Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 15:37, 05 sty 2013

Do góry
Właśnie trwa dyskusja czy to kompostownik zwykły czy termokompostownik ... Czy są różnice w postępowaniu z tymi kompostownikami???
Kwiatki i rabatki u Elizy 15:20, 05 sty 2013

Do góry
krisec napisał(a)

Ęlu dziękuję za życzenia noworoczne na wzajem. zrobiło się wiosennie u Ciebie.
Gardenię planuj, polecam, bo sezon ogrodnika zaczyna się w Poznaniu.

Dzięki, ze zajrzałeś, do Poznania mam kawałek, więc muszę się mocno zastanowić nad wyjazdem i poczytać... ale czy nie są to targi dla profesjonalistów?

Elu na ubiegłych targach takich jak My zwiedzających było ponad 15 tyś, profesjonalistów branżowych było ponad 7 tyś. Warto pojechać oko nacieszyć, zaczerpnąć inspiracji, i nie tylko wrócić z cebulkowymi nowościami do domu.

Dla przypomnienia foto, jak by coś to je edytuję.

Ale donice.....nie pokazujcie mi .....czy w Tychach też można coś takiego dostać??

Kolorowe rabaty 15:14, 05 sty 2013

Do góry
Martku dziękuję, wszystkiego co najlepsze w Nowym roku życzę, wiosennie u Ciebie się zrobiło.
Serdecznie pozdrawiam.

Hontersjowo dla Ciebie.

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:01, 05 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Ęlu dziękuję za życzenia noworoczne na wzajem. zrobiło się wiosennie u Ciebie.
Gardenię planuj, polecam, bo sezon ogrodnika zaczyna się w Poznaniu.

Dzięki, ze zajrzałeś, do Poznania mam kawałek, więc muszę się mocno zastanowić nad wyjazdem i poczytać... ale czy nie są to targi dla profesjonalistów?

Elu na ubiegłych targach takich jak My zwiedzających było ponad 15 tyś, profesjonalistów branżowych było ponad 7 tyś. Warto pojechać oko nacieszyć, zaczerpnąć inspiracji, i nie tylko wrócić z cebulkowymi nowościami do domu.

Dla przypomnienia foto, jak by coś to je edytuję.

Mój kawałek raju II 14:28, 05 sty 2013

Do góry
Aniu wątek Twój goni, spóźnione moje gratulacje kolejnej setki, proszę przyjąć. Serdecznie pozdrawiam,
Pomyślności w Nowym Roku.

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:21, 05 sty 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Nadrabiam zaległe zdjęcia z wyjazdu.

Teściowa zrobiła metalową choinkę

I nowy wianek

Moje nowe postumenty do ceramiki. Oczywiscie made by TEŚĆ

A to ogród nowegą sąsiada, który pokazywałam latem. Zimą jest równie piekny

Hmmm choinka teściowej bardzo interesująca i fajna bo inna niż wszystkie
A ogród sąsiada boskiiii....piękne wyglądają trawy w takich grupach zwłaszcza zimą
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 14:19, 05 sty 2013

Do góry
Pospacerowałam dzisiaj chwilkę po ogródku. Nie jest źle - nawet coś kolorowego i kwitnącego znalazłam.

mój ciemiernik ma mnóstwo pąków
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:16, 05 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zagadka - co to jest?

też mi się z UFO skojarzyło, albo z pędzącą kometą ale już napisałaś, co to jest tak naprawdę
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:15, 05 sty 2013

Do góry
Kasiu ja też będę robiła sadzonki z tych pelargoni, które przyniosłam do domu na zimę, tak wygląda jedna z nich... ale przyznaję, że to moje początki z rozmnażaniem... może złapię bakcyla

Moja największa pasja - ogród 14:12, 05 sty 2013

Do góry
A propos planów rozmnażania roślin to w trzech słoikach mam teraz kilkadziesiąt sadzonek bluszczu od sąsiada

Mam do obsadzenia kilkadziesiąt metrów siatki, trochę już mnie męczy fakt, ze jestem widoczna z każdej strony, a chciałabym mieć troszkę prywatności na własnym podwórku

od sąsiada dostałam reklamówkę bluszczu i pocięłam go na kawałki, włożyłam do wody, może się uda choć część ukorzenić

tak to wygląda teraz

Moja działka. 14:05, 05 sty 2013

Do góry
Dziś się odważyłam i postanowiłam napisać mój wątek, bo bardzo chce być z wami.
Mam 57 lat mieszkam w blokowisku ,za miastem w ogrodach działkowych mam swoją małą dzialkę.
Co można zrobić na 300m kw.Moją pasją są roże i lilie,działkę mam 4 lata cały czas coś zmieniami ciągle nie jest tak jak trzeba ,ale teraz podglądając wasze ogrody zaprowadze trochę porządku.

Spróbuje dodać pare zdjęc może mi się uda ,muszę chyba mieć wizytówkę lub swój link ale z tym to już gorzej.

Mój ogród 14:00, 05 sty 2013

Do góry
Gratuluje kolejnej seteczki
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:59, 05 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Pamiętacie moje sadzonki pelargonii ?
Zrobiłam je pod koniec października, bo trochę żal mi było je wyrzucić na kompost... nie miałam wielkich nadziei na sukces... zrobiłam siedem doniczek , w niektórych było po dwie sadzonki.

Mamy styczeń, więc pokażę co zostało z tego co zrobiłam jesienią, cudów nie ma, ale część przeżyła ukorzeniła się, więc jest nadzieja, że doczekają wiosny...

Elizo ja zrobiłam trochę inaczej starą pelargonię przeniosłam z piwnicy i teraz trzymam w cieple, żeby puściła młode przyrosty, które będę ukorzeniać

zobaczymy co to z tego będzie
Kolorowe rabaty 13:55, 05 sty 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)

Zostawiam kolorowy ślad i pozdrawiam Wszystkich Gości

Piękne te cynie, a pomyśleć, że kiedyś ich nie znosiłam - to były najpopularniejsze kwiaty w ogrodzie mojej teściowej...

Rozumiem Aldonaz ,ale daj spokój to tylko kwiaty nic ci nie winne )))))))))))))))))))))))))))

A tak poważnie jesteś jedyną osobą ,która miała takie cynie i pamiętam,że jeszcze też białe
W maju ubiegłego roku miałam okazję trafić takie,ale się nie skusiłam troszkę później żałowałam dla nasion mogłam je wziąć
Pozdrawiam kochana
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:54, 05 sty 2013

Do góry
Pamiętacie moje sadzonki pelargonii ?
Zrobiłam je pod koniec października, bo trochę żal mi było je wyrzucić na kompost... nie miałam wielkich nadziei na sukces... zrobiłam siedem doniczek , w niektórych było po dwie sadzonki.

Mamy styczeń, więc pokażę co zostało z tego co zrobiłam jesienią, cudów nie ma, ale część przeżyła ukorzeniła się, więc jest nadzieja, że doczekają wiosny...

Moje zmagania ogrodowe 13:02, 05 sty 2013

Do góry
Ewelinko 100 gratuluję, pozdrawiam.

Moje zmagania ogrodowe 12:59, 05 sty 2013

Do góry
Widzę, że jeszcze świętujesz to zostawię Ci mojego połamańca
a jak tam leży śnieg w G.? pozdrawiam
Mój ogród 12:59, 05 sty 2013

Do góry
Gratulacje 100!!! Bożenko, pozdrawiam.

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:57, 05 sty 2013

Do góry
Nadrabiam zaległe zdjęcia z wyjazdu.

Teściowa zrobiła metalową choinkę

I nowy wianek

Moje nowe postumenty do ceramiki. Oczywiscie made by TEŚĆ

A to ogród nowegą sąsiada, który pokazywałam latem. Zimą jest równie piekny

Mój kawałek raju II 12:55, 05 sty 2013

Do góry
No tak Ewelinko bo za wysoki był i się wywrócił w nocy, w doniczce jeszcze kwitnie 3 kwiatkami a lodyga w wazonie ma rozwinięte 4 kwiatki jeszcze 2 pąki czekają

a tak jest dzisiaj na ogrodzie... wiosna
deszcz popadał porządnie podlał wszystko i jest oki, aby nie było mrozu teraz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies