Najbardziej mi się podoba, że Tyna zadała sobie tyle trudu z wyszukaniem odpowiednich zdjęć. Zobaczcie jak to świetnie wygląda przed- i po-. Wielki szacunek
Ale piekny ogrod, Ewo!
I trawnik...marzenie
jak to robisz ze rabaty tak idealnie rowne sa? Odcinasz darn jakims narzedziem? Bo chyba nie ma tam jakichs ekobordow wkopanych (z balkonu nie widac przynajmniej
pieknie
pozdrawiam,
Karolina
Kura domowa (jak masz na imię?) poczekaj i kup gdzie indziej, może Płochocińska to też blisko? Tam taniej będzie. 3 000 to dla mnie wydaje się za drogo.
Janet, nie łap doła, tylko inspirację.
Popraw kanty w trawniczku, zlikwiduj chwasty jak masz i od razu będzie lepiej. O !
Posadź hortensje i coś jeszcze, żurawki
Danusiu mam pytanko czy mogę też pod płotem od strony jezdni z zewnątrz płotu posadzić bulkszpany ?Jak myślisz ?
Szczerze odradzam Szkoda roślin, bo i tak nic z nich ładnego nie będzie - niestety.
Nie, bo pieski podleją i będzie kiepsko. Ja mam kostki w drzewach, ale są też inne rośliny i nieco ochraniają. Bukszpany lepiej posadź w ogrodzie niż na ulicy
Jak widać Twój sprzedawca roślin niewiele się zna na roślinach , jeśli nie potrafi sprowadzić po prostu stożka z cisa. Nieważne jaka to odmiana czy gatunek, po prostu on nie słyszał chyba że są z cisa stożki.
A zapytaj go co to są topiary, ciekawe czy będzie wiedział
Stożka można samemu zrobić sadząc pośrodku wysokiego cisa w miarę zwartego, otaczając go mniejszymi i docinając aby powstał stożek.
A gdzie mieszkasz w jakich okolicach, może znajdę jakiś adres szkółki.
Mieszkam w Legionowie (droga na Pułtusk/Nowy Dwór Mazowiecki).
Już udało mi się namierzyć sprzedawcę w Chotomowie, który wiedział o co mi chodzi, ale powiedziła mi, ze to czego ja chce to moze sprowadzić mi z niemiec dopiero w marcu i to w cenie ok 3000 tyś zł. Ze w styczniu mam sie pojawić i zrobić zamówienie. Nie powiem - cena mnie "torszkę" zbiła z nóg. Nawet nie próbowałam mówic o tym męzowi.
Myslę, ze cena ok 700 zł byłaby dla niego bardziej akceptowalna.
Podoba mi się koncepcja wyprowadzenia cisa samemu (pod wzgldem finansowym) - czy wtedy też mam kupić T.B., czy moge inne odmiany (Taxus media )?
Zwłaszcza ze nie musiałabym czekać do wiosny a mogłabym posadzić je juz teraz.
Ten niestety kosztuje ponad 2.000 zł. Moje były po zakupie dość krzywe, kosztowały po 690 jeden chyba. Rosną chyba z 7 lat. Sporo podrosły i są teraz wyprowadzone.