Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 18:50, 27 paź 2012

Do góry
plastys napisał(a)

Piękna jesień, piękne rośliny.
Zaciekawiła mnie ostatnia z tego zestawu. Cóż to jest?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:44, 27 paź 2012

Do góry
Judaszowiec w słońcu, też wczoraj

Ogród - Moje spełnione marzenie 18:42, 27 paź 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

.. Swoją, z nim, przygodę zaczęłam jakieś 20 lat temu... Niewiele w nim zostało z tamtego okresu... No, może z 80 sosen, 2 Modrzewie i 4 Daglezje... I może jeszcze Jukka Karolińska i Barwinek Minor, zielony i Variegata... A reszta, to skarby gromadzone przez lata... Bardzo lubię kamień w ogrodzie, niestety nie mam go wiele, nad czym ubolewam, ale może kiedyś... To moje fotki z ogrodu... Na razie tak troszkę całościowo, a może później bardziej detalicznie...

Witam serdecznie.
Z opisu wnioskuję, że masz dojrzały , duży ogród.
A tej ilości drzew mogę Ci pozazdrościć. Już czuję zapach sosen .
I kamień w ogrodzie. Też lubię.

Hej ! Co to za iglak po środku tego zdjecia rosnie? Ten ze zwisajacymi gałązkami ?? Bardzo mi sie podoba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:38, 27 paź 2012

Do góry
A ja w gratulacjach przesyłam róże najciemniejsze w kolorach które pasują do Irenki jak nie wiem co

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:37, 27 paź 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Rany,po mieszkaniu? Ja kilka razy miałabym zderzenie czołowe z jaskółką One mają gniazda u nas w kurniku i wylatują jak szalone.

Znalazłam jakieś fotki moich jaskółek.... widać, że zdjecia robione w drzwiach blokowych balkonowych.... odległosć tak mała, że aż trudno było złapać ostrość.. widać sznurki przy balkonie... a balkon był malutki..... One nas naprawdę ignorowały i nie przejmowały się nami... mieliśmy wrażenie, że jak młode uczyły się latać to popisywały się przed nami.... na balkonie często byliśmy z powodu nałogu... palenia w domu nie było, tylko na balkonie.... wiec musiały nas zaakceptować... a my je...zwłaszcza ja.. niestety jaskółki bardzo brudziły i tego sprzątania miałam serdecznie dosć.... ale M...za Chiny ludowe nie dał ich ruszyć... drzwi i okna były do wymiany, usmarowane po ocieplaniu bloku, wiec nie reagował na żadne argumenty.... dopiero po wymianie okien... miałam prawo je przeganiac, by nie powolić na budowę nowego gniazda.... Fajne były, ale niestety za bardz obrudziły

Acha, fotki bez żadnego zumowania..

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:35, 27 paź 2012

Do góry
Dziękuję Ewuś za namiary na książkę znalazłam na allegro, zakupiłam, wkrótce obejrzę w realu
Wczoraj była piękna pogoda, bo dzisiaj to sami wiecie, zima... a więc wczorajsze fotki, miłorząb jeszcze raz, bo piękny, zasłużył

liście już spadają...

Mój jesienny ogród 18:33, 27 paź 2012

Do góry
Malwes cieszę się że mnie odwiedziłaś, nieźle sypnęło to kilka fotek. Zrobiła się prawdziwa zima.

Tulipanowiec - Liriodendron 18:29, 27 paź 2012

Do góry
Kwiaty tulipanowca

Ogród u stóp klasztoru 18:28, 27 paź 2012

Do góry
no - Moniko----- jak płaciłaś po 15 zł czosnki to ja rzeczywiście kupiłam okazyjnie ..traalalalal- po 5 zł .
ale u nas i tak były tańsze po 10 zł

Marek --czosnek na wiosnę jest naprawdę spektakularny w kwitnieniu

Ania ----dzięki że jesteś , ale wam wcisnęłam kit . no przecie to u mnie to też szczypiorek. chyba już spałam jak tą fotkę wgrałam. a daje głowę uciąć że wgrywałam czosnek wschodni - jadalny

Kasik - sadź czosnki , bo piękne na wiosnę

a dzisiaj temat czosnkowy w dalszym ciągu tylko te pochodzą z ogrodu botanicznego w Krakowie

Metasekwoja chińska (Metasequoia glyptostroboides) 18:27, 27 paź 2012

Do góry
Metasekwoja w ogrodzie Miłkowo

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:26, 27 paź 2012

Do góry
Dzieci dziś nie trzeba było prosić o wyjście na dwór

saneczkowanie

orzełek lub aniołek - jak kto woli

turlanie

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:23, 27 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Nie pomyliłaś się, 1300 cebul ???? Pobiłaś chyba rekord !!!! Ale będzie cudnie wiosną, już nie mogę się doczekać Jestem pod wrażeniem, wiedziałam, że sadziłaś, ale nie wiedziałam, że aż tyle? Ależ będzie pięknie

Jakoś tak samo wyszło... ale już pisałam, że to głownie krokusy..... a to maleńkie...... ostatnio kupiłam 200 i wystarczyło na maleńki kawałeczek... sadząc co 5 cm.na 1 m2 potrzeba 400 czyli obsadziłam jakie 2 m2 co to było...... (ja sadzę rzadziej..rozrosną się).... No i wtykam cebule gdzie siętylko da..... by najpierw sie cieszyć, a potem przeklinać te usychające badyle
Ale takich widoków po dłuuuuuuuuugiej zimie...... i jeszcze dłuższym przedwiośniu nie mogę sobie odmówić....

Masz rację, te pierwsze kwiaty cieszą najbardziej, ale ja nie sadzę dużo,bo nornice u mnie grasują niemiłosiernie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:20, 27 paź 2012

Do góry
Mały podgląda

jak starsze polują

Opłacało się - polowanie udane, dwie sztuki, ale co to? myszki? nie widać na zdj.

Kolacja

Ogród na skraju sadu 18:17, 27 paź 2012

Do góry
Zdjęcia złej jakości, bo z telefonu i robione teraz po zmroku jednak zimę widać

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:14, 27 paź 2012

Do góry
Czy to na pewno październik? Może już święta idą?

Teraz chyba wygodniej posiedzieć na takich poduchach

Kto to widział, dojrzałe pomidory w foliaku i śnieg na dworze

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:13, 27 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Nie pomyliłaś się, 1300 cebul ???? Pobiłaś chyba rekord !!!! Ale będzie cudnie wiosną, już nie mogę się doczekać Jestem pod wrażeniem, wiedziałam, że sadziłaś, ale nie wiedziałam, że aż tyle? Ależ będzie pięknie

Jakoś tak samo wyszło... ale już pisałam, że to głownie krokusy..... a to maleńkie...... ostatnio kupiłam 200 i wystarczyło na maleńki kawałeczek... sadząc co 5 cm.na 1 m2 potrzeba 400 czyli obsadziłam jakie 2 m2 co to było...... (ja sadzę rzadziej..rozrosną się).... No i wtykam cebule gdzie siętylko da..... by najpierw sie cieszyć, a potem przeklinać te usychające badyle
Ale takich widoków po dłuuuuuuuuugiej zimie...... i jeszcze dłuższym przedwiośniu nie mogę sobie odmówić....
Początki 18:13, 27 paź 2012

Do góry
malwes napisał(a)
A dzisiaj proszę....widoczki "przezokienne" poranne:

Witaj w klubie okrągłych okien... Zobacz u mnie
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 18:05, 27 paź 2012

Do góry
Betysiu, dla kontrastu z Twoimi 22 stopniami i na spotęgowanie radości z owej ciepłoty dzisiejszy podwarszawski poranek:

Ogród w Alei Lipowej... 18:00, 27 paź 2012

Do góry
Justynko, ja mam i u siebie tojeść rozesłaną, pod klonikiem, i mam wrażenie, że aż tak rozbrykana aby Ci się wymknąć spod kontroli, to chyba nie jest....moja tojeść dzisiejsza...o ile w ogóle da się ją zobaczyć....październik że niby jeszcze jest?

Początki w Kruklandii 17:58, 27 paź 2012

Do góry
Powrót do kanciaków.... ???

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies