Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:46, 26 kwi 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Halinko ciemierniki piękne i wilczomlecz również. Na ostatnim zdjęciu z tulipanami widzę ułudkę wiosenną. Czy ona wcześniej kwitnie niż niezapominajki?

Tak Gosiu ona już ładnie kwitnie a niezapominajkom dopiero pąki pękają .mam jedne i drugie
To one.
April podbija las... 08:46, 26 kwi 2022

Do góry
Dorwałam Rudą jak się dobierała do wody w misie. Z daleka, telefonem i przez szybę ale i tak fajnie że udało się uwiecznić. To pierwszy raz jak widziałam wiewiórkę w tym "stawie".

April podbija las... 08:37, 26 kwi 2022

Do góry
Koty, koty, a tu wątek jednak ogrodniczy Dobrze że chociaż na tle rabat

Ku wiecznej pamiątce: przez weekend rozsypałam 50 worków obornika na jednej z rabat, takiej 10x10 metrów. Wcześniej 50 worków na rabatce 29x5. Pleców nie czuję a raczej czuję każdy nerw, każdą komórkę ciała.
Ukończyłam porządki pozimowe, w większości. Teraz zabieram się za przesadzanie i sadzenie tego co w zeszłym roku nie zmieściło się w czasie. Zaczynam ogarniać PAPROCIOWISKO, na którym na razie rozsadziłam parzydło leśne. W planach na dziś posadzenie derenia kwiecistego. I koniecznie muszę kupić kilka sztuk długosza królewskiego.
Ze zdjęć:
Zaczynają u mnie kwitnąć śliwy wiśniowe Pissardi.
I magnolia Wildcat
Przydałoby się też trochę słońca do robienia zdjęć,

Amanogawa ma dopiero pączki. Na szczęście więcej niż w zeszłym roku, w którym niemal nie kwitła.
Zacisze Alicji 08:33, 26 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Kasiu! Widziałam Twoje lotosy, wyglądają super. Jeśli chodzi o kolor, to różowy był po prostu na opakowaniu, ale dla mnie to wszystko jedno. Nie wiem czy coś będzie z tych moich lotosów, sadziłam 29 marca, dziś mają po jednym liściu, a właściwie listeczku na bardzo długi i cienkim ogonku. Wypuszczają drugi listek i pojawiają się korzonki, ale wszystko bardzo anemiczne. Jednego dałam do akwarium, rośnie jak szalony, ale też głównie na długość.
Może mają za mało światła, co prawda stoją na parapecie, ale ciągle jest pochmurno albo deszczowo, chłodno, słońca, jak na lekarstwo. Nie nastawiam się na sukces.

Kiedyś dawno temu też się bawiłam z kotarami, miałam kłącze i nie udało się, chyba przymrozki mi go załatwiły.
Akwarium fajne
Pozdrawiam Ala
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:28, 26 kwi 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

witaj Sylwio.
Uroczy zakątek brzozowy.

Oglądam i podziwiam i jestem pełna uznania dla Ciebie właściwie to dla Was bo to praca całej rodzinki.Cudownie masz w ogrodzie i jeszcze "zoo".Gratuluję
Słoneczny Ogród 08:20, 26 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Cudowna wiosna szafirki jakieś jaśniejsze niż moje, choć mam i kępę jasnych.

Nie mam porównania w tych odcieniach, moje są takie...

W kamiennym kręgu od początku 08:19, 26 kwi 2022

Do góry
GorAna napisał(a)

Przecudnie...raj na ziemi .Uwielbiam tulipany w takich ilościach.Pozdrawiam i czekam na nowe zdjecia
Migawki z ogródka 08:09, 26 kwi 2022

Do góry
Wzeszła cebula zapomniałam o niej całkiem. Przypomniałam sobie wczoraj w ogrodniczym, przy kupnie nasion
Ogród Basi i Romka 08:04, 26 kwi 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
No a na warzywniku czwarta skrzynia, jeszcze pusta, ale już stoi

I ziołownik w skrzyniach, jeszcze na brzegi maskujące listwy i gotowe mięty i tymianek w donicach, dla bezpieczeństwa

Basiu, brawo, pięknie to wygląda kawał pracy za wami.
U mnie białe szafirki jakoś słabo masy nabierają, może więcej czasu potrzebuja, bo później jednak kwitną.
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:03, 26 kwi 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Basiu, nieśmiało, ale szafirki robią dobrą robotę. Pogoda identyczna.

Haniu
Szafirki to niezawodne roślinki,tulipany w tym roku sienie postarały,

pogoda byle jaka,w warzywniku nic jeszcze nie ruszone ....no nic w majówkę się nadrobi

Takie niebo a deszczu nic,pączki na drzewach już nabrzmiewają

Gożdzikowa - wiejski ogród 07:56, 26 kwi 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Basiu

Przepiękne kwiaty rosną w ogrodzie. Wszystko kwitnie. Basiu ci ty piszesz że sucho masz? U mnie tyle wody może u ciebie tego śniegu nie było. U nas co drugi dzień pada.
Wczoraj wykopywalam rośliny to mokro.
U ciebie przyrosty jak u Irenki pod Wrocławiem. A to wschód Polsku jak to jest masz specjalny klimat wschodni.

Wiatru specjalnie nie ma na szczęście.

Pozdrawiam

Witaj Elu.

sucho u mnie ,śniegu nie było a deszcz nas omija ale teraz od kilku dni wilgotne i mżyste powietrze i rosliny ruszyły ,już czuć wiosnę.Wiatru to już by wystarczyło

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 07:01, 26 kwi 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

https://www.castorama.pl/grzadka-drewniana-verve-1-2-x-0-8-m-id-1090425.html

tańsze są na skupach palet ...

Ok takie oglądałam ale wychodzi za drogo
Ostatecznie zamówiłam ze stali taka niespodzianka

Dla tych co nie wiedzą a w szczególności dla siebie zostawiam to obrazek jak Przygotować podłoże

Dębowe zakątki 23:30, 25 kwi 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko cieszę się ,że i tobie się budki się spodobały.Trochę na nie czekałam.Ale cieszę się,ze je i ja mam już
Dziękuję dziękuję
Czosnek niedźwiedzi ładnie się rozrósł

A to mi przezimowało.ale co to jest ,,nie pamiętam Szcaw jakis czy jakieś buraki naciowe ??
piwonie w różnym stadium rozwoju

Aniu to jest szczaw krwisty.
Dębowe zakątki 23:29, 25 kwi 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dziękuję, dziękuję. Jeszcze kilka mogłoby być domków.Im więcej ptaszkó wokół to moze będzie mniej komarów ?
Dziękuję.Czekam z utęsknieniem na tą piękną i ciepłą wiosnę

Bociany na sąsiedniej działce już są.I po mojej działce dalej sobie chodzą. Nabardziej koło stawu .

Jakie cudne fotki bocianowe Obrazami nieustannie się zachwycam i Twoim talentem
Wśród brzóz i pól...kiedyś będzie i ogród 22:23, 25 kwi 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

W szkółce to podpedzone pewnie .

Sesleria jak kwitnie to wygląda tak jak na fotce.. Czy Twoja tak kwitła ? Bo mi się jej kwiatostany bardzo podobają

Skoro słońca dużo to sesleria się nadaje idealnie ,jest mało wymagająca, nie trzeba jej podlewać jak już się ukorzeni, no i szybko startuje wiosną a to bardzo ważne jeśli to widoczne miejsce

Gdyby moje tak kwitły to bym była w niebo wzięta. Czyli moja roślinka to na pewno nie sesleria.

Zgadzam się z Tobą, że one mają piękne kwiatostany.
Zresztą bardzo lubię trawy, no a Twoje Hakonki to po prostu rewelacja

Za radą Hani, podpytuje- Wiolu z czym byś widziała seslerie na tej rabatce przy ścieżce?
Obok rzeczonej ścieżki jest rabata z miskantami, hortensjami i grabami....nad dolnym piętrem jeszcze myślę.
Zacisze Alicji 22:18, 25 kwi 2022

Do góry
Zacisze Alicji 22:15, 25 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Mnie też podoba się guzikowiec, najpierw ma białe kwiaty, a potem zielone guziki.

Cudny
Zacisze Alicji 22:13, 25 kwi 2022

Do góry
Zacisze Alicji 22:09, 25 kwi 2022

Do góry
Dębowe zakątki 22:08, 25 kwi 2022

Do góry
Ciemiernik - z dedykacją dla Basi- basia3012

Kwitną jagody kamczackie

Narcyzki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies