Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 13:52, 05 sty 2013

ok i tak moje dziecko odmawia snu
kasik778 13:54, 05 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Kasiu-damy radę w najbliższych 3 latach.....ja dostałam trochę traw, trochę kupiłam......więc jak się przyjmą i rozrosną to będę dzielić.....niestety nie wiem czy kompost mi się zrobi już na ten sezon?...szkoda bo na spektakularne efekty będę musiała chyba poczekać ze 2 lata.....dla mnie niedoścignionym wzorem w rozmnażaniu jest Alinak, podziwiam ją za jej umiejętności i pomysłowość

o tak poczytałam trochę wątek Aliny, ma kobieta rękę

ale i mnie się udało sporo podziałać w tej kwestii, trawy podzieliłam, kostrzewy dokładniej, pelargonie właśnie będę za niedługo ukorzeniać, jakiś postęp jest
kasik778 13:55, 05 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Pozdrawiam Kasiu niedzielnie, widzę, że plany już sprecyzowane, żurawki zamówione... ćzekamy na wiosnę... boję się tylko, że zima jeszcze o sobie przypomni.

Elizo ja się nie łudzę, na pewno zima wróci, choćby na trochę, ale to ma i dobre strony, może wreszcie z siostrą na narty pojedziemy
kasik778 14:12, 05 sty 2013

A propos planów rozmnażania roślin to w trzech słoikach mam teraz kilkadziesiąt sadzonek bluszczu od sąsiada

Mam do obsadzenia kilkadziesiąt metrów siatki, trochę już mnie męczy fakt, ze jestem widoczna z każdej strony, a chciałabym mieć troszkę prywatności na własnym podwórku

od sąsiada dostałam reklamówkę bluszczu i pocięłam go na kawałki, włożyłam do wody, może się uda choć część ukorzenić

tak to wygląda teraz

Welka 14:37, 05 sty 2013

kasik778 napisał(a)
ok i tak moje dziecko odmawia snu

Mój też odmawia posłuszeństwa, zrobił jedną próbę, ale jeszcze nie śpi i tak skacze od niego do komputera
kasik778 15:02, 05 sty 2013

mój już chrapie, ale powinien zasnąć o 11 a nie o o 14...
JulkAd 15:10, 05 sty 2013

Kasiu po śiętach jeszcze nie byłam u Ciebie i ...życzę spełnienia "zielonych marzeń" w 2013 Roku...buziaki zostawiam
Urszulla 15:32, 05 sty 2013

Kasiu super postępy....ja też się uczę. W zeszłym roku ukorzeniałam bluszcz....ale nie puścił nowych odrostów.....siedział końcem lata już w gruncie i chyba raczej umacniał korzenie.....w tym roku też porcję będę ukorzeniać. Za to ten który w domu stoi na schodach razem z wrzosami .....w Nowym Roku zaczął rosnąć .....bo przez święta było ciepło....mój M. palił jak szalony

A z pelargoniami dobrze robisz...u Elizy napisałam jak moja mama mi robiła.
MilenaP 16:42, 05 sty 2013

Kasiu widzę, że rozmnażasz bluszcze u nas ukorzenialiśmy i w wodzie i w ziemi. Różnie to bywało. MuszęCi napisać, że zarośnięcie siatki to bardzo długi proces. U mnie po ok. 9 latach jest prawie dobrze. No może za rok będzie Dużo było przewijania i czekania. Na niektórych przęsłach zarosło całkowicie, a na niektórych w 50 %. Musisz się uzbroić w cierpliwość. Pozdrawiam
beta 16:52, 05 sty 2013

Witaj Kasiu

widzę że nie próżnujesz! to super! plany trzeba mieć ja to chyba znowu na żywioł pójdę, nie mam czasu na dokładniejsze planowanie

życzę powodzenia w rozmnażaniu bluszczu

pozdrawiam