Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 15:25, 28 kwi 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Pobawiłam się jeszcze, usunęłam miscanta, zgodnie z sugestią Ewy dałam rozplenicę i w tą pustą przestrzeń na rogu też wsadziłam rozplenicę.
wersja letnia

wersja jesienna

Bok tej samej rabaty

Myślę, że rośliny powinny mieć wystarczającą ilość miejsca.

Super, podoba mi się Bez miskanta o wiele lepiej. Nie robi się dołek w rabacie Wiesz, brzegi wysoko a w środku nisko. Rozplenice też dobrze rozmieścilaś.

Tak sie zastanawiam, czy róże nie za blisko siebie i miłorzębu…

Mój ogród pod lasem 14:51, 28 kwi 2022

Do góry
Mój ogród pod lasem 14:46, 28 kwi 2022

Do góry
Mój tulipanów debiut w pojemniku czekam aż do kompletu zakwitną czarne

W ogródku emerytki 14:27, 28 kwi 2022

Do góry
Zrobiłam przymiarkę miłorzębu przy kaskadzie.

Nie wiem jak będzie to wyglądać, bo wysokość drzewka się zmniejszy po wkopaniu o doniczkę i korona wypadnie o 20 cm niżej.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:14, 28 kwi 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
A jakby te buczki posadzić w narożniku? Myślałaś o takim rozwiązaniu? Bo tak to się jakoś tak urywa ta rabata i ten róg taki zostaje, nie wiadomo co z nim zrobić...

Tak Kasiu, myślałam, żeby tego buczka jednego wsadzić do rogu.
Wyszłoby coś takiego
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 14:11, 28 kwi 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Taka cudna tulipanowa łąka w samym centrum Warszawy

Ach te tulipany, jak ich nie kochać.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:59, 28 kwi 2022

Do góry
z tą rabatą z bukami będę miała problem tak czuję, bazgram sobie, nic zobowiązującego.

Buki mam bordowe, w programie nie uświadczysz, miscanty little zebra, hortensje bukietowe przebarwiające się na róż, ładnie się z bordem komponują plus białe tawuły brzozolistne, na jesień też się ładnie przebarwiają.
Buk

Little Zebra

Hortensja, Tawuła brzozolistna
Glina i zielsko 13:58, 28 kwi 2022

Do góry

Kolejna rozprawa ze szmatą
A nornice mialy tu raj

Jade po karme dla nich.
Ogród z uśmiechem 13:33, 28 kwi 2022

Do góry
jolanka napisał(a)
Kto wie, co to jest? Gosia, to od Ciebie ale nie mam pojęcia

Szybko ci się ułudka rozrośnie. Śliczna jest. Jak chcesz białą to przyjedź do mnie będziemy kopać Choć przyznam że niebieska bardziej efektowna
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:11, 28 kwi 2022

Do góry
Kwitna u mnie 2 magnolie, reszta w maju

Ptasi gaj 12:10, 28 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Faktycznie pięknie ten rodek wyprowadziłaś

Miluś on był bardzo ładny piękne kwiaty kupowałam 2 szt i jeden właśnie zachorował posadzony w Łasku zaczęłam go podlewać środkiem od fytoftorozy, pryskać i ostał się.

Irus co byś powiedział jak bym mu przycielam temu uzdrowionemu ze 2 pędy czy by się zagęścił.

Ten drugi nie chorował i wygląda tak

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:06, 28 kwi 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Daria, a jakby bardziej rozrzucić wszystko na tej rabacie przy domu? Bo wiosną obetniesz trawy i byliny i róże i wtedy w tych miejscach będzie pusto, te zimozielone kulki może rozrzucić równomiernie? Dasz pomiędzy cebulowe

To jeszcze taki układ.
lato

zima

Wiadomo, że dam cebulowe, nie wiem czemu miłorząb jest zimozielony miscanat udaje proso
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:47, 28 kwi 2022

Do góry
ajka napisał(a)
Jak mogę pomóc mojej jarzębinie pendula?

Aniu, prawdopodobnie jest to uszkodzenie mrozowe... Czy ma już "wyciek"?

Martwe części kory najlepiej pousuwać i nie dopuścić, aby występowały zagłębienia kory, w których zimą będzie miała, gdzie zbierać się woda.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:27, 28 kwi 2022

Do góry
I jeszcze zwizualizowałam rabatę przy wejściu, tą, którą Ewa na początkowych stronach mi rozplanowała. W związku z tym, że mam 6 kulek danik, je tam wsadziłam zamiast sosny varelki, może kiedyś wymienię. Zamiast seslerii na wizce jest hakonechloa bo w programie nie ma seslerii.
lato

jesień

I jeszcze się pobawiłam z rabatą przy podjeździe, tą gdzie planuję śś. Zainspirowałam się rabatą Wiolki, nadal korzystam z mojej szkółki

świdośliwa, berberys kulka bordowy, świerki śleszyn (mam je na stanie lub ewentualnie mogą być kolejne 3 daniki), trawy - miała być sesleria ale nie ma jej w zasobach programu, więc może ta hakonechloa bo też fajnie wygląda i jeżówki białe lub limonkowe. Myślałam jeszcze o red baronie ale to już chyba byłoby za dużo.
W ogródku emerytki 11:24, 28 kwi 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Królewna Zuzulka zasiadła na "tronie"

Pierwszy raz widzę kota na gnieździe, ciekawe co wysiedzi
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:20, 28 kwi 2022

Do góry
Pobawiłam się jeszcze, usunęłam miscanta, zgodnie z sugestią Ewy dałam rozplenicę i w tą pustą przestrzeń na rogu też wsadziłam rozplenicę.
wersja letnia

wersja jesienna

Bok tej samej rabaty

Myślę, że rośliny powinny mieć wystarczającą ilość miejsca.
Zieleń, drewno i antracyt 10:59, 28 kwi 2022

Do góry
Obawiałam się, że w tym roku przymrozek po raz kolejny odbierze mi możliwość podziwiania własnych magnolii, ale o dziwo kwiaty jakoś się uchowały(z mniejszym lub większym uszkodzeniem) i bardzo mi się podobają.
W końcu wiem, że moja rzekoma soulangeana, to jednak jakaś odmiana, płatki kwiatów mają mniej wydłużony, a bardziej tulipanowy kształt od gatunku.

Maluch Rustica Rubra, to na pewno ona i do tego przepięknie pachnie cytrusami Podoba mi się, że kwitnienie zaczyna nieco później i ma mniejsze szanse na uszkodzenia przymrozkowe.

Kwiaty obu odmian są bardzo do siebie podobne, jak dla mnie różni je głównie zapach i termin kwitnienia. Trzecia, patyczek Elizabeth, nie zaszczycił mnie kwiatem. A po głowie chodzi mi cały czas jeszcze jedna odmiana - Gold Star.

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:43, 28 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Cudo

Wiosna pełną gębą już.

Bardzo gęste są te rodki, ładnie takie podcinane wyglądają.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:39, 28 kwi 2022

Do góry
Jak mogę pomóc mojej jarzębinie pendula?

Tam gdzie ELFy zimują 10:39, 28 kwi 2022

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies