Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:49, 03 lip 2022

Do góry
jeżówkowy szał za chwilkę, liatry też za momencik, a jarzmianki i krwawnica tłoczą
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:47, 03 lip 2022

Do góry
jest chłodniej i po deszczu roślinki odżyły, a już było ciężko...

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:44, 03 lip 2022

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:41, 03 lip 2022

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:39, 03 lip 2022

Do góry
łąka dalszy ciąg w zbliżeniach

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:36, 03 lip 2022

Do góry
I jeszcze chcę Wam pokazać stan łąki, mnie zachwyca jak się podchodzi to słychać jak pszczoły, trzmiele i inne owady pracują cieszę się bardzo że ją zrobiliśmy, teraz codziennie tam jestem i zaglądam co się zmienia i co zakwita

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:32, 03 lip 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ale super wszystko porosło
Chyba w tym buszu nie widać chwastów
Bardzo mi się podoba ten placyk na ognisko. Super pomysł

Ewuś buszowisko na tych najstarszych rabatach jest, teraz to już na nich do jesieni mam spokój, bo chwasty nie dadzą rady dziękuję

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:29, 03 lip 2022

Do góry
April napisał(a)

Monia, tak cykasz te zdjęcia jakbyś nam żałowała. A tu tak zarosło niesamowicie. Ależ masz obszar, teraz to widać.
Ale jak wszędzie lekko i właśnie tak sielankowo
Zapisuję połączenie seslerii i gaury. Bardzo do mnie przemówiło

Jola ja fotek nie umiem robić tak dobrych, więc się ograniczam połączenie
gaury z seslerią uwielbiam, jest lekkie bardzo w odbiorze i tak ładniutko mi tą ścieżkę okalają a to inne widoczki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:26, 03 lip 2022

Do góry
Lotosy na dziś. Nie wiem czy im za gorąco czy klima dmuchająca na balkon( stoją 3 metry od wentylatora, inne rośliny znoszą to sąsiedztwo bez protestu) czy jakiś grzyb.
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:23, 03 lip 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Moniko, nie wiadomo co chwalić, jest idealnie. Można tylko podziwiać i podziwiać.

Alicjo dziękuję ożanka zaczęła swoje szaleństwo

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:19, 03 lip 2022

Do góry
Zana napisał(a)
Moniaaaa, ależ się nazachwycałam! Pięknie, dorodnie, soczyście Jeszcze wrócę bom w pracy (tylko za robotę mi się nie chce wziąć i tak latam szybko po wątkach).

Anulka jak dobrze, że jesteś buziaki

ambrowce zaczynają być bardziej widoczne

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:14, 03 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Świetne te ostatnie fotki (oczywiście wszystkie wcześniejsze też mi się podobają ). Te kręte ścieżki powodują, że ogród wydaje się bardziej naturalny, ale wiadomo, że trzeba było bardzo się napracować, żeby uzyskać taki efekt . Udało Wam się to celująco .

Ja też się lenię podczas upałów . Buziaki i miłego weekendu .

Aga dziękuję dzisiaj i wczoraj w końcu oddech można było złapać po tych upałach, wczoraj podłubałam przy plewieniu w ziemi, ale sucho, dobrze, że w piątek popadało choć trochę, roślinki odżyły buziaki

Zacisze Alicji 09:55, 03 lip 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Ależ cudnie, mogłabym tu siedzieć i siedzieć pod tymi brzozami co ci rośnie? oprócz konwalii, bo brzozy to pijoki, moja wykańcza wszystko co posadzę, więc jestem ciekawa co tam masz przepiękne zakątki
Ogród Basi i Romka 09:43, 03 lip 2022

Do góry
I jeszcze takie

Ogród Basi i Romka 09:39, 03 lip 2022

Do góry
Zaczynają jeżówki, te są z mojego wysiewu, takie z paczuszki, zwykłe, ciekawa jestem jakie będą

I lilie

Ogród Basi i Romka 09:36, 03 lip 2022

Do góry
A po burzy słońce

W ogródku emerytki 09:29, 03 lip 2022

Do góry
gogo napisał(a)

Basiu, dzięki za pochwały
Emowi przekazałam, że jego patent z rynienkami Ci się podoba, też dziękuje
No, jeśli już jeże do nas trafiły, to nie mogliśmy tego zignorować.

To nasza pierwsza Jeżyczka /to był 2015 rok/, była zupełnie oswojona, choć nic w tym kierunku nie robiliśmy, taka się trafiła.
Można ją było brać na ręce, lubiła mizianie po pyszczku i nie kłuła.
Niestety, nie wiemy, co się z nią stało, bo zniknęła

Ja myślę, że teraz trafiają do Was jej jężykowe dzieci
Ptasi gaj 08:48, 03 lip 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Tak Kasiu ekstrakt i szyszki.
Od czasu jakieś wpadki się zdarzają nawet najlepszym czegoś zapomnisz wlać i wchodzą glony.

Gdzieś pod koniec maja popsuła się pompa w oczku. Filtr nie chodził przez 2 tygodnie. Firma nam przysyłała prawie 2 tyg pompę eM zrezygnował z dostawy. Okazało się że paczka wróciła do nadawcy bo nie mieściła się w paczkomacie. Żeby było śmieszniej dziad nie przedzwonił a paczkomat po drugiej stronie ulicy.
Kupił wszystko jeszcze po niższej cenie w Błoniu.

Przez te 2 tygodnie utworzyły się glony ale nie te nitkowe. Trzeba było szybko zareagować i miałam pod ręką 2-letni preparat Antyglon plus zoolek. W ciągu tygodnia po glonach nie było śladu. Teraz są szyszki i ekstrakt wlałam tydzień temu.

Woda jest bardzo czysta. Na dnie jest jakiś muł, ale to normalne ryby kupczą do wody.
Jak rośliny przy brzegu to pobierają azot i fosforany wtedy glony się nie lęgną.
Jest tak gorąco, że wodę trzeba podmienić. Może eM jutro trochę wypompuje i zimnej doleje.

Dzisiaj mnie osy pogoniły i pokłóly w dłoń pod pachą i w tyłek.
Zrobiły sobie legowisko w kompostowniku. Wczoraj tam byłam nic nie było dzisiaj chmara. Muszę wcześnie rano pójść i popsikac w dziurkę.

Dzisiaj przycinalam tuje i bluszcze na płocie. Jak się wkurzę przytnę i randapem je potraktuje bluszcze bo tak rosną miary nie mają.

Te żółknące liście to pogradibiciu muszę wejść do oczka i je usunąć.

Widzisz tu widać jak nie pompa nie działała to na kamieniach zrobił się taki zielony nalot. Wymienił też rurę do pompy. Była czarna teraz kupił jasna nie przyszło mu do głowy, że to będzie widać. Zobacz jak to wyglada

Elu cały twój ogród bardzo mi sie podoba.
Ale to oczko masz przepiękne.I te czerwone rybki. um no piękny widok
Jeżówki też masz bardzo ładne.
Mi kilka przepadło
Ogród długi 08:43, 03 lip 2022

Do góry
Rudbekia z mojej hodowli. Miał być łan przy siatce, na razie są pojedyncze sadzonki w kilku miejscach. Jak przygotuję miejsce, wszystkie pójdą pod siatkę.

Miskanty, werbena, przetaczniki.

Masz-masz pod brzozą.

Obsadzone donice.

Glina i zielsko 08:42, 03 lip 2022

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Kochana pięęęęęęęękne widoki trawa, rabaty - super wyszło pogapiłam, pogapiłam i lecę dalej

❤❤❤
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies