Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:37, 10 lis 2012

Do góry
Jejku ale u mnie tłoczno a mnie tu nie ma
Danusiu witam cie po raz czwarty chociaz znowu nie do mnie sie odezwałaś

Wiuniu ja nigdy nie trzymałam iglaków w domu ale moja bratowa próbowała -padły

Moniczko Czym mam popryskać te koniki ,zmartwiłam się że one chore są

Nieszko te doniczkowe kompozycje nie skromnie powiem mi tez się bardzo podobają ,wiem ze gdyby nie ogrodowisko nie wyglądały by tak ,ale po to tu jesteśmy żeby się uczyć
Jak bardziej przymrozi okryje je świerkiem i może sobie poradzą
Kupiłam krzyżówkę wrzos z wrzoścem ciekawe czy to wynalazek jednoroczny czy nie ?

Beatko ja tez bardzo wrzosy lubię chociaż sie ich bałam ,w tym roku pierwszy raz je sadziłam do donic ,w gruncie miałam w zeszłym roku ale padły
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 22:36, 10 lis 2012

Do góry
Emilianoparmezano napisał(a)
Szybko, bo szykowała się wymiana dachu, zabrałem się do pracy. Głównym założeniem było pozbycie sie z działki wszystkich kamieni i płyt które znalazłem pod ziemia podczas różnych robót. Postanowiłem pozbyć się ich w taki sposób:
dzień 1.

pół dnia lało więc słabo praca poszła
dzień 2.

Witaj.
Widzę, że rzadko zaglądasz na forum, ale mam nadzieję,że jak zawitasz to coś mi podpowiesz.

Bardzo podoba mi się ścieżka z kamieni. Jak układałeś kamienie? Czy dobrze myślę, że na beton układałeś kamienie i spoiny wypełniałeś betonem.
Lubie kamienie polne i od dziecka zbierałam wszystkie na polach i przynosiłam do domu.

Rododendronowy ogród II. 22:36, 10 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja się tak nie bawię..... latam z mopem po chałupie... a tu imprezka.....
Bożenko....... super, że z nami jesteś ....

Widze ze wybrałas dla mnie najpiękniejszy. Dzięki.
Rododendronowy ogród II. 22:34, 10 lis 2012

Do góry
Ja się tak nie bawię..... latam z mopem po chałupie... a tu imprezka.....
Bożenko....... super, że z nami jesteś ....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 10 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Aniu nie wiem czy to dobrze rozumiem, to moczenie to jest ich podlewanie, tak? i potem po moczeniu już jakiś czas ich nie podlewasz?

a czemu stawiasz je w wodzie? to jest lepsze niż zwykłe podlewanie?

Zlewki odgazowanej mineralnej.. mogą być...

Storczyki to tropikalne rośliny ..... najpierw dłuuugo leje deszcz, a potem sucho... wiec moczymy w wodzie, aby dobrze sie napiły... a potem robimy im pogodę do przesuszenia.. aż korzonki zrobią sie szare. U mnie przetestowałam i co 2 tygodnie wystarcza... One muszą przeschnąć..... trudno je zasuszyć... przynajmniej te o grubych korzeniach. Wandzie wiszą mi w powietrzu.. moczę je raz na 4-6 dni..... a korzonki wiszą luzem..
To są moje Wandzie.... kwitnienia nie powtórzyły, ale sukces jest... jeszcze żyją i poszczają nowe liście
Jak zakwitną to sobie z takich zrobię firankę w oknie
Moja największa pasja - ogród 22:28, 10 lis 2012

Do góry
beta napisał(a)
Kasiulka a Tobie seteczka stuknęła

noo, to moja Droga wszystkiego naj

Bardzo dziękuję Beto i pozdrowienia dla ciebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:26, 10 lis 2012

Do góry
No - oczywiście, że będę się szwędać - nie tylko po szkółkach

Dzisiejsze storczyki dla Was

Rododendronowy ogród II. 22:23, 10 lis 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
A ja tak myślę, co by tu zjeść, a tu takie gołąbki, i ten sernik. Mój M dzisiaj piecze chleb razowy z ziarnami dyni i słonecznika, pierwszy raz, narzeka, że słabo rośnie.Pachnie chlebem, ale próbować będę na śniadanie. Teraz mam ochotę na sernik, Twój.
Na "400" zostawię Ci zamiast kwiatka, coś na świeżo z podróży. Mój mały przyjaciel wciąż sprawdzał, czy za nimi nadążam. Był szczęśliwy, biegał pierwszy, a potem jeszcze szybciej wracał za ociągającą się panią. Z tego szczęścia przebiegł więcej km niż my. Pozdrawiamy Bogdziu.

A ten chlebek na zakwasie czy na drożdżach? , bo na zakwasie wolno rośnie. Na sernik zapraszam. Jak byliście ostatnio u mnie miałam taki sam dla Was ale nie chcieliście nawet wejśc. Żałuj teraz.

a Twój skarbek i przyjaciel w tych skałach taka drobinka.
Rododendronowy ogród II. 22:20, 10 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu gratuluję 400 stronki, dzisiaj widziałam takiego samego dzięcioła na jabłoni, ale zanim zeszłam na ogród sąsiad go spłoszył włączając piłę, ale będę pilnowała

Dzieki za gratulacje a dzięcioł jak wie gdzie może się najeśc będzie wracał więc na pewno jeszcze go zobaczysz.
Moja największa pasja - ogród 22:19, 10 lis 2012

Do góry
Kasiulka a Tobie seteczka stuknęła

noo, to moja Droga wszystkiego naj
Rododendronowy ogród II. 22:18, 10 lis 2012

Do góry
krisec napisał(a)
Przyłączam się do gratulacji.

Dzieki Krzysiu, lilia piękna.Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 22:16, 10 lis 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Pozdrawiam Bożenko, oddałabym teraz wszystko za takie tiramisu.

Wsiadaj w cokolwiek i przyjedz jeszcze gołąbki dołożę.
Tiramisu 22:14, 10 lis 2012

Do góry
Danusza podała już przepis na tiramisu ale na prosbę Marzenki podaję swój nie sprawdzając czy nie są jednakowe.

Składniki:
Serek mascarpone- taki jak na zdjęciu innego nie kupujcie bo ma zupełnie inny smak ....
zaparzona i ostudzona kawa może byc osłodzona (ja lubię kawę czekoladową)
biszkopty, sa specjalne do tiramisu włoskie ale ja zaczęłam robic tiramisu gdy ich jeszcze nie było w sklepach i przyzwyczaiłam się do smaku tiramisu ze zwykłymi okragłymi biszkoptami.
2 żółtka.
Pół szklanki cukru,
amaretto,
śmietanka 30% lub lepiej 36%.(3/4 szklanki)
Czekolada w proszku lub gorzka starta na tarce

Do miski dajemy dwa żółtka i pól szklanki cukru-miksujemy.
Dodajemy serek mascarpone i znów miksujemy az stanie sie pulchny.
W drugiej miseczce ubijamy śmietanę
Dodajemy ubita śmietanę do kremu z serka i delikatnie mieszamy łyżka- nie wolno mikserem.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy w przygotowantm naczyniu. Potem łyżką polewamy jeszcze amaretto. Na to kładziemy 1/3 kremu i znów powtarzamy z biszkoptami i amaretto. Ja układam tak dwie warstwy biszkoptów, czasem trzy. Na wierzchu ma byc krem który posypujemy czekoladą. Trochę powinno postac w lodówce żeby się smaki zmacerowały.

Kondziowy Ogród :) 22:13, 10 lis 2012

Do góry
A teraz już na temat, bardzo ładna sesja zdjęciowa, kolory jesieni piękne i te Twoje trzmielinki są cudaśne

Gardenarium napisał(a)

No i ja w kuli

Rododendronowy ogród II. 22:12, 10 lis 2012

Do góry
A ja tak myślę, co by tu zjeść, a tu takie gołąbki, i ten sernik. Mój M dzisiaj piecze chleb razowy z ziarnami dyni i słonecznika, pierwszy raz, narzeka, że słabo rośnie.Pachnie chlebem, ale próbować będę na śniadanie. Teraz mam ochotę na sernik, Twój.
Na "400" zostawię Ci zamiast kwiatka, coś na świeżo z podróży. Mój mały przyjaciel wciąż sprawdzał, czy za nimi nadążam. Był szczęśliwy, biegał pierwszy, a potem jeszcze szybciej wracał za ociągającą się panią. Z tego szczęścia przebiegł więcej km niż my. Pozdrawiamy Bogdziu.

Rododendronowy ogród II. 21:58, 10 lis 2012

Do góry
Bogdziu gratuluję 400 stronki, dzisiaj widziałam takiego samego dzięcioła na jabłoni, ale zanim zeszłam na ogród sąsiad go spłoszył włączając piłę, ale będę pilnowała
Moja największa pasja - ogród 21:55, 10 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Kasik, to już setka? gratulacje.

Już chyba dopiero, bo ten mój watek z braku czasu to jak żółw się wlecze

Bardzo dziękuję za cudniaste goździki
Moja największa pasja - ogród 21:54, 10 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja równiez gratuluje.

Bogdziu witam w moich skromnych progach i bardzo dziękuję za piękne tulipany
Rododendronowy ogród II. 21:53, 10 lis 2012

Do góry
Przyłączam się do gratulacji.

Moja największa pasja - ogród 21:53, 10 lis 2012

Do góry
Kasik, to już setka? gratulacje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies