A mówiłam, że nie za bardzo przepadam za architekturą drewnianą w ogrodzie........ . Chyba się myliłam.
Wydrapię ten widok z ekranu...... piekne ujęcie , pergola cudna.... róza też.. i wszytko do kupy też...... cudniasto.....
Aniu, Ty nie wydrapuj ekranu tylko przyjeżdżaj, wizual prawdę powie
Często wracam do tego miejsca bo ten widok pomaga mi przenieść sie do innego wymiaru,poprostu odpływam w marzeniach! Przymykam powieki i wędruję po zaczarowanym ogrodzie.Dziś zostawiam ślad i pozdrowienia.
A tu drugi, w innym kolorze. Tylko jeden kwiat. Trzeba go będzie przesadzić. Ciekawe, że kolor ma inny choć szczepka z poprzedniego wzięta Może odczyn ziemi ma na to wpływ?
Irenko jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała czy Ci w innym kolorze włosów lepiej czy też nie.
Niektórzy eksperymentują z nasadzeniami, , a inni z kolorem włosów
Kiedyś tylko pokarm dla krów i świń!
Potem nobilitacja.... placuszki,zupa....kolacja....
Za oceanem wprowadzono Halloween!
A my jak papugi,za nimi ... jak ślepi w dym!
Mamy przecież swą tradycję od zarania dziejów,
Na grób rodzinny chodzimy ,przyjacielu!
Stawiamy świece, groby sprzątamy,
Gdzie nie gdzie jadło duchom zostawiamy.....
Znicze też palimy długo w noc!
A w dzień zaduszny wspomagajmy
jadłem,napitkiem lub choćby groszem
tych co wg nas są w potrzebie takiej!
Będzie się szczęścić nam cały rok....
A dynie? Cóż.... był ich urodzaj wielki,
I jutro z dyni zrobię knedelki!
Zaglądnęłam na ostatnie fotki, miałeś biało....ale nie za dużo...więc chyba żadnych strat nie ma.....tylko klon palmowy już gubi swoje czerwone ubranko
Nie tylko klon palmowy ale też magnolia i buk gubią już liście i ładnie śmiecą...
A ja właśnie zimą przenoszę swoją aktywność do kuchni. W tygodniu czasu brak, ale w weekendy bawię się w Nigellę Tylko muszę sobie jakiś seksowny fartuszek sprawić, np. taki z COOkie:
Podoba się???
Ładniutki jak już się w ten fartuszek odziejesz to poprosimy o fotkę
A ja właśnie zimą przenoszę swoją aktywność do kuchni. W tygodniu czasu brak, ale w weekendy bawię się w Nigellę Tylko muszę sobie jakiś seksowny fartuszek sprawić, np. taki z COOkie:
Podoba się???
kcem taki sam bo ja również się na kuchnię rzuciłam !!!
Ja też trzymam kciuki a jak nie ma Ani pobawię się w ,,znawcę". Nie jest to Rosarium Uetersen? albo róża burbońska Mme Isaac Pereire? Ta pierwsza jest oczywiście bardziej popularna.Ciekawe jak wypadnę w roli ,,znawcy"?????????
I ja tu wpadłam w odwiedzinki i tak jak Bogdzia ,pierwsza myśl - to Uetersen ale zdjęcie słabe takie podświetlone kwiaty.Ale widzę dwa najbardziej autentyczne.No zobaczymy co powie Ania.
Aniu pozdrawiam i także życzę powodzenia.!