Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 23:59, 12 lis 2012

Do góry
Haniu, wielkie gratulacje i podziękowania

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:47, 12 lis 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)

ale cuuuudo u mnie niestety już wszystko brązowe
kamienne ptaszki bardzo mi się spodobały, chyba bym przyjęła w dobre ręce
Pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 23:34, 12 lis 2012

Do góry
Basiu, zgadzam się z Twoją córką w sprawie Wrocławia.
Monteverde, co sobie przypomnę Kajtka w kłach tamtego psa, wciąż czuję jak on cierpiał. Jeszcze są ślady ran, a on już przechadza się koło tamtego psa, jakby chciał się z nim pogodzić. Odważny i nieposłuszny.
Jak tam Wasze narzędzia, wyczyszczone na konkurs?
Pozdrawiam!
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:33, 12 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Aldonko, miła wycieczka do Tallina i bardzo fajne fotki
a jak u Ciebie w ogrodzie ?
daj jakieś pismo obrazkowe...

Ostatnio wracam do domu po ciemku i niewiele czasu spędzam w ogrodzie. Wygląda teraz jak krajobraz po bitwie - krety są wszędzie. I są wyjątkowo perfidne - nawet chodnik im przeszkadza.

A to pismo obrazkowe dla Ciebie

Ogród Bogusława 23:23, 12 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Dalsze poszukiwania i efekt ok. 1000 szt na ok 30 m2

Kiedyś znalazłam ok 30 szt.w ziemi pod pięknotką która zaczęła mi schnąć (wtedy nawet nie wiedziałam co to jest...)ale żeby aż taka ilość ....to cały ogród może zniszczyć.Teraz jak widzę te "fruwajce" które chcą złożyć jaja to ganiam je jak tylko mogę.

Wytrwały z Ciebie facet ! widok porażający .... Choć w moim ogrodzie znalazłam takie paskudztwo w namiastce tego co widzę to jednak problem mam ... Spróbuję z nicieniami ...od wiosny działam ! pozdrawiam

ps. ogródek z liniami i nasadzeniami zapowiada się ciekawie

Od samego patrzenia niedobrze się robi
Nasz przydomowy ogródek 23:21, 12 lis 2012

Do góry
Rozchodnik to może być Carmen, bo Meteor ma bladozielone liście, a Monte Carlo się przyjmą ja dzisiaj jeszcze lilie wsadzałam, przesyłam pełny Monte Carlo z pozdrowieniami

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:20, 12 lis 2012

Do góry
Sebku, gratuluję artykułu o storczykach, który od razu zadedykowałam mojemu M, może w końcu jego storczyk powtórzy kwitnienie. To po pierwsze.
Po drugie, gratuluję prawka jazdy, i życzę szerokiej drogi.
Po trzecie, trzecia pięćsetka w tym czasie pełnym emocji i takich efektów, się napisała.Gratuluję.
Za oknem jesień, ale ale z takiej okazji zakwitła u mnie chińska róża, dla Ciebie.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 23:08, 12 lis 2012

Do góry
Zdjęcie w podobnym klimacie : miejsce w Puszczy Boreckiej okolice Kruklanek (pozdrawiam Cię Justynko) - niestety fotka nie oddaje piękna tego co moje oczy zobaczyły

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:05, 12 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aldonka ale fajnie Tallin widać

W całym mieście można spotkać takie ptaszki

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:58, 12 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Zaglądam co słychać... a tu cisza....... tylko szum fal.....

To był sztorm i byłby nas porwał, gdyby nie silne ramiona Estończyka Pavelka...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 22:55, 12 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

W tym przed torami nie spotkałam ostatnio kaczek :

Kaczki pływały w rzeczce obok stawu szkółki K. (rodziców). W okresie lęgowym po stawie Pańswta K. pływają całe rodzinki .
Pozdrawiam

Nie znam tego miejsca a ze u państwa K są kaczki to wiem . Tam jest jeszcze o wiele większy skarb którego tylko raz udało mi się zobaczyc: prześliczny zimorodek- klejnocik jak z bajki.Bedziesz musiała mi kiedys pokazac tą rzeczkę.A w tym koło torów bywają kaczki wczesną wiosna a potem gdzies znikaja.Nigdy nie miałam aparatu by tam zrobic zdjęcia a Ty widze zrobiłas. Ja tamtedy nie chodzę tylko przejeżdżam samochodem to na zrobienie zdjecia mam jedynie czas jak stoimy bo jedzie pociąg ale wtedy na ogół nie mam aparatu. Pozdrawiam serdecznie.

Miałaś szczęście z tym zimorodkiem -będę bardziej uważna to może uda mi się spotkać.

Czy jest możliwe żeby sójka zjadła 5 żołędzi w całości czy może innego ptaka widziałam ?(wydaje mi się że to sójka)

Ja też tam jeżdżę samochodem raczej z dziećmi dlatego żeby zrobić to zdjęcie pojechałam specjalnie w tym celu bez dzieci.-miejsce mało bezpieczne a przy okazji stania w korku jakoś się nie składało.... hmm...tylko szkoda że dopiero po 10 latach mieszkania tutaj jak mi się uda to zrobię fotkę jak będzie słonko

Ja do Ciebie jadę jak ta sójka....ale tak myślimy z Karoliną że wiosną pewnie dotrzemy
Jak to Juzia pisze - Odpozdrawiam
W Gąszczu u Tess 22:39, 12 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Tess sadzonki robi się w drugiej połowie lata czyli pod koniec sierpnia, dla cisów krzaczastych z piętką , biorąc sadzonkę z boku, a dla strzelistych z sadzonek wierzchołkowych, zrobiłam Ci zdjęcie może cosik na nim doczytasz

Aniu, a ja czytałam, że można je robić przez cały rok, nawet w styczniu

Dziękuję za lekturę, ale na razie nie planuję robienia sadzonek. Zima idzie
A na wiosnę poeksperymentuję, a jakże! Kto by tam czekał do sierpnia

Ogród w budowie - nieustającej 22:33, 12 lis 2012

Do góry
Bodziszek kwitnący w czerwcu, ten sam którego liście są na fotkach wyżej. Ktoś wie może co to za odmiana?

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:30, 12 lis 2012

Do góry
Na przywitanie grzybek ode mnie
Coś uparciuch nie chciał się załadować.
Mój zielony świat 22:28, 12 lis 2012

Do góry
Podziwiam Twój ogród.A zainteresowała mnie szczególnie rutewka.....Nie znam tej rośliny,ale na Twoim zdjęciu widzę,że u mnie miałaby dobre towarzystwo z gipsówką.
Dzięki za odwiedziny u mnie,ja niestety nie nadążam wszędzie, le staram się zajrzeć nie koniecznie z wpisem.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:26, 12 lis 2012

Do góry
I jeszcze obiecany grubosz rozpoczynający kwitnienie. Traktuję to raczej jako ciekawostkę niż zachwyt nad kwiatkami, skromne są

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:23, 12 lis 2012

Do góry
Sesja potarganych powojników. Każdy ma inną fryzurkę

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:19, 12 lis 2012

Do góry
Dzisiaj znów pełno biżuterii leżało porozwalanej na ziemi, ale dziś więcej koralików było. Dziwi mnie zawsze jak te kropelki takie okrągłe się trzymają. przecież powinny się rozpłynąć

Znalazłam nową kolię dla Agi z Grabiami, na ziemi leżała. Dziś aparat miał problemy z ostrością, bo strasznie szaro było

Ta roślina jest nie do zdarcia, jeszcze kwitnąć planuje

Ogródek Hanusi po zimie 22:18, 12 lis 2012

Do góry
Dla Hanusi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:15, 12 lis 2012

Do góry
Spóźnione gratulacje kolejnej setki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies