Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:13, 12 lis 2012

Do góry
Fragment zacebulkowanego wrzosowiska

Widok na wyłysiały co nieco park

Berberys w kropelkach

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:55, 12 lis 2012

Do góry
...jakie to zwierzaczki grzeją się przy ognisku?...las płonie jesienią..pięknie.
Ogródek Hanusi po zimie 21:52, 12 lis 2012

Do góry
Kwiatuszek dla Ciebie Haniu z okazji kolejnej setuni
Ogródek Hanusi po zimie 21:50, 12 lis 2012

Do góry
pilchova_anna napisał(a)
Napisałam , pozdrawiam miło cała rodzinke .Jan pod moim kierownictwem wybudował takiego coś . Posadziłam szałwie i maryjónek , na wiosne jeszcze coś tam zasadze . Rybnik zazimowany , przez dzień +15° , aby tak było do świat , Jan sobie złamał noge , na rowerze , miał wypadek na drodze . Bedzie ciežko z nim wytrzymać w domu , przy takiej pogodzie . Lubi przesiadywać w lesie lub na rybniku , a tu tylko jedna noga zdrowa . Do świat ma zapewniona kanape i kominek . Haniu , žycze zdrówko , spacerki w słoneczku , pa .. trzymaj sie . Hanuś z czech .

Hanuś,wysłałam Tobie odpowiedź w wiadomościach.
Przykra sytuacja z tą nogą.Trzymamy kciuki za szybkie wyzdrowienie Jana..I zdjęcie mojego lasu dla niego.....

O....! 21:47, 12 lis 2012

Do góry
...i znowu mnie oczarowałaś pięknym widokiem...
Ogród dla Agusi 21:46, 12 lis 2012

Do góry
W ogrodniczych obniżki cen więc się skusiłam na zakup Allium Purple Sensation oraz Róży Reine des Violettes /dobra do półcienia,pnąca/.Tylko 7 zł,więc jak się oprzeć.

Rosa centifolia ma ciekawy kolor pędów o tej porze ,ładnie będą wyglądały na tle śniegu.

Ogródek Hanusi po zimie 21:24, 12 lis 2012

Do góry
Napisałam , pozdrawiam miło cała rodzinke .Jan pod moim kierownictwem wybudował takiego coś . Posadziłam szałwie i maryjónek , na wiosne jeszcze coś tam zasadze . Rybnik zazimowany , przez dzień +15° , aby tak było do świat , Jan sobie złamał noge , na rowerze , miał wypadek na drodze . Bedzie ciežko z nim wytrzymać w domu , przy takiej pogodzie . Lubi przesiadywać w lesie lub na rybniku , a tu tylko jedna noga zdrowa . Do świat ma zapewniona kanape i kominek . Haniu , žycze zdrówko , spacerki w słoneczku , pa .. trzymaj sie . Hanuś z czech .
Kolorowe liście 21:20, 12 lis 2012

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:14, 12 lis 2012

Do góry
jakby ktos miał za dużo nasion werbeny patagonskiej, albo najlepiej wiedział gdzie kupię te nasionka to prosze o informację

czekam na wiesci - ale po której stronie siedze musicie już się domysleć

Mój kawałek raju II 21:13, 12 lis 2012

Do góry
Gratulacje Aniu . Trzecia seta za Tobą . Pozdrawiam.

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:06, 12 lis 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Udało mi się znaleźć nazwę tej pięknej odmiany sosny górskiej - 'Varella'...
Ma gwarantowane miejsce w projektowanym ogrodzie... przypomina z trochę kępy kostrzew

Przyszłam z rewizytą i tu takie widoki
Cudowni goście ogrodowi- uwielbiam ich , super zdjęcia wody i roślinności, a ta fotka to moja inspiracja na wiosnę jak przyciąć kostrzewę Bo jest super
Zapowiada się super

Cieszy mnie to, że na moim wątku, można znaleźć inspiracje dla siebie pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa
Mały ogródek, a dużo przyjemności 21:03, 12 lis 2012

Do góry
Lubię kiedy słonko świeci. Rośliny wyglądają wtedy przepięknie

to mój klon palmowy (walczyłam o jego przetrwanie jak przysłowiowa lwica)

z winogron zrobiliśmy nalewkę i sok

a to kalina

hortensji mam osiem + dwie ogrodowe schowane, ponieważ co roku marzły im pączki
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:02, 12 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Udało mi się znaleźć nazwę tej pięknej odmiany sosny górskiej - 'Varella'...
Ma gwarantowane miejsce w projektowanym ogrodzie... przypomina z trochę kępy kostrzew

Przyszłam z rewizytą i tu takie widoki
Cudowni goście ogrodowi- uwielbiam ich , super zdjęcia wody i roślinności, a ta fotka to moja inspiracja na wiosnę jak przyciąć kostrzewę Bo jest super
Zapowiada się super
W Gąszczu u Tess 20:55, 12 lis 2012

Do góry
Tess sadzonki robi się w drugiej połowie lata czyli pod koniec sierpnia, dla cisów krzaczastych z piętką , biorąc sadzonkę z boku, a dla strzelistych z sadzonek wierzchołkowych, zrobiłam Ci zdjęcie może cosik na nim doczytasz
Mały ogródek, a dużo przyjemności 20:46, 12 lis 2012

Do góry
Dodam jeszcze kilka zdjęć roślin, które jak na 8 listopada wyglądają (moim zdaniem) pięknie
to sasanki pod brzózką

goryczka właśnie zakwitła

buk jeszcze "wystrojony"

brzoza - największe drzewo w moim ogródku - posypało listkami na drugi dzień po grabieniu trawnika
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:40, 12 lis 2012

Do góry
Danusiu wklejam jeszcze kilka zdjęć:

Danusiu, czy to może być za mało wody?
Ostatnio ciągle padało więc nie podlewałam od 2 tygodni.
Wyglądają na takie zwiędnięte trochę...

A może za dużo wody, bo mam u siebie raczej glinę?
Czy iglaki mogą gnić??

Boję się, bo jeden świerk mi tak wiosną zbrązowiał na amen
Mały ogródek, a dużo przyjemności 20:31, 12 lis 2012

Do góry
Nie mogę znaleźć wątku nt pięknie przebarwiających się liści na jesieni ale mam nadzieję, że Ogrodowicze zobaczą moją wiśnię piłkowaną wiosną, latem i jesienią
Mój kawałek raju II 20:28, 12 lis 2012

Do góry
Aniu moc pozdrowień z okacji tzeciej setuchny
już tyke kwitło w tym roku że nie wiem co wybrać
więc może skromny kwiatuszek z 18 czerca
W Gąszczu u Tess 20:25, 12 lis 2012

Do góry
Oczywiście, aparat foto nadal w niedyspozycji, zresztą po ciemku dziś w ogrodzie pracowałam, to i zdjęć nie dałoby się zrobić.
Ale ponieważ strasznie dawno żadnego pisma obrazkowego nie było, pokażę te, które udało mi się zrobić wczoraj, kiedy już aparat padał...

Zadołowałam sadzonki bukszpana, cisa i trzmieliny (tu te posadzone w skrzyneczkach, bo dla urozmaicenia, mam jeszcze sadzonki w doniczkach)

Te sadzonki są w dość dobrej kondycji, mam nadzieję na jakieś zawijaski bukszpanowe z własnoręczne wyprodukowanych sadzonek

Bardzo mizernym skutkiem zakończyła się moja pierwsza próba sadzonkowania cisów.
Z całej skrzyneczki udało się pozyskać jedną (słownie jedną) sadzoneczkę:

tu jej przepiękne korzonki:

a tu rzeczona sadzonka w całej swej mizernej posturze (kiedy toto urośnie?)

Wiem, co zrobiłam źle, i dlatego nie ukorzeniło się więcej. Wyczytałam kiedyś gdzieś na forum (chyba u Jagny) że do sadzonkowania dobrze jest dodać popiołu. To dodałam Dużo za dużo
Mój kawałek raju II 20:18, 12 lis 2012

Do góry
Aniu gratulacje i wielkie uznanie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies