Szmaragdy są fajnym tłem, ja osobiście nie jestem zwolennikiem mieszania w żywopłocie na jednej ścianie żółci z zielenią. Do nudnego wyglądu szmaragdów wolę dopasować kolorowe rabaty.
Tutaj przykład rabaty jesiennej z mojego ogródka.
Za szmaragdami topinambur, przed liczne trawy, marcinki i inne. Nieco pstrokato, ale na jesienny wystrój myśle że pasuje.
Jakis czas temu dziewczyny narzekały że rh gubia liscie , potem ze drzewa gubią liście a nikt nie narzekał na iglaki. Dziś zrobiłam zdjecia jednej z moich kosodrzewin takiej której gałęzie wychodzą na kostke i zobaczcie ile było igieł , a w tym roku już dwa razy wygarnialiśmy spod niej igły i było ich jeszcze wiecej i są to igły tylko z kostki bo te co spadły na ziemię to już tam pozostały.O wiele bardziej lubię sprzatac liście z lisciastych.
...piękne zdjęcia z miechunką...dostałam nasionka.posiać wiosną?
Bogusiu miechunka rozsiewa się sama, to i teraz możesz wysiać, proponuję połowę teraz i połowę nasion wiosną i porównasz wschody a jak nie wzejdą to ci prześlę gotowe kłącza
Aniu...teraz już nie posieję...m.sam jezdzi na działkę,mam dwie kuleczki to posieję wiosną.
Aniu,witaj niedzielnie.Chciałam spytać co to jest takie srebrne na rabacie z wrzosami,to starzec?
Widzę,że masz szałwię trójbarwną,czy ona sama się rozsiewa,bo nie zbierałam z niej nasion?
Małgosiu szałwia wysiewa się sama tylko trzeba wiosną uważać, żeby jej nie wyplewić mam jeszcze trochę nasionek to mogę ci przesłać
...piękne zdjęcia z miechunką...dostałam nasionka.posiać wiosną?
Bogusiu miechunka rozsiewa się sama, to i teraz możesz wysiać, proponuję połowę teraz i połowę nasion wiosną i porównasz wschody a jak nie wzejdą to ci prześlę gotowe kłącza