w Kelownie 40 km od Vernon. Może się wybiorę tam końcu, polecę chyba na skrzyżowanie z higway'em drapną jakiegoś TIRa, lata ich od choroby. Już późno wstawię kilka fotek i zmykam spać
Haniu, ja w Sylwestra poszedłem spać i nawet nie wiem czy tu strzelali.
Aldonko, ja w ogóle nie trunkowy ale mój sąsiad już parę opróżnił, przynajmniej on normę trzyma, bo ja to wywrotowiec, tak się złożyło że już z nim od miesiąca nie gadam.
Danusiu, Bogdziu, ASC, wszystkie spotkania bardzo dobrze pamiętam i zawsze miło wspominam oglądając zdjęcia.
Marto, mam cichą nadzieję że nie myślą o mnie źle W niedzielę jedna pani mi nawet pomachała z samochodu.
Dziś w górach dmuchało i na drodze były zaspy ale na dole było cicho.
Dokończę te fotki z wycieczki doliną w tedy troszkę zmarzłem.

ogrodoweimpresjejolki 08:31, 08 sty 2013

Do góry
Irys na dziś
Nic nie napisze o nim, bo bodźce dochodzą do mnie niespójne z powodu gotowania grzybowej ...

Słyszę Wasyla zapowiadającego atak zimy, a za oknem znowu pada deszcz ...
Pelargonie 08:26, 08 sty 2013

Do góry

Obcinam czubki, obrywam zbędne liście zostawiając 2-3, w doniczki uniwersalna ziemia, po sadzonce do doniczki i na parapet w ciepłym pokoju stale wilgotna gleba, ale żeby nie była za mokra bo zaczynają gnić i to cała robota

Kiedy, kiedy, kiedyyyy można zacząć??? )) Nosi mnie już

I oni już zaczęli przyjmować zamówienia!

w ubiegłym roku zamówiłam u nich pelargonie i byłam baaardzo zadowolona !
Tylko niestety nie udało mi się ich przezimować bo w wielkich ciężkich donicach rosły a w garażu nie dały rady. Przezimowane mam już drugi raz takie kupione na targu u nas- też je bardzo lubię, więc namnożę sobie niedługo

A tu wspomnienie lata

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:11, 08 sty 2013

Do góry
Gratuluję 200!!
Roztoczańskie klimaty 07:39, 08 sty 2013

Do góry
Zeta gratuluję seta Właściwie 107 strony
W cieniu drewnianego kościoła 07:33, 08 sty 2013

Do góry
agrokotlina napisał(a)
Cieszę się, że Was tu widzę Wszystkie
Dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam.
Kasiu, wprawdzie pora taka, że już trzeba myśleć o zasypianiu, ale to niezmiernie miłe, że budzisz sie w moim ogrodzie. Chciałabym by to przebudzenie wyglądało tak

albo tak

lub przynajmniej tak

Jaki cudny nastrój na tych zdjęciach, jaka gra światła! Dalej twierdzę, że to Tajemniczy Ogród. U mnie rzadko są takie mgły o poranku, to chyba charakterystyczne dla kotlin, czy się mylę?
Bardzo trafnie ujęte postrzeganie świata zimą - graficzne. Doskonały opis, też tak to widzę, ale nie umiałam nazwać.
W cieniu drewnianego kościoła 01:54, 08 sty 2013

Do góry

Te ostatnie lubię szczególnie. Dostałam je od Ewy - Pszczółki. Miały być żółte... Kiedy zakwitły, okazało się że przybyły do mnie bardzo stare irysy Franciszka Nowakowskiego, poprzedniego właściciela "Pszczelarni"... Było to zaskoczeniem również dla Ewy.
Ludzie wędrują, rośliny także. Czasem bywa, że tylko one zostają po ludziach...
Ściskam Was dobronocnie
W cieniu drewnianego kościoła 01:40, 08 sty 2013

Do góry

W cieniu drewnianego kościoła 01:38, 08 sty 2013

Do góry

W cieniu drewnianego kościoła 01:36, 08 sty 2013

Do góry
Miłośnikom lata dedykuję kilka zdjęć z czerwcowego ogrodu. Tym razem w roli głównej kolejna moja miłość - irysy, cudowne kwiaty secesji Uwielbiam je, choć pozwalają cieszyć się urodą kwiatów tak krótko, zdecydowanie za krótko...

W cieniu drewnianego kościoła 01:28, 08 sty 2013

Do góry
Dzięki Aniu Ja zimę właśnie za jej graficzność lubię oraz za to, że krajobraz jest wówczas tak bardzo "czytelny" To chyba najlepszy czas na ogrodowe plany.
Czasem w naszym ogrodzie ta pora bywa nie tylko graficzna ale i czarodziejska...

Kasiu dobrych snów
Mój kawałek raju II 01:18, 08 sty 2013

Do góry
Dobranoc wszystkim sówkom
W cieniu drewnianego kościoła 00:58, 08 sty 2013

Do góry
Niestety do wiosny daleko, do jesieni jeszcze dalej... więc moje dzisiejsze przebudzenie wyglądało tak

Cóż zima, trochę dziwna w tym roku, ale jednak zima i o kolorach w ogrodzie można jedynie śnić...
Choć i zimą bywa pięknie. Kilka dni temu było tak

Jeśli chciałabyś Kasiu budzić się w moim ogrodzie dalej, to zapraszam Będzie mi niezmiernie miło
Mój kawałek raju II 00:54, 08 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Kfiatuch dla Ciebie mój ulubiony

Dziękuję, a na żartach się znam
W cieniu drewnianego kościoła 00:50, 08 sty 2013

Do góry
Cieszę się, że Was tu widzę Wszystkie
Dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam.
Kasiu, wprawdzie pora taka, że już trzeba myśleć o zasypianiu, ale to niezmiernie miłe, że budzisz sie w moim ogrodzie. Chciałabym by to przebudzenie wyglądało tak

albo tak

lub przynajmniej tak
Ogród z perspektywą na przyszłość 00:49, 08 sty 2013

Do góry
Powodzenia w Nowym Roku! Gratuluję kolejnej setki!

Ogród z perspektywą na przyszłość 00:47, 08 sty 2013

Do góry
Mój kawałek raju II 00:45, 08 sty 2013

Do góry
Kfiatuch dla Ciebie mój ulubiony
Ogród z perspektywą na przyszłość 00:43, 08 sty 2013

Do góry
Moniko , gratulacje 200 tki i zamiast kwiatka - wianek, dla Mistrzyni Wianków

Roztoczańskie klimaty 00:36, 08 sty 2013

Do góry
Zeta ale poleciałaś ze stóweczką gratulację i niech kolejne 100 - czki tak lecą dwa bukieciki wstawiam bo nie wiem jakie lubisz kfiatki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies