Tiaaaa, to chyba te swoje sikorki nauczylas kultury i savoir vivru czy jak to sie tam pisze. Moje sie leja, az piora leca. Nieraz to takie awantury sa, ze az strach patrzec. Takie wiesniary bez oglady Wroble i inne ptaszeta bez szans. Tylko sojki sobie z nimi daja rade. A futro jak ten za przeproszeniem arystokrata obserwuje wszystko i mruczy pod wasem
Halinko, witaj i bardzo dziekuje za cieple slowa.
Co do czarnej "trawki" - tak, przezyje, ale jesli bedzie ostra zima to sugeruje przykryc na wszelki wypadek. Ja mialam kilka konwalnikow posadzonych w zeszlym roku (wiekszosc sadzona tej wiosny), mocno dostaly w kosc - jaka byla ostatnia zima, wiadomo, i bardzo dlugo dochodzily do siebie. Powinny dac rade, ale zdecydowanie nie trzymaj ich w domu tylko zadoluj razem z doniczka i ewentualnie daj na to galazki swierkowe.
Witajcie dawno nas nie było, nic nie pisaliśmy ale staramy się was podczytywać co by nie było za dużo zaległości A oto karmnik, który zrobił M dla mojego 3 letniego chrześniaka, bo tak go męczył, że ma już ziarenka, że nie miał wyjścia, trzeba było dziecku zrobić, ale jaka była radość
Dzisiaj przy tej pięknej pogodzie zachciało mi się coś podłubać w ogrodzie i wysadziłam z donic moje dwa świerki conica i dwa cyprysiki ....
No nie wychodzą mi te zdjecia jak Wam ! Mam starodawny aparat i jakbym się nie starała to efekt mizerny
Na to plstikowe obrzeże proszę nie patrzeć, też mnie kole po oczach , ale narazie musi być, na pewno zniknie !!!
Ewciu, czuję ten spokój jaki spływa na Ciebie po przygotowaniu ogrodu do zimy. Możesz teraz oddawać się planom i marzeniom ogrodowym, wpatrując się w ogień kominka i rozkoszując się jego ciepłem.
Lekturki pójdą w ruch
Ten mur z cegły to tylko ogrodzenie miało być kiedyś tak trochę w angielskim stylu ) przecież już nawet nasadzenia były zaplanowane m.in. róże pnące, bluszcze itd. zresztą bluszcz już się tam pomału wspina co więcej nawet lustro ma tu być )
Mur powstał w miejsce wyburzonego starego budynku gospodarczego (który właśnie stał w granicy z dwoma działkami), w którym ponoć kiedyś nawet jakieś zwierzaki były hodowane, a z drugiej strony sąsiedzi mieli garaż z kanałem, i w ten kanał wrzucali wszystkie śmieci...co się okazało przy kopaniu pod wylanie fundamentu pod ogrodzenie
A było tak
A tu zdjęcie muru zaraz po postawieniu
a tu widać po prawej jak ta czarna folia ścianę fundamentową pod garaż - od tego miejsca w prawo zaczyna się garaż, który zgodnie z projektem jest częściowo w bryle domu