Wiem, że tak muszę zrobić, tylko gleba przygotowana, zaraz zielskiem zarośnie. Myślałam, że się uda tą lewą stronę ogarnąć chociaż. Zaraz też czas na przesadzanie się skończy.
Wiosenne targi w Starym Polu odpuściłam. Nie chciałam kusić siebie na kolejne czasem 'niechciane' zakupy.
Oj nie, nie Raczej myślę o letnich, kiedy będą już trawy i więcej kwitnących.
Dario, to zanim zaczniesz sadzić, zastanów się dobrze nad porozmieszczaniem tych drzew.
Na początku miałaś taki plan:
Nanieś na ten plan rabaty, które zaplanowałaś i na tych rabatach trzeba będzie porozmieszczać te drzewa. Tylko nanieś wszystko w skali.
Nie można tak się bujać od rabaty do rabaty. Wtedy się kompletnie zgubisz i będziesz upychać a potem będziesz rozczarowana efektem i w sumie też ogrodem.
Kilka innych maślanych
Chciałam jeszcze zrobić zdjęcia śś. W tym roku naprawdę mnie zachwyca. Niestety tło ma fatalne i tylko zbliżenia wypadają przyjemnie.
Pamiętam, że któraś z Was zastanawiała się nad siewkami czarnego bzu Black Lace. U mnie wyrosło coś takiego. Obok, dla porównania "dziki" czarny bez. Z odmiany odmiany odziedziczyła lekki kolor, ale liście mają kształt gatunku.