Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje Takie Tam w Ogródku 13:49, 09 lis 2012

Do góry
troszkę dzisiejszych zdjęć....

Wydzielenie warzywniaka 13:37, 09 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

W cioci ogrodzie warzywnym można korzystać z różnych rozrywek :

Jestem na etapie przenosin warzywniaka... czyli kolejna demolka w ogrodzie..... cudny masz warzywnik.. ale niestety to foto zaćmiło warzywnik. Jesteś wspaniała ciocią.... Brudne dziecko -szczęśliwe dziecko.. to słowa mojego dorosłego syna... który stwierdził, że był szczęśliwym dzieckiem.. Dziecko musi się wybrudzić

sama bym się tak pobrudziła ... bez lubieżnie nieskromnych skojarzeń ... po prostu czasami chciałoby się być tym dzieckiem choć na chwilę ...

warzywniak i nakład pracy w nim robi wrażenie ... gratuluję
ogrodoweimpresjejolki 13:31, 09 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Ja też będę robic gołąbki ale jutro, bo w niedzielę dzień wnusiowy i wnusio złożył zamówienie więc muszą byc. Pozdrawiam Jolu.

Dzień wnusiowy to ja miałam prawie przez cały tydzień A gołąbki robię dziś, bo jutro planuję "działkowanie" tzn, wygrabienie reszty(chyba) liści z trawnika, wapnowanie gleby po warzywniku, ...
A gołąbki odgrzewane są równie dobre jak świeże

Wiem, że to nie ogrodowo (już prawie po sezonie), ale pokażę kawałek wczorajszego wnusiowego wieczoru

dziękuje za pozdrowienia - miło I zwrotnie uśmiechy przesyłam i ciepłe myśli

Twoje wnusie jeszcze nie chodzą do szkoły to mogą częściej byc a moje jeszcze po szkole inne zajęcia to już tylko w co drugą niedzielę przyjeżdżają bo dwie babcie przecież są.Świetny pomysł i wykonanie wnusiwego dzieła.

Zdaję sobie sprawę, że i mnie to czeka za jakiś czas. Co prawda moi mają tylko jedna babcię i jednego dziadka
Tych drugich znają tylko z opowiadań zięcia. A ja na jesienne i zimowe wspólne wieczory przygotował cały "kufer" materiałów i surowców do twórczości Najwięcej gromadzę włóczki, starych tkanin. bo ciecie papieru to już nie jest najbardziej interesujące...

Próba wycięcia dziury dziecięcymi nożyczkami w poszewce udała się Już kupiłam materiał na nowe
A wnuczek wie, że trzeba mnie mnie poprosić o szmatkę jak mu znowu przyjdzie ochota wyciąć jakiś numer

Całkiem fajnie wygląda , tak nowocześnie i widzę że to doceniłaś i do kompletu dołożyłaś drugą podusię pod kolor.
ogrodoweimpresjejolki 13:27, 09 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja też będę robic gołąbki ale jutro, bo w niedzielę dzień wnusiowy i wnusio złożył zamówienie więc muszą byc. Pozdrawiam Jolu.

Dzień wnusiowy to ja miałam prawie przez cały tydzień A gołąbki robię dziś, bo jutro planuję "działkowanie" tzn, wygrabienie reszty(chyba) liści z trawnika, wapnowanie gleby po warzywniku, ...

Wiem, że to nie ogrodowo (już prawie po sezonie), ale pokażę kawałek wczorajszego wnusiowego wieczoru

Twoje wnusie jeszcze nie chodzą do szkoły to mogą częściej byc a moje jeszcze po szkole inne zajęcia to już tylko w co drugą niedzielę przyjeżdżają bo dwie babcie przecież są.Świetny pomysł i wykonanie wnusiwego dzieła.

Zdaję sobie sprawę, że i mnie to czeka za jakiś czas. Co prawda moi mają tylko jedna babcię i jednego dziadka
Tych drugich znają tylko z opowiadań zięcia. A ja na jesienne i zimowe wspólne wieczory przygotował cały "kufer" materiałów i surowców do twórczości Najwięcej gromadzę włóczki, starych tkanin. bo ciecie papieru to już nie jest najbardziej interesujące...

Próba wycięcia dziury dziecięcymi nożyczkami w poszewce udała się Już kupiłam materiał na nowe
A wnuczek wie, że trzeba mnie mnie poprosić o szmatkę jak mu znowu przyjdzie ochota wyciąć jakiś numer

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 13:23, 09 lis 2012

Do góry
anipla napisał(a)

Zobacz Anitko, u Ciebie mchy prawie takie same jak te moje : ) Aż się uśmiechnęłam. Też okrągłe poduszeczki na murku przy ogrodzeniu. Nieodmiennie mi się podobają, specjalnie tam chodzę popatrzeć. Tylko mój sąsiad ogrodzenie ma nie takie ładne, zwyczajna siatka i bardzo już zarośnięta różnościami.

Bardzo ładne zdjęcia, zwłaszcza hosta i berberysy.

ogrodoweimpresjejolki 13:12, 09 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)

ogrodoweimpresjejolki 13:04, 09 lis 2012

Do góry
A te gołąbki przypomniały mi, ze w zeszłym roku miałam taka ozdobną kapustę własnego chowu na balkonie, która przetrwała do grudnia

Te ostatnie dwa zdjęcia kojarzą mi się ze światem podwodnym - rafa koralowa ...
Rododendronowy ogród II. 13:01, 09 lis 2012

Do góry
I tych które jeszcze nie kwitną ale mają pączki.
Beżowy-kremowy??

i biały

ogrodoweimpresjejolki 12:57, 09 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:55, 09 lis 2012

Do góry
Dziękuję, ogród jest dumny z siebie

Rododendronowy ogród II. 12:53, 09 lis 2012

Do góry
Zdjęcia mojego kwitnącego grudnika (głównie dla Basi).

ogrodoweimpresjejolki 12:51, 09 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Dziś zajmuję się inna roślinką... zrobię z niej ptaszki

Nie jest to takie trudne, bo GŁĄB już ma, dodam O i będzie GOŁĄB(ek)

Na samą myśl o gołąbkach ślinka mi cieknie pozdrawiam serdecznie

Ogrodowisko, to jest niezły wyciskacz płynów

- Też mi czasami ślinka leci przeglądając różne wątki...
- A i nie raz łezka wzruszenia po policzku popłynęła ...
- No i krew mnie zalewa, jak u mnie pada a inni w swoich ogródkach ...
- Zapomniałam bym ile potu wycisnęłam z siebie pracując na swoich prawie 4 arach a potem biegając po
waszych ogródkach
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:48, 09 lis 2012

Do góry
Bożenka, Jola, Agnieszka ,Betysia....

Dla was brudna jesień cudna.. tak jak brudne dziecko w linku podanym przez Agnieszkę, też cudny widok...

Mój mały raj na ziemi :) 12:47, 09 lis 2012

Do góry
Betysiu,
dziękuję ! Twe ciepłe słowa, to jak miód na me serce
Ściskam Cię mocno ! obie mamy daleko bliskich naszym sercom, ale ci co są blisko dają wiele miłości i radości ! miłego weekendu kochana

Ewuś

u nas już nie pada...śnieg nie pada, bo deszczu teraz dużo dobrze - dla roślinek dobrze
dziękuję, że zaglądasz.

Jutro pograbię liście, otulę rabaty korą.... dzisiaj jeszcze grzeję się w domku z kubkiem herbaty z imbirem

z okna kuchennego zrobiłam kilka fotek, bo uwielbiam ten widok ! te moje brzozy .... ich biel na tle zieleni, żółte liście.... pomiędzy trawami są berberysy green carpet, ale listki im opadły i ogień czerwieni zgasł....a trawki klapły bidne..... ale i tak pięknie !

Wydzielenie warzywniaka 12:44, 09 lis 2012

Do góry
asica napisał(a)
W cioci ogrodzie warzywnym można korzystać z różnych rozrywek :

Jestem na etapie przenosin warzywniaka... czyli kolejna demolka w ogrodzie..... cudny masz warzywnik.. ale niestety to foto zaćmiło warzywnik. Jesteś wspaniała ciocią.... Brudne dziecko -szczęśliwe dziecko.. to słowa mojego dorosłego syna... który stwierdził, że był szczęśliwym dzieckiem.. Dziecko musi się wybrudzić
ogrodoweimpresjejolki 12:42, 09 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też lubię takie ptaszki

Danusiu, robię więcej - zapraszam

A tak przy okazji przyjrzałam się pięknej fakturze liści kapuścianych ...
jak rzeka ze swoimi dopływami wśród lasów

ogrodoweimpresjejolki 12:33, 09 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Dziś zajmuję się inna roślinką... zrobię z niej ptaszki

Nie jest to takie trudne, bo GŁĄB już ma, dodam O i będzie GOŁĄB(ek)

Na samą myśl o gołąbkach ślinka mi cieknie pozdrawiam serdecznie
Mój mały raj na ziemi :) 12:24, 09 lis 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

zmoczyło podjazd.....

Anula, a ja sobie oglądam. Suszące się na śnieżycy świece ....
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:21, 09 lis 2012

Do góry
betysia napisała

[img size=404x404
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/25/253122/original.jpg[/img]

Wpadam z rewizytą Buziaczki zostawiam i serdeczne pozdrowienia
Przepiękne widoczki Żałuję, że nie mam sypialni na poziomie ogrodu
Moje zmagania ogrodowe 12:09, 09 lis 2012

Do góry
Poskręcana leszczyna

pomarańczowa turzyca

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies