Patrząc na to zdjęcie przypomniała mi się piosenka której kiedyś uczyłam się w szkole na rosyjskim "Biełyje rozy, biełyje rozy, szto z nimi zdjełał snieg i marozy" Po rosyjsku nie potrafiłabym już tego napisać
Póżno ale zajrzałam Cały dzień prawie spędziłam nad kuchnią .Gotowałam potrawy na przyszły tydzień ,.zamroziłam sobie aby mieć więcej czasu na inne rzeczy niż stanie nad garnkami .Wykąpałam moją kudłatą pupilkę ,pobiegałam z nią po śniegu , włączyłam ogrzewanie podłogowe i nareszcie mam w łazienkach cieplutką podłogę .Tak mi jakoś szybko dzień zleciał .Jeszcze jedną pożyteczną rzecz zrobiłam, znalazłam na allegro walonki dla męża .On nie ma żadnych butów bo nie ma w sklepach na jego chore nogi Lewa noga jeszcze by się może w coś zmieściła ale prawa nie ma mowy .W sklepach specjalistycznych też wszystko za szczupłe i małe .Kupiłam mu trzy pary ,zimowe ,bambosze i takie za kostkę Mają zamki z przodu i są dość szerokie mam nadzieje że będą dobre .Kiedyś to można było u szewca zamówić a teraz szewców nie ma niestety .Spójrz jaka u mnie zima Bożenko
A ja dzisiaj jadąc do Prudnika podziwiałam po drodze przepiękną scenerię jesienno- zimową, bo w lesie drzewa wciąż były pokryte kolorowymi liścmi, a śnieg stanowił dla nich zaskakujące tło
A z okien domu Cioci widać było zimową scenerię z widokiem na Góry Opawskie
Ale zaskakujące jest to, że klon japoński w przedogródku Cioci nadal ma zielone liście, które wcale nie opadły mimo minusowej temperatury i śniegu.
no - Moniko----- jak płaciłaś po 15 zł czosnki to ja rzeczywiście kupiłam okazyjnie ..traalalalal- po 5 zł .
ale u nas i tak były tańsze po 10 zł
Marek --czosnek na wiosnę jest naprawdę spektakularny w kwitnieniu
Ania ----dzięki że jesteś , ale wam wcisnęłam kit . no przecie to u mnie to też szczypiorek. chyba już spałam jak tą fotkę wgrałam. a daje głowę uciąć że wgrywałam czosnek wschodni - jadalny
Kasik - sadź czosnki , bo piękne na wiosnę
a dzisiaj temat czosnkowy w dalszym ciągu tylko te pochodzą z ogrodu botanicznego w Krakowie
Alinko pięknie te czosnki wyglądają, a czym są podsadzone z czego jest też żywopłot z tuj?
...ta fotka jest niesamowicie piękna...takie pomieszanie jesieni i nadchodzącej zimy...wzajemnie przenikające się kolory...
Miło Cie widziec Bogusiu.Dla mnie są tu charakterystyczne kolory wszystkich pór roku zielony-wiosna , czerwony-lato , żólty -jesień i biały- zima.Wszystko w jednym kotle. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bardzo ładne a ja kupuję doniczki pod cmentarzem , nie chce mi się ich dżwigac a pod cmentarzami zawsze wybór wielki a ceny te same .
Bozenko u nas tez pod cmentarzem jest dużo, ale najwięcej białych i żółtych, a w tym roku zamarzyłam sobie właśnie taki kolorek i całą dekorację pod niego