Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 21:55, 02 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kasik zapodawaj tę listę na rok 2013
Może dzisiaj zróbmy pierwszą setkę

Marzenko na napisanie tej listy potrzebuję tydzień urlopu

Na razie intensywnie myślę nad obsadzeniem pasa pośrodku ogrodu, gdzie mam kuliste tuje

początkowy plan przewidywał coś takiego

kasik778 22:01, 02 sty 2013

Potem jednak koncepcja mi się zmieniła i będą kwadraty z żurawki Georgia Peach, przemiennie z trawą Carex muskingumensis, będzie Carex buchananii i może któraś z żółtych żurawek
kasik778 22:03, 02 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Kasik, jak po świętach. Junior zdrowy? No i znowu jesteśmy rok starsze, co nie jest znowu najlepsze. Ale nie ma co się buntować, nic na to nie poradzimy.

Bożenko witaj posylwestrowo Juniorek prawie zdrowy, polubił suchary, bo dostawał je przymusowo w czasie choroby, a teraz to jego ukochany smakołyk
Urszulla 00:09, 03 sty 2013

To mówisz że decyzja zapadła.....fajnie będzie kolorowo......

carexy evergold są cudowne bo zimozielone
tu na fotkach masz przykład (tylko ja mam odwrotnie białe obrzeże a zielony środek, nie pamiętam nazwy)

Czy te carexy które napisałaś też są zimozielone?
Hakone o której wcześniej myślałaś usycha na zimę i nie jest tak urokliwa jak carexy, za to latem piękna i tak fajnie się przewiesza.....a Ty masz tam chyba betonowy próg o ile dobrze pamiętam.
Albo obrzeżem wzdłuż progu obsadź carexami evergold, a za nimi kolory pomieszaj.....nawet jak żurawki i inne wypadną na zimę to obrzeże zimozielone stworzy stałą granicę......taki mi pomysł teraz wpadł jak piszę o carexach
kasik778 18:41, 03 sty 2013

Urszulla napisał(a)
To mówisz że decyzja zapadła.....fajnie będzie kolorowo......

carexy evergold są cudowne bo zimozielone
tu na fotkach masz przykład (tylko ja mam odwrotnie białe obrzeże a zielony środek, nie pamiętam nazwy)

Czy te carexy które napisałaś też są zimozielone?
Hakone o której wcześniej myślałaś usycha na zimę i nie jest tak urokliwa jak carexy, za to latem piękna i tak fajnie się przewiesza.....a Ty masz tam chyba betonowy próg o ile dobrze pamiętam.
Albo obrzeżem wzdłuż progu obsadź carexami evergold, a za nimi kolory pomieszaj.....nawet jak żurawki i inne wypadną na zimę to obrzeże zimozielone stworzy stałą granicę......taki mi pomysł teraz wpadł jak piszę o carexach

Ulu witaj

Myślałam nad Carexem evergold, tylko, że boję się, że będzie za niski do tych wielkich kul, tu musi być coś bardzo widocznego, ciężka decyzja, bo jest tyle pięknych odmian, chciałabym wszystkie ale tak się nie da, poza tym walczę z manią zbieractwa wszelakiego
krisec 22:20, 04 sty 2013

Plany supr, Kasiu życzę pięknych realizacji w Nowym Roku, dziękuję za życzenia. pozdrawiam
Mala_Mi 23:33, 04 sty 2013

Choina rośnie za dużą i za "ciężko" by było w tym miejscu..... ciężki zielony z ciężkim zielonym..... ojjj nie wyrabiam na wątkach....... ale w lutym bedzie już po staremu.. będę w miarę bieżąca
kasik778 23:36, 04 sty 2013

asc napisał(a)
Choina rośnie za dużą i za "ciężko" by było w tym miejscu..... ciężki zielony z ciężkim zielonym..... ojjj nie wyrabiam na wątkach....... ale w lutym bedzie już po staremu.. będę w miarę bieżąca

dokładnie tak też myślałam Aniu, dlatego ostatecznie choina przegrała z trawami
kasik778 23:37, 04 sty 2013

krisec napisał(a)
Plany supr, Kasiu życzę pięknych realizacji w Nowym Roku, dziękuję za życzenia. pozdrawiam

Dzięki Krisec pozdrawiam również
kasik778 23:53, 04 sty 2013

Wspomnienie poprzedniej wiosny, nie wiem jak wy, ale ja bardzo już tęsknie za ogrodem i nie mogę się doczekać, kiedy w końcu zacznie się tzw sezon

trochę kolorów, żeby odgonić różne smutki