Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Zeta 15:56, 28 gru 2012

To jest dopiero łan hortensji
Zeta 15:56, 28 gru 2012

Chyba limki jak się nie mylę.
Milka 15:58, 28 gru 2012

Na pewno one...uwielbiam je!!!
MilenaP 15:58, 28 gru 2012

Zeta napisał(a)
Dzięki Milenko piękne zdjecia i dużo opisów. Przez Ciebie mam chrapkę na hiacynta hiszpańskiego , czy ten kobierzec na zdjęciu to u Ciebie!????????
A z hortensją to postanowiłam że zrobię tak ja ty w lato pobiorę niezdrewniałe sadzonki i do wody a potem do torfu.
Bardzo dziękuje za tą stronkę niesamowite informacje i opisy.
A co do magnoli to w tym roku był mój plan na pierwszy zakup ale trochę mnie zmartwiłaś. Ja się tak zastanawiam......u mojej teściowej rośnie w szczerym piachu i pieeeeeknnnieeee kwitnie . No i niewiem jaki to jej fenomen???

Zeta zdjęcia z hiacyncikiem robiłam w Irlandii w parku było tam tak pięknie, że codziennie tam chodziłam, mimo, że musieliśmy z synkiem przejść za każdym razem na nogach całe miasteczko. A co do magnolii to też nie wiem na czym polega jej fenomen. Moja teraz została jesienią zabrana ze starego miejsca, a w nowym dostała 2 wory torfu, kompost i zwykłą ziemię, więc jak nie zacznie przyzwoicie rosnąć, to ją chyba wywalę przez mur i nigdy już nie kupię magnolii. Bo to skandal tyle lat czekać na pierwszy kwiat, a roślina robi się coraz mniejsza.....
Zeta 16:00, 28 gru 2012

A to dla Danusi moi ogrodowiskowi krasnale zimujący w garażu.
Zeta 16:02, 28 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Na pewno one...uwielbiam je!!!

To chyba też moje ulubienice nawet zimą wyglądają przepięknie. Mam też sporo annabelek ale łamią się pod wpływem kwiatów.
Zeta 16:04, 28 gru 2012

MilenaP napisał(a)

Dzięki Milenko piękne zdjecia i dużo opisów. Przez Ciebie mam chrapkę na hiacynta hiszpańskiego , czy ten kobierzec na zdjęciu to u Ciebie!????????
A z hortensją to postanowiłam że zrobię tak ja ty w lato pobiorę niezdrewniałe sadzonki i do wody a potem do torfu.
Bardzo dziękuje za tą stronkę niesamowite informacje i opisy.
A co do magnoli to w tym roku był mój plan na pierwszy zakup ale trochę mnie zmartwiłaś. Ja się tak zastanawiam......u mojej teściowej rośnie w szczerym piachu i pieeeeeknnnieeee kwitnie . No i niewiem jaki to jej fenomen???

Zeta zdjęcia z hiacyncikiem robiłam w Irlandii w parku było tam tak pięknie, że codziennie tam chodziłam, mimo, że musieliśmy z synkiem przejść za każdym razem na nogach całe miasteczko. A co do magnolii to też nie wiem na czym polega jej fenomen. Moja teraz została jesienią zabrana ze starego miejsca, a w nowym dostała 2 wory torfu, kompost i zwykłą ziemię, więc jak nie zacznie przyzwoicie rosnąć, to ją chyba wywalę przez mur i nigdy już nie kupię magnolii. Bo to skandal tyle lat czekać na pierwszy kwiat, a roślina robi się coraz mniejsza.....

Ja spróbuję z tą magnolią , może ona nie lubi za mokro. Moja teściowa naprawdę się nią wcale nie opiekuje. Zreszta zawsze się śmieje że ma ogród naturalistyczny
(Czytaj rośnie co chce i jak chce) a jej magnolia szalencO kwitnie co roku.
Może my za bardzo chcemy i dlatego się nie udaje.

Hmmm
Zeta 16:10, 28 gru 2012

A tak wyglądały przycięte na wiosne

Zeta 16:12, 28 gru 2012

I jeszcze limki
Milka 16:18, 28 gru 2012

jestem pod wrażeniem anabelek, różnica niesamowita!!