"Na Wilię , na Święta , na Rok Nowy
Życzenia szczęścia znów nad światem mkną
Niech moc truchleje a nadziei płomyk
Niechaj ogrzeje ciepłem swym nasz dom"
Vita dziekuję za odpowiedż . oczywiście już w necie wygrzebałam namiary na Astilboides tabularis . nigdy jednak nie wiem na co moge w tym necie liczyć . gunnerę jak zakupiłam . to wypadało ją lupą oglądać a tarczownica dramera to jakaś miniaturka . tak myślę że jak planujecie wypad na zakupy tej roślinki , to może nie byłoby problemu z wysyłką . ale to takie moje dywagacje . jak odmówisz to zrozumiem . bo sama mam czasu jak na lekarstwo . tylko dlatego ośmielam się prosić że u nas takich rarytasów nie spotkałam nigdzie mimo że biegam po szkółkach jak najęta , a moje zakupy w necie to coraz większe porażki za coraz większe pieniądze
Ja nie radzę w necie kupować, zapytaj Mariusza, speca od roślin wodnych i na podmokłe stanowiska, może on podpowie co gdzie kupić, żeby było nie mikrusie
Sądzę, że żadnego problemu z wysyłką nie powinno być. Nosi mnie już odrobinę, dzisiaj z koleżanką właśnie, wstępnie obgadywałysmy plan pierwszych szkółkingowych wypraw. Tam, gdzie astilboidesy, są jeszcze inne, niekupione rosliny, a pewne i za sensowne pieniądze. Dam znać, internetowe zakupy, jak Danusia radzi, odłóż Dam znać.
Klimatyczny i jaki oryginalny ogród, sama projektowałaś?, Wygląda tak szlachetnie i zjawiskowo, oj pochodzę po tych Twoich pokojach dopóki mnie nie wygonisz, pozdrawiam.
Serdecznie dziękuję za życzenia. Jestem pod wrażeniem Waszej pomysłowości, te fotki, specjalnie na okoliczność świąt robione, z wiankami, bombkami sprzed lat...miłe i wzruszające, dziękuję raz jeszcze.