Nie wiem co na to "dobre dusze", ale mnie się ten rysuneczek najbardziej podoba. Trochę jak w Ogrodzie z lustrem.
A na czym to lustro będzie? Na specjalnej ramie tylko?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Toszka, biorę to sobie do serca i pod uwagę dziękuję takie sugestie są bardzo potrzebne
liściaste planuję w zasadzie od frontu. Cały bok i tył już jest obsadzony iglastymi (11 świerków serbskich na rabacie narożnej + ok. 40 thuji) i liściastą śliwą Nigrą (szt. 1) Świerki serbskie co najmniej 3 -5 będą jeszcze na drugim boku - od strony sąsiadów. W ogródku będzie też cis, bukszpan, hortensje. Mam jeszcze kalinę angielską i darowany bez front działki znajduje się od południa, od południa mam zatem wjazd/wejście na działkę, przedogródek (trochę będzie nietypowy), taras też mam od południa (część od wschodu) i od południa będzie "główny" ogródek Dlatego właśnie nie powinnam w zasadzie sadzić wielkich drzew Ewentualnie przy podjeździe, żeby zacienić ten podjazd. Przy murze od strony południowej chcę te kuliste liściaste, ale może posadzę jeszcze ekrany z cisa, taka była pierwotna koncepcja, ale teraz widzę, że może być mało miejsca na wszystko. Sporo zimozielonych planuję, ale trzeba to rozsądnie zaprojektować, co jest najtrudniejszą sprawą....
Pozdrawiam!
Tess, Ty też dobra dusza jesteś Lustro będzie we wnęce w murze jeśli zrobię dwuwarstwowy a jak tylko jedna warstwa to pewnie w ramie zdecyduje w tym roku
Pozdrawiam i buziaki przesyłam
Kolejna inspiracja kolorystyczna: bukiet Krynifu (Ogrodowe zawirowania)
- biały
- niebieski
- zieleń przywrotnika
- i odrobina różu
na tle ceglanego muru czyli takiego jaki ma być u nas
Pozdrawiam serdecznie i śledzę...... już na bieżąco
Hej Joasiu ! takie mam postanowienie na ten rok we wszystkich sprawach nie marudzę, działam )
ściskam Ciebie serdecznie wpadnę zobaczyć co u Ciebie tylko trochę inspiracji powklejam
Zachwycam się wieloma inspiracjami wieloma stylami, ale ostatecznie w "głównym" ogródeczku chcę.... takie coś (czyli kule i ekrany z cisa; takiej wody nie wcisnę ) )...............