Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:43, 03 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Zaraz napiszę priv

Martus, wielkie dzięki!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:37, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Kochani, mam pytanie! Szukam pilnie osoby, która ma u siebie tuje Kórnik! Ktoś kogoś może kojarzy?

Zaraz napiszę priv
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:34, 03 paź 2016

Do góry
Kochani, mam pytanie! Szukam pilnie osoby, która ma u siebie tuje Kórnik! Ktoś kogoś może kojarzy?
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:59, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Zamiast cementu i piasku można kupić gotową(suchą) wylewkę betonową i wystarczy tylko dolać wody
no właśnie miałam to wypróbować i jakoś zapomniałam łatwiej i szybciej super pomysł, kupię sobie worek i będę robić
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:55, 03 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
kule to możesz i później sobie zrobić, jak masz możliwość ja to bym musiała w kuchni albo łazience robić Też mam kulka do zalania i nawet wczoraj myślałam, żeby za nie się zabrać

rozrabiasz dość gęsty beton, zalewasz klosz, trochę trzeba wstrząsnąć czy podziobać czymś, żeby powietrza dużo nie było, odstawiasz aż zwiąże i gotowe lepiej trochę dłużej z rozbijaniem się wstrzymać, moja niecierpliwość zawsze powodowała, że dłużej jak dwa, trzy dni nie wytrzymywałam i tłukłam i zawsze coś mi tam odprysło, ostatnie trzymałam chyba z tydzień i wyszły idealnie
nie wiem czy tak trzeba ale jeszcze jak były w kloszach to polewałam delikatnie wodą. Szklanych kloszy niczym nie smarowałam, plastikowe wiadra przeleciałam olejem, żeby łatwiej było wyjąć

zawsze też mam problem z proporcjami cementu i piasku, na oko robię ale u Ciebie to eM pomoże powodzenia

Zamiast cementu i piasku można kupić gotową(suchą) wylewkę betonową i wystarczy tylko dolać wody
Ogród pod lasem 16:11, 03 paź 2016

Do góry
Polinka, ja też! Ślubny nadziergał mi tego dobra, uwielbiam wszystkie!

Edyta, ode mnie też kawałek, ale autostrada jest, więc w 3,5 godziny dajemy radę. Niestety wróciłam z gorączką i dreszczami, tak mnie wczoraj na statku pirackim wygwizdało. W Trójmieście już liście mocno przebarwione, miałam nadzieję, że tu też, ale wciąż zielono. No, może winobluszcz zaczyna się lekko rumienić... Buu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:30, 03 paź 2016
Do góry
polinka napisał(a)

Anetko, a ja mam nadzieję, że coś z tego naszego pisania wyniknie!
To prawda, że wszyscy kiedyś zaczynaliśmy jak nie w projektowaniu to w naszych ogrodach ale chyba mało jest osób na forum, które na początku swojej przygody z O. nie cieszyły się choćby z wpisu- cześć na swoim wątku...

Ja też jestem z tych nowszych forumowiczek na ogrodowisku, w kwietniu tego roku otworzyłam swój wątek, a w czerwcu zamknęłam zniechęcona brakiem pomocy, wiec teraz tylko podczytuje. I więcej się dowiem jak zadam po prostu pytanie, choć nie zawsze otrzymuję odpowiedź i to jest dla mnie przykre - zlewka

Forum faktycznie się rozrosło i każdy chciałby otrzymać pomoc, a mało osób doradza. Najwięcej porad udziela z tego co widzę Toszka, szkoda, że jest tylko jedna, ale za to konkretna...

I przepraszam , że jeszcze na ten temat
Zamknięty
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:16, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Hmm, wiesz aż mi głupio znów się Ciebie pytać, czy może chwasty na zupę urosły?

Coś się znajdzie. Ostatnio się właśnie zastanawiałam czy odkładać, czy nie. Dwóch reklamówek może nie będzie, ale pozbieram i się zdzwonimy. U mnie ładnie podlało....nawet auto w środku, bo nie zamknęłam szyby, jak późno wróciłam z pracy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:42, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ania ale Ty chyba nie możesz narzekać na brak doradców?

ja na szczęście nie ale chyba nie o mnie myslalaś pisząc o nie pomaganiu nowym.
edit; koniec tematu miłego dnia
Gleba w ogrodzie - podłoża do sadzenia roślin 09:35, 03 paź 2016

Do góry
dziekuję
tak zrobilam w miejscu pod rozchodniki bo one nie takie żarłoczne.
w miejscu gdzie bedą hortki rozłożyłam jeszcze najpierw obornik świezy i razem przekopałam.

teraz na tak przekopanej ziemi posieję poplon. czy przesadzam??
tu odpowiedź Mazana jaki mogę jeszcze siać

"Teraz masz do wyboru niewiele roślin. Często stosowana jest mieszanka żyto + wyka ozima /kosmata/ i przekopana na przełomie marca, kwietnia oraz rzepak ozimy. Inne rośliny potrzebują trochę więcej ciepła w lutym żeby można je było przekopać w tym samym terminie. Mieszanka żyta daje dużo zielonej masy, świetnie spulchnia glebę, ale ma jedną wadę - to nadmierne wysuszanie gleby dzięki obfitości tak nadziemnej jak i podziemnej /korzenie/masy roślinnej. Nawożona przedsiewnie może stać się jak każda darń bardzo uporczywa przy przekopywaniu, ale efekty są zdumiewające - rośliny następcze prawie nie chorują. Rzepak może dobrze spulchnić glebę i zaopatrzyć w łatw przyswajalne składniki, ale wymaga nawożenia startowego. Minusem może być pozostawanie nasion, które wschodzą później i zachwaszczają roślinę następczą. I jeszcze jedno: nawożenie roślin poplonowych ma na celu zapewnienie nawożenia organicznego na co najmniej dwa lata, obfitość masy roślinnej zwiększa udział mikroorganizmów zapobiegając "zmęczeniu gleby" o czym przekonała się Polinka, gdy zastosowała takie zalecenia. Muszę jednak zaznaczyć, że często na efekty trzeba poczekać, gdyż rozwój mikroorganizmów glebowych trwa kilka miesięcy po przykryciu poplonu, dlatego u niej efekty widoczne są dopiero po roku, ale fotki mówią co dzieje się w ziemi."
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 09:21, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Sylwia a może te bukszpany, które masz w rewelacyjnej cenie posadzisz gdzieś w przechowalniku póki jeszcze nie masz zaplanowanej docelowej rabaty? Toszka pewnie doradzi jak to zrobić

Tak myślałam o tym Polinkochyba tak zrobię!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:01, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Pamiętam jak kilka wątków pochłonęłam w kilka dni Ale byłam strasznie głodna wiedzy i chęci posiadania na szybko ogrodu.

mogę powiedzieć to samo

pięknie w Baryczy !
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:21, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Co robisz w następną sobotę?

Poli jadę do Przedkowic kopać choiny i buksy. Już się umówiłam z Panem Wiesiem i kolegą mamy, który mi to załaduje na przyczepę....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:23, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Mój Dzisiaj była szybka rozgrzewka przed kolejną górką do KPG

Ty to u siebie masz dopiero piękne widoki!

W sensie przewodnik?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:03, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Mój Dzisiaj była szybka rozgrzewka przed kolejną górką do KPG

Ty to u siebie masz dopiero piękne widoki!

Powiem Ci, że wcale nie lepsze od Twoich!
Porównywalne
Za to Ty masz góry bliżej!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:02, 03 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Juz by mi się nie chciało
Ale minę Pani na poczcie, na widok 4 wielkich kartonów będę długo pamiętać

Moja Pani na poczcie myśli, że czymś handluję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:31, 02 paź 2016

Do góry
Deszcz u mnie delikatnie pada od kilku godzin Chyba ktoś wysłuchał moje błagania o darmowe podlewanie Jutro muszę wykopać 20 dołów pod smaragdy, we wtorek sadzenie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:28, 02 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Gdyby watki miały po kiadziesiat stron dalabyś rade ale kila tysiecy? Wez np taki wątek Nawigatorki czy Oli Leon, nie ogarniesz tego zima. Ja watki Danusi przeczytałam w kilka tygodni a potem Dominiki (juz jej nie ma na forum) w kilka dni. Ale tarz forum źyje w innym tempie, albo jest sie na bieżąco z lubianymi watkami albo wypadasz z obiegu

Jest tak wiele ogrodow o róznym stylu ogrodowym , trudno wskazać jakies konkretne, bo kazdy ogród i właściciel jest indywidulany

Pamiętam jak kilka wątków pochłonęłam w kilka dni Ale byłam strasznie głodna wiedzy i chęci posiadania na szybko ogrodu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:25, 02 paź 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)

A ja jestem straszną bałaganiarą i raczej się to nie zmieni. I przyznam się bez bicia, że wiele rzeczy nie zauważam, bądź najzwyczajniej w świecie mi nie przeszkadza. Np. liście brzozy na trawniku. Chwasty mnie wnerwiają, jednak z moją złą organizacją czasu raczej zawsze będę JE miała. Ale są plusy tego stanu rzeczy. Poli ma "zupę" dla traw

Hmm, wiesz aż mi głupio znów się Ciebie pytać, czy może chwasty na zupę urosły?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:23, 02 paź 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

O to jest bardzo dobry pomysł! Podejrzewam tylko, że recepta dla każdego może być inna

No właśnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies