Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Bogdzia 21:02, 03 sty 2013

Miło popatrzec znów na Twoje roślinki. Osmiał i różowe sasanki cudo. Pozdrawiam Jasiu serdecznie.
Gardenarium 21:18, 03 sty 2013

Jasiu, jak miło znów u Ciebie oglądać kwiatki, a najładniejszy ośmiał Pozdrawiam cieplutko.

Instagram Ogrodowiska
Gabriela 21:22, 03 sty 2013

Te ciemnoróżowe sasanki piękne są, ja chyba mam podobne, ale one potem się zmieniają i stają podobne do zwykłych jak przekwitają. I śliczne są te bladoróżowe, takich nie mam.
Liczę na takie kępy ośmiału w tym roku jak u Ciebie, bo skrupulatnie pozbierałam nasionka z moich dwóch egzemplarzy. I lubię te drobne, niskie aksamitki, najbardziej lubię odmianę Lulu, tworzy takie okrągłe, niskie kopułki z masą kwiatów, udało mi się dostać ich nasionka w wiadomej wymianie. Twoja jest podobna, pamiętasz jak się nazywa?
monteverde 21:40, 03 sty 2013

Mnie najbardziej podoba się ta budleja, trzeba jej zrobić kopczyk na zimę, to zawsze od korzeni odbije( to dla Vity) ośmial też posieję, a z szałwią "gorące usta" to trzeba jak z jednoroczną u mnie też przemarzła
sasanki piękne
annawu 22:25, 03 sty 2013

Kiedy moja taka będzie? jak dopiero ma dwie gałązki, ale pocieszam się tym, że ta skrętolistna nie przemarza /przetrwała mi ostatnią zimę/ tak jak Dawida, i nie trzeba jej przycinać.

Jasiu och! jakiego już pięknego krzaczka się dohodowałaś

a podpowiedz cóż to takiego?, ciekawie wygląda.

gaby3003 21:29, 04 sty 2013

monteverde napisał(a)
Mnie najbardziej podoba się ta budleja, trzeba jej zrobić kopczyk na zimę, to zawsze od korzeni odbije( to dla Vity) ośmial też posieję, a z szałwią "gorące usta" to trzeba jak z jednoroczną u mnie też przemarzła
sasanki piękne

dziękuje Aniu za doradę w związku z budleja - dziś zrobiłam fajny kopczyk
Poziomka 21:52, 05 sty 2013

Justyna napisał(a)

Oglądając Twoją kalinę japońską, utwierdziłam się w przekonanaiu, tak chcę. Nie widziałam jej w jesiennej odsłonie, przebarwiająca się wygląda cudnie. jaką masz odmianę?

Witaj Justyno
Miło Cię gościć. Twoje byliny w ciągu trzech lat rozrosną się w duże kępy.
Kalina japońska to odmiana St.Keverne

często się zdarza że jesienią że zakwita ponownie kilkoma kwiatami

Japońskie kaliny są bardzo widowiskowe gdy kwitną i jesienią gdy przebarwiają się im liście. Są godne polecenia.

Zdjęcia winnika wkleiłam .

Pozdrawiam cieplutko Jasia
Poziomka 22:02, 05 sty 2013

agniecha973 napisał(a)
Pięknie! Bujnie i zdrowo.

Agnieszko im bujniej tym miej pracy wymaga ogród bo chwasty mają utrudnione warunki wzrostu.

Sebek 22:43, 05 sty 2013

Jak ja kocham u Ciebie tą bujność na rabatach

Zastanawia mnie kiedy siać ośmiał - w marcu - a może później? Tak żeby latem był już rozbujany

I czy jak wysieję naparstnice wiosną to zakwitną czy nie?
Poziomka 23:08, 05 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Miło popatrzec znów na Twoje roślinki. Osmiał i różowe sasanki cudo. Pozdrawiam Jasiu serdecznie.

Tęsknię za wiosną, za kwiatami w ogrodzie i za puchatymi sasankami, a do wiosny pozostało jeszcze tyle dni ...

Pozdrawiam cieplutko Jasia