Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 11:39, 22 paź 2012

magnolia napisał(a)

Tak Aniu to ostnica. Zakochałam się w niej 2 lata temu i ciągle patrzę w nią jak w obrazek. Muszę zdobyć "tą drugą" ostnicę i przetestować. (?). Magnolia mówiła, że "ta druga" zimuje w gruncie dobrze.

.

Ta druga ostnica to stipa capilata. Wiosną pewnie będę miała jej siewki to zostawię dla Ciebie. Tylko rosna razem ze stipa Pony Tails,więc początkowo nie będę wiedziała która siewka jest czyim dzieckiem. Ale będę o Tobie pamiętać.
Choć jednak bardziej spektakularna jest Pony Tails

O dziękuję Ci Magnolio.
Ja także postanowiłam coś zrobić w końcu dla ludzisków ogrodowiskowych. Pozbieram nasiona verbeny i porozsyłam, porozdaję niech idą w świat, a co, zrobimy sobie wszyscy małą Patagonię.
myszorek 11:43, 22 paź 2012

Joasko i Beatko dziękuję ślicznie
Wieloszko, no jakoś tak w soboty lub niedziele wstawiam z reguły zdjęcia, bo w tygodniu czasu brak. Dzisiaj zrobiłam "dywersję" to doskoczę od czasu do czasu do kompa i się nawet odezwę
Milka 14:14, 22 paź 2012

Myszorku, przepięknie i chyba jednak na nowo wrócę do kory u siebie; jednak ogród jakoś bardziej schludny i elegancki jest
podgladam, podziwiam i część może zgapię
Wieloszka 14:19, 22 paź 2012

myszorek napisał(a)

Wieloszko, no jakoś tak w soboty lub niedziele wstawiam z reguły zdjęcia, bo w tygodniu czasu brak. Dzisiaj zrobiłam "dywersję" to doskoczę od czasu do czasu do kompa i się nawet odezwę

Jak fajna ta "dywersja"
A znasz to "każdy sądzi wg siebie" ? Ja niestety nie jestem taka systematyczna w robieniu i wstawianiu zdjęć, dlatego zamiast Ciebie będę siebie pilnować, a do Ciebie tylko regularnie zaglądać po nowe porcje miłych wrażeń estetycznych
marzena 21:39, 22 paź 2012

Myszorku, bardzo ladnie masz w ogrodzie...
kompozycje przemyślane, wszystko zadbane i pięknie się prezentuje
wykasia 14:18, 23 paź 2012

Piękny ten Twój jesienny ogród Myszorku!!
wykasia 14:20, 23 paź 2012

myszorek napisał(a)

Czy to pnącze to winorośl japońska i jak się sprawuje zimą?
Slawko 16:36, 23 gru 2012

KasiaWB 21:58, 23 gru 2012

Madziu, najserdeczniejsze życzenia
zdrowych, radosnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia
oraz pomyślnego Nowego Roku, spełniającego wszelkie marzenia, pełnego optymizmu, wiary i szczęścia
Syla 12:41, 24 gru 2012