Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:43, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przegląda się w wodzie

piękne ujęcie !!!
ten ogród jest w każdym ujęciu, o każdej porze roku, dnia czy tygodnia....obłędny !
niedościgniony ideał
pozdrawiam Danuś !
Rajski ogród Ani 19:43, 26 paź 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, oglądam Twoje kolorowe dywany na ogrodowych pokojach i uśmiecham się. Dziś w drodze do domu zbierałam klonowe listki jak uczennica, która ma zrobić zielnik

Pozdrawiam
Jolu ja do teraz pomagam robić zielniki najpierw sobie, potem dzieciom, a teraz pomagałam wnukom, dzieciom sąsiadek i znajomych zawsze mówią, ze u ciebie na pewno coś się znajdzie, pomagałam nawet synowej zbierać i suszyć zioła jak potrzebowała do swojej szkoły z tego wynika, że cały czas jestem dzieckiem

Mój 4 arowy azyl... 19:38, 26 paź 2012

Do góry
Ten będzie niebieski Rozmnożylam go z liścia...

Tak wyglądały nowe roślinki 19 lipca

a tak jedna z nich wygląda dzisiaj...
Rajski ogród Ani 19:37, 26 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Zobaczcie ile tu złota leży

Uwielbiam midasowe krainy
Aniu nie uwierzysz ale codziennie muszę po nich pochodzić i posłuchać jak szeleszczą pod butami, niech sobie leżą dopóki są piękne
Mój mały raj na ziemi :) 19:36, 26 paź 2012

Do góry
fotki porobiłam, ale nie są udane jutro powtórzę

teraz tak na szybko moje upolowane doniczki z kuleczkami (małymi)

nowy karminiczek, tym razem na jabłuszka

przymiarka koloru czerwonego berberysy w akcji, pomiędzy trzcinnikami
i już jest jesiennie, żółte brzozy, czerwone berberysy.....

Rajski ogród Ani 19:34, 26 paź 2012

Do góry
Neska napisał(a)
Aniu dzięki za odwiedziny
Ogród na skraju sadu 19:31, 26 paź 2012

Do góry
Neska napisał(a)

Nesko co u ciebie słuchać dawno cie tu nie bylo pozdrawiam

Aniu dzięki za pamięć. Niestety mam wrażenie, że doba się skraca. Praca, dom remonty, zajęcia dodatkowe dzieci. Ostatnio z niczym nie mogę zdążyć. W ogrodzie nie ma co pokazać, bo wiele zniszczyli robotnicy. Na każdym kroku trzeba nadzorować ekipę remontującą. Zaglądam do Waszych ogrodów tylko nie zawsze zostawiam po sobie ślad.
Kasiu nie martw się bałaganem robotnicy przecież kiedyś skończą i będziesz mogła działać w ogrodzie, a roślinki odrosną Też mam mały remont. naprawialiśmy dach i musiałam usunąć ze ścian budynku dzikie wino bo wszędzie się wciskały jego macki moje dzieci już duże i samodzielne, a też nie mogę nadążyć z robotą, coś spowolniałam nie przejmuj się
życzę spełnienia realizacji
pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 19:30, 26 paź 2012

Do góry
Skrętniki postanowiły zakwitnąć

Ten odsadzony też, choć na razie jednym kwiatkiem

Mój 4 arowy azyl... 19:26, 26 paź 2012

Do góry
A jak wracałam do domu, to za działkowym ogrodzeniem ujrzałam sarnę! Tylko pech nie pozwolił mi lepszego zdjęcia zrobić Bateria w najbardziej odpowiednim momencie mi wysiadła!

A tu spore zbliżenie abyście mi uwierzyli Najlepiej widoczne są cztery nogi))

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:18, 26 paź 2012

Do góry
Ogród średniowieczny i nie tylko 19:12, 26 paź 2012

Do góry
Gratulacje z okazji setki i przy okazji za zgodą właściciela, wątek znalazł się w dziale "Nasze ogrody". Chyba będziecie zadowoleni

Mój 4 arowy azyl... 19:11, 26 paź 2012

Do góry
Niewiele już liści na drzewach zostało, najwięcej na jabłoniach ale wkrótce i ich nie będzie. Zostawiłam trochę jabłek dla ptaków. Pytanie, czy je zjedzą, bo w ub.roku jakoś im nie smakowały

Wyjęłam z donicy cebule śniedka Saundersa. Cieszę się, bo przyrost jest! Jak przeschną, to je oczyszczę i przechowam w piwnicy w trocinach

Ogród w Holandii 19:07, 26 paź 2012

Do góry
Dołączam się do 400
Ogród w Holandii 19:03, 26 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Gratulacje na 400 przesyłam, miodu pitnego nie lubię, ale kieliszeczek koniaczku za Twoje i swoje zdrowie wniosę

dzięki Eliza. Jak zwykle każdy ma swoje ulubione, trunki także Zdrowie
ogrodoweimpresjejolki 19:02, 26 paź 2012

Do góry
Brrrr .. na minusie.. u nas ma być tak dzisiaj.. i liście z drzew zrobią sruuuu ...... .. a żółte chryzantemy zimujące też są...
Jakby co to mogę Ci wiosną też podrzucić kawałek... tylko powłaziły między płotek i tak się poniewierają.. Maryśki je dogniotły..przekwitłych kwiatków nie obrywam ... ale daja radę....

Edytuję.. bo zapomniałam napisać, te inne chryzantemy wieloletnie dopiero zaczęły kwitnąc, a ta żółta kwitnie od lata..
Oooooooooooooo w radiu mówią, że nad morzem pada.......
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:52, 26 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Nasze ptaki tak oswojone, że dziś im robiłam zdjęcia z odległości 2 metrów słownie DWÓCH.... były czujne i niespokojne, ale co chwila któryś odważny podlatywał... niestety ostrość mi się automatem łapała na wszystko tylko nie ptaki...ale kilka mam fotek... i nie sąto wykadrowywane zdjecia i nie z okna, tylko stałam w pobliżu karmnika na ścieżce
Sikorka próbowała wziąć ziarnko z wiszącego karmnika od Irenki... i tak czaiła się.......

Aniu pięknie ci wyszły zdjęcia, u mnie ptaki to nie są takie oswojone, bo jak tylko się zbliżę z aparatem, to już ich nie ma czy w karmniku jest tylko słonecznik?

U mnie też uciekają, czasami jaki spóźnialski się zostanie... ale jak stoję spokojnie to odważniejsze przylatują.... trzeba cierpliwości... i ptaki się oswajają z ludźmi.. przy nas są odważniejsze, ale wystarczy że przyjdzie ktoś obcy, to od razu strasznie płochliwe.. Kiedyś na widok psa uciekały, a teraz maja go w nosie.... wiedzą, ze on nie reaguje na nich..

A do karmnika sypiemy teraz słonecznik i różne kasze. Zabroniłam M sypać ziaren które kiełkują... przy karmnikach trawnika już nie ma, a w rabatach.... sajgon.... to już nie pielenie, to rwanie garściami. Dlatego pod karmnik w jednym miejscu poszerzając rabatę zrobiliśmy placyk z kostki... pod spód agro i będzie łatwiej ... Szkoda, że przed czyszczeniem w sobotę nie zrobiłam zdjęcia.... teraz już dużo lepiej...
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 18:52, 26 paź 2012

Do góry
Joanko,zgłupiałaś z tym szpitalem,czy co? Bierz się za dobre jedzenie, zero stresu,i ciesz się,że cię na jakiś czas ,,akcyjność zawodowa" omija!
A w tygodniu za oknem tak było pięknie!

Ogród u stóp klasztoru 18:52, 26 paź 2012

Do góry
alinak napisał(a)
no to dziewczynki teraz czas na ooodpoczyyyynekkkk. idzie zima .
wpadłam po pracy do ogrodu jak poparzona , zmieniłam tylko buty na gumowce i kurtkę na polar i jazda . zasadziłam upolowane 10 czosnków gladiatorów , po całe 5 zł. nie zostawiłam w pudełku ani jednego .w końcu mnie też coś się trafia tanio .były do tej pory po 10 zł. ale pan już chryzantemki miał w ofercie i chciał się czosnków pozbyć . mam nadzieje na spektakularne kwitnienie . bo na wiosnę tego roku sterczały 4 szti bardzo mi sie spodobały
a czy ktoś się spotkał żeby nornice czosnek jadły ????

moje czosnki

GLADIATOR

KARATAWSKI

JADALNY

jest też czosnek wschodni i niedżwiedzi , ale fotka zaginęła w tajemniczych okolicznościach

Czosnek cudny!! Tez takich mam kilka i dokupilam w tym roku jeszcze kilka ale płaciłam za jedna cebulę 15 zł ... Oby nam pięknie wyrosły nornic nigdy nie miałam więc nie wiem czy lubią kw czy nie ..
Ogródek Hanusi po zimie 18:46, 26 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marto,pies przypalonej nie dostaje......
Okołodomowe dreptane nachęciło mnie na jakieś co nieco w piekarniku.....

Wspaniale wypieki aż mi się samej piec zachciało pozdrawiam m
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:44, 26 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Nasze ptaki tak oswojone, że dziś im robiłam zdjęcia z odległości 2 metrów słownie DWÓCH.... były czujne i niespokojne, ale co chwila któryś odważny podlatywał... niestety ostrość mi się automatem łapała na wszystko tylko nie ptaki...ale kilka mam fotek... i nie sąto wykadrowywane zdjecia i nie z okna, tylko stałam w pobliżu karmnika na ścieżce
Sikorka próbowała wziąć ziarnko z wiszącego karmnika od Irenki... i tak czaiła się.......

Aniu pięknie ci wyszły zdjęcia, u mnie ptaki to nie są takie oswojone, bo jak tylko się zbliżę z aparatem, to już ich nie ma czy w karmniku jest tylko słonecznik?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies