Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Toszka 02:09, 21 sty 2013

Kasiu niepokoi mnie tylko w tych planach zimowa pora. W aranżacji z drzewami lisciastymi zimą będzie ponuro....
Tess 14:07, 21 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Tak jak już pisałam, muszę dać na wstrzymanie, bo teraz nic nie zdecyduję.
zrobiłam jeszcze jeden rysuneczek poglądowy ale "rabat" nie mam już siły o tej porze rysować więc tylko ogólna koncepcja może jakaś dobra dusza na to kiedyś trafi i podrzuci pomysł

Nie wiem co na to "dobre dusze", ale mnie się ten rysuneczek najbardziej podoba. Trochę jak w Ogrodzie z lustrem.
A na czym to lustro będzie? Na specjalnej ramie tylko?
KasiaWB 20:48, 21 sty 2013

Toszka napisał(a)
Kasiu niepokoi mnie tylko w tych planach zimowa pora. W aranżacji z drzewami lisciastymi zimą będzie ponuro....

Toszka, biorę to sobie do serca i pod uwagę dziękuję takie sugestie są bardzo potrzebne
liściaste planuję w zasadzie od frontu. Cały bok i tył już jest obsadzony iglastymi (11 świerków serbskich na rabacie narożnej + ok. 40 thuji) i liściastą śliwą Nigrą (szt. 1) Świerki serbskie co najmniej 3 -5 będą jeszcze na drugim boku - od strony sąsiadów. W ogródku będzie też cis, bukszpan, hortensje. Mam jeszcze kalinę angielską i darowany bez front działki znajduje się od południa, od południa mam zatem wjazd/wejście na działkę, przedogródek (trochę będzie nietypowy), taras też mam od południa (część od wschodu) i od południa będzie "główny" ogródek Dlatego właśnie nie powinnam w zasadzie sadzić wielkich drzew Ewentualnie przy podjeździe, żeby zacienić ten podjazd. Przy murze od strony południowej chcę te kuliste liściaste, ale może posadzę jeszcze ekrany z cisa, taka była pierwotna koncepcja, ale teraz widzę, że może być mało miejsca na wszystko. Sporo zimozielonych planuję, ale trzeba to rozsądnie zaprojektować, co jest najtrudniejszą sprawą....
Pozdrawiam!
KasiaWB 20:50, 21 sty 2013

Tess napisał(a)

Tak jak już pisałam, muszę dać na wstrzymanie, bo teraz nic nie zdecyduję.
zrobiłam jeszcze jeden rysuneczek poglądowy ale "rabat" nie mam już siły o tej porze rysować więc tylko ogólna koncepcja może jakaś dobra dusza na to kiedyś trafi i podrzuci pomysł

Nie wiem co na to "dobre dusze", ale mnie się ten rysuneczek najbardziej podoba. Trochę jak w Ogrodzie z lustrem.
A na czym to lustro będzie? Na specjalnej ramie tylko?

Tess, Ty też dobra dusza jesteś Lustro będzie we wnęce w murze jeśli zrobię dwuwarstwowy a jak tylko jedna warstwa to pewnie w ramie zdecyduje w tym roku
Pozdrawiam i buziaki przesyłam
KasiaWB 21:09, 21 sty 2013

Kolejna inspiracja kolorystyczna: bukiet Krynifu (Ogrodowe zawirowania)

- biały
- niebieski
- zieleń przywrotnika
- i odrobina różu
na tle ceglanego muru czyli takiego jaki ma być u nas
Joanka 21:17, 21 sty 2013

Hej Kasiu

Widzę że ostro ruszyłaś z kopyta

Pozdrawiam serdecznie i śledzę...... już na bieżąco
KasiaWB 21:20, 21 sty 2013

Bardzo podoba mi się to połączenie kolorystyczne u naszej Ani Monte Pozdrawiam Aniu

KasiaWB 21:22, 21 sty 2013

Joanka napisał(a)
Hej Kasiu

Widzę że ostro ruszyłaś z kopyta

Pozdrawiam serdecznie i śledzę...... już na bieżąco

Hej Joasiu ! takie mam postanowienie na ten rok we wszystkich sprawach nie marudzę, działam )
ściskam Ciebie serdecznie wpadnę zobaczyć co u Ciebie tylko trochę inspiracji powklejam
KasiaWB 21:26, 21 sty 2013

Inspiracja pokazana przez Danusię cały czas ta sama kolorystyka, która mi się podoba różne odcienie kolorystyczne, ale całość piękna

KasiaWB 21:37, 21 sty 2013

Zachwycam się wieloma inspiracjami wieloma stylami, ale ostatecznie w "głównym" ogródeczku chcę....
takie coś (czyli kule i ekrany z cisa; takiej wody nie wcisnę ) )...............

z takim czymś