Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

W Kruklandii 14:32, 08 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Czy miskanty dominują?
No miskanty każdy wie jakie mają wielkości... trzeba się z tym liczyć przy sadzeniu czegoś obok i zachować odpowiednią odległość. I będzie dobrze.
Wyższe do róż.... duże rozplenice, trzcinnik chyba też, śmiałek darniowy, proso rózgowate, stipa...

Widzisz, wiedziałam gdzie zadać pytanie, skarbnico wiedzy! Dziękuję!
Dla mnie cały czas wyobrażenie sobie wielkości roślin jest trudną sztuką. Czytam, patrzę na te cyferki i jakoś mózg nie przetwarza Zrzucam na ciążę, ale serio to liczę, że im więcej będę tu zaglądać, tym lepiej będę wyczuwała takie rzeczy.
Co z tym ogródeczkiem począć 14:16, 08 lip 2015

Do góry
Jeżówki już zaczynają, stipa tez juz ma kloski i rabatka pod murem pomału się zagęszcza. Telegraficzny skrót z telefonu
Zielonym do góry... :) 13:11, 08 lip 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
O to super - ja może Ci podzielę wtedy stipę

Umowa podpisana! Kropka.....bardzo mi pasuję taka wymiana...stipa się przyda na nową rabatę....a u mnie nie zimuje ani się nie sieje.....a sadzonki kosztują tyle co rozplenicy wieloletniej
W Kruklandii 11:09, 08 lip 2015

Do góry
Shemsi napisał(a)
Śliczne malutki, super, że już dojechały

A mnie od kilku dni strasznie w głowie siedzi rabata z różami i trawami. Jak przeczytałam o nowych nabytkach z miskantami, to aż mi się oczy zaświeciły. Tylko piszecie, że miskanty dominują szybko? A jakieś inne wyższe trawy byłyby dobre? Trzcinniki pasowałyby, czy za dużo szczęścia na raz?

Czy miskanty dominują?
No miskanty każdy wie jakie mają wielkości... trzeba się z tym liczyć przy sadzeniu czegoś obok i zachować odpowiednią odległość. I będzie dobrze.
Wyższe do róż.... duże rozplenice, trzcinnik chyba też, śmiałek darniowy, proso rózgowate, stipa...

Wszystkiego po trochu 10:27, 08 lip 2015

Do góry
stipa bliżej

lawenda

widoczek
Wszystkiego po trochu 10:14, 08 lip 2015

Do góry
Joasiu, jest tam posadzona biała lobelia, tylko dopiero zaczyna kwitnąć.
Kasiu, ja wiem że stipa rozkręci się później tylko że lawenda i kocimiętka już przestaną kwitnąć. Poza tym wg mnie pomiędzy obiema lawendami powinna być jedna kocimiętka, a między nimi większe skupiska stipy. Zrobię tak za rok , teraz boję się że jak ruszę stipę to odchoruje przesadzenie i jeszcze bardziej opóźni kwitnienie.
Kasiu, moja NN w takie fazie pąka była podobna, może tylko kolor mniej różowy ale kształt pąka też taki wydłużony

zaczyna Red leonardo

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:44, 08 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardziej bordowe, skomponuja się z przebarwiającymi się kwiatostanami hortensji. Polecam ciemne 'Obsidian'. Do tego Stipa tenuissima jako beżowy łącznik.
Dziękuję za podpowiedź
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:35, 08 lip 2015

Do góry
Bardziej bordowe, skomponuja się z przebarwiającymi się kwiatostanami hortensji. Polecam ciemne 'Obsidian'. Do tego Stipa tenuissima jako beżowy łącznik.
Prawie - jak ogród 08:16, 08 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O matko, a ja się martwiłam, ze niższa jest od lawendy. co to za rok będzie
edit: one pożarły buksiki
Dobranoc Beatko. Nogi odpoczęły?

Tak, Iwonko, stipa w kolejnym roku (pod warunkiem, że przeżyje ), to potwór pożerający wszystko wokół. Z pewnością przerośnie lawendę Ale jak nie przetrwa, to jednak z lawendą w sam raz.
Pomogłam, co?
Odpoczęłam, doszłam do siebie i nawet dom ogarnęłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:48, 08 lip 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Cudowne zagęszczenie na rabatach ... Stipa ładnie się pokłada na rabatkach , może daj jej szansę .Z moich Frosted Curs koty sąsiadów urządziły sobie legowiska i kuwety

Tylko nikt nie widzi, ze ona sie nei pokłada ale lezy na bukszpanach, ktore drugi rok z rzedu z tego powodu marnieją a jezówki zdziczały bo rosły przykryte stipą.
Po dzisiajszej ulewie chyba stipa sie w ogole nie podniesie
Roztoczańskie klimaty 23:25, 07 lip 2015

Do góry
ola napisał(a)

Masz rację, stipa jest piękna, ale u mnie jeszcze nigdy nie przetrwała zimy

Piękny dzielżan na avatarku ....niedawno takie zakupiłam
Stipę będę siać co roku ....ona też nie chce mi się siać....!!!!!!!!!
Ogródek Agam 23:08, 07 lip 2015

Do góry
agam napisał(a)
Juzia jeżówka ma 90cm, stipa kwitnąca 80cm, a różyczka coś powyżej 30cm.

No ale przecież urośnie
Ogródek Agam 22:48, 07 lip 2015

Do góry
Juzia jeżówka ma 90cm, stipa kwitnąca 80cm, a różyczka coś powyżej 30cm.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:48, 07 lip 2015

Do góry
Danusiu wielkie dzieki za radę. Gdyby nie Ty stipa musiałaby odejść a tak spróbuje ją odmłodzić.
Czy ciełaś kiedyś stipe w sezonie? Bo po zakwitnieciu zeobila sie cięzka i lezy na bukszpanch....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:36, 07 lip 2015

Do góry
Cudowne zagęszczenie na rabatach ... Stipa ładnie się pokłada na rabatkach , może daj jej szansę .Z moich Frosted Curs koty sąsiadów urządziły sobie legowiska i kuwety
Roztoczańskie klimaty 22:30, 07 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

w mojej ocenie stipy nie da się zastapić!

Masz rację, stipa jest piękna, ale u mnie jeszcze nigdy nie przetrwała zimy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 07 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzeno, "moja" rabata mię zachwyca, miałam oko to wiem A Twoje zdjęcie tej rabaty jeszcze bardziej Tym sposobem bordow czyli burgund i madzenta, przemyciło się do wielu ogrodów na O. I mam oko również co by stipy zostały, a żółte nie pasuje o Cię, niestety mam oko i wiem. Stipa, stipa i jeszcze raz stipa

Danusiu tez cos nie czuję tej elata z fioletami ale stipa wyglada masakrycznie. To moze jednak frosted curls? Albo ciachnąć stipę? Jedno jest pewne aby stipa dobrze wyglądała trzeba ja co roku świeża sadzić a u mnie rosnie od naszego spotkania w 2012 roku więc chyba z a duza, za ciezka i za stara. Moze ją po prostu odmlodzę . W czwartek będe działac.
Masz oko, wiem, dzieki Tobie zagościły u mnie purpury a wczesniej było jakos tak blado i nijako.
Za Twoja sprawa mam też buki bordowe ale cos cholewki nei chcą rosnć i nie robią tła purpurowe...
Wszystkiego po trochu 21:26, 07 lip 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
grządka która mi się nie udała stipa jest niewidoczna

Po prostu stipa jest jeszcze mała we wrześniu ta kompozycja będzie powalać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:16, 07 lip 2015

Do góry
Marzeno, "moja" rabata mię zachwyca, miałam oko to wiem A Twoje zdjęcie tej rabaty jeszcze bardziej Tym sposobem bordow czyli burgund i madzenta, przemyciło się do wielu ogrodów na O. I mam oko również co by stipy zostały, a żółte nie pasuje o Cię, niestety mam oko i wiem. Stipa, stipa i jeszcze raz stipa
W Gąszczu u Tess 19:31, 07 lip 2015

Do góry
Ogólny.

Czochhy i stipa (zeszłoroczna, jakoś nie mam sumienia jej wywalić)

Startuje hortensja ogrodowa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies