Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 13:59, 24 sty 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
wpadam z rewizytą i bardzo mi się u Ciebie podoba, masz już cudo ogród

Witaj właścicielko ogrodu o bardzo chwytliwej nazwie dziękuję i zapraszam wpadaj częściej
Na zielonej... trawce :) 13:58, 24 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
No no inspiracja bardzo ciekawa. Nie widziałam nigdy czegoś takiego.
Ale mnie zaciekawiłaś Libię takie coś innego, nowego co mi się podoba

To możemy sobie podać rękę - też lubię jak coś jest nieoczywiste, no bo kto by pomyślał, że krąg kanalizacyjny sprawdzi się jako siedzisko
Na zielonej... trawce :) 13:56, 24 sty 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Rewelacyjnie wygląda ten krąg jako siedzisko w życiu bym na to nie wpadła.

Prawda, że cudo?
Na zielonej... trawce :) 13:55, 24 sty 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

A co do koperty nie chce się im spakować?

Muszę zapytać
Na zielonej... trawce :) 13:55, 24 sty 2017

Do góry
Aniu dam radę, nie takie tematy wałkowałam trza to wiesz tak podejść do tematu żeby eM był święcie przekonany że to on był pomysłodawcą a tak poważnie to napomknęłam już mu dzisiaj - oczami przewrócił jak tylko mówię: "Znalazłam coś fajnego" zawsze boi się że mu roboty przybędzie, a tu się nie napracuje tylko drewniane sprawy - resztę sama ogarnę
Na zielonej... trawce :) 13:32, 24 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Tyle z założeń - szukam teraz kręgu kanalizacyjnego o średnicy 2m, wysokość 1m. Niedaleko od domu mam betoniarnie ale niestety takich dużych nie maja w ofercie - w necie są ale wolałabym tu na miejscu.

A co do koperty nie chce się im spakować?
Lubię go :) 12:51, 24 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Wpadłam się także przywitać ciekawa nazwa wątku - bardzo na czasie

witam, Cię serdecznie... odwiedziłam twój ogród i jest w nim cudownie, będę się inspirować zapewne
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:38, 24 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Gadzet gdzieś mi się już przewinął w necie, choć nie testowałam.

U nas na świeżym śniegu jakieś kilka dni po wspomnianej akcji były ślady przy drzwiach garażu i na rabacie pod oknem sypialni (no co one się na nią tak uparły ) normalnie strach okno otwierać

No strach...jak tu żyć w symbiozie?
Na zielonej... trawce :) 11:18, 24 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

https://pl.pinterest.com/pin/65935582021866882/

moja inspiracja - na chwilę obecną

Brałam pod uwagę pergolę, lustro, stolik, ławkę czy jakiś kącik z elementem wody... ciagle coś było takie nie na 100% bo to teren od południa - latem patenia. Z założenia ma być to kącik wypoczynku, nie ma pełnić tylko funkcji dekoracyjnej. Dodatkowo nie chciałam powielać pomysłu ogrodowiskowego
I tak:
o ile ławka nie będzie jakoś specjalnie wygodna, lustro pewnie zmasakrują mi dzieci, jakieś ciurkadełko pewnie byłoby ciekawym elementem na początku, no właśnie a potem by sobie było i nic poza tym, szukałam czegoś co da cień, przyjemnie będzie tam spędzać czas także w pełnym słoncu oczywiście chce zamaskować go jakąś zielenią by złagodzić surowość materiału (myślę o powojniku "Comtesse de Bouchaud - wpasowuję się w wymagania - da rade od południa, szybko rosnący, kolorystycznie też pasuje mi pod koncepcję ogrodu).

Tyle z założeń - szukam teraz kręgu kanalizacyjnego o średnicy 2m, wysokość 1m. Niedaleko od domu mam betoniarnie ale niestety takich dużych nie maja w ofercie - w necie są ale wolałabym tu na miejscu.

O wow!!
Miałam pisać, że mnie zaintrygowałaś-na szczęście zaglądam-jak już uchylasz rąbek tajemnicy.
Krąg kanalizacyjny o takiej średnicy-faktycznie ciężka sprawa.
Zielona przestrzeń 09:45, 24 sty 2017

Do góry
Piękna lawenda, aż mi się tęskno zrobiło do takich widoków na żywo
Lubię go :) 09:41, 24 sty 2017

Do góry
Wpadłam się także przywitać ciekawa nazwa wątku - bardzo na czasie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:36, 24 sty 2017

Do góry
Piękny ile lat Magnolio ma Twoja córka? Zdolna dziewczyna
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:32, 24 sty 2017

Do góry
Gadzet gdzieś mi się już przewinął w necie, choć nie testowałam.

U nas na świeżym śniegu jakieś kilka dni po wspomnianej akcji były ślady przy drzwiach garażu i na rabacie pod oknem sypialni (no co one się na nią tak uparły ) normalnie strach okno otwierać
Anulajda w raju 09:26, 24 sty 2017

Do góry
No właśnie przyszłam zapytać o hiacynty a tu foto czeka piękne, moje już przekwitły, ale czekają kolejne tym razem białe jak Twoje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:24, 24 sty 2017

Do góry
A ja widziałam wczoraj - luknełam przed spaniem

Super loczki nie rozumiem czemu tylko na chwilkę - taka buzia zasługuję na podziwianie

Swoja drogą jak to jest z tymi kobietkami - proste kręcą, kręcone prostują
wiem po sobie - mam proste i na wyjścia lubię zakręcić, moja siostra ma loki i u niej prostownica często w użyciu
Na zielonej... trawce :) 09:14, 24 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli?

https://pl.pinterest.com/pin/65935582021866882/

moja inspiracja - na chwilę obecną

Brałam pod uwagę pergolę, lustro, stolik, ławkę czy jakiś kącik z elementem wody... ciagle coś było takie nie na 100% bo to teren od południa - latem patenia. Z założenia ma być to kącik wypoczynku, nie ma pełnić tylko funkcji dekoracyjnej. Dodatkowo nie chciałam powielać pomysłu ogrodowiskowego
I tak:
o ile ławka nie będzie jakoś specjalnie wygodna, lustro pewnie zmasakrują mi dzieci, jakieś ciurkadełko pewnie byłoby ciekawym elementem na początku, no właśnie a potem by sobie było i nic poza tym, szukałam czegoś co da cień, przyjemnie będzie tam spędzać czas także w pełnym słoncu oczywiście chce zamaskować go jakąś zielenią by złagodzić surowość materiału (myślę o powojniku "Comtesse de Bouchaud - wpasowuję się w wymagania - da rade od południa, szybko rosnący, kolorystycznie też pasuje mi pod koncepcję ogrodu).

Na zielonej... trawce :) 08:57, 24 sty 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Robię zdjęcia wszystko mam udokumentowane. Też nie mam już zamiaru się tak zawzinać na robotę bo później same problemy z tego wynikają
Ostatnio pokazywałam twój ogród narzeczonemu jako przykład przepięknego trawnika i że u siebie jak będziemy mieli nowy ogród to położymy trawnik z rolki

Zdrowie najważniejsze - masz rację

Miło mi czekam za tym zielonym dywanem, żeby boso pośmigać... byle do wiosny
Na zielonej... trawce :) 08:55, 24 sty 2017

Do góry
katel napisał(a)

Ja często kupuję z netu i warto u sprawdzonych osób kupować bo inaczej różnie może być. Nigdy nie kupuję roślin szczepionych na wysokim pniu, bo jak się w szkółkach napatrzę na te krzywe pieńki to już mi się odechciewa

Kasiu koniecznie musisz mi przesłać listę tych polecanych (tych drugich także abym wiedziała, że trzeba omijać)
Nie mam dużego doświadczenia w zamawianiu roślin przez neta - naciąc się można i staram się szukać na miejscu - w sumie jakiś przykrych doświadczeń nie mam - kiedyś szukałam wrzośców (koniecznie o żółtym ulistnieniu) kupiłam przez neta - paczka super zabezpieczona żadnych uwag w sumie, poza jedną kilka dni później w pobliskiej kwiaciarni identyczna odmiana w tej samej cenie okazy 3 razy większe

Teraz znajomej (niedawno otwarła firmę ogrodniczą) jak coś szukam nadaję temat i robi rozpoznanie nie zawsze wszytsko dostępne więc owa lista polecanych bardzo pożądana

Na zielonej... trawce :) 08:46, 24 sty 2017

Do góry
Hej Mirelko - także macham ciepło w ten szaro-bury poranek
Na zielonej... trawce :) 00:00, 24 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Cena spoko , ale tak jak piszesz kupując z neta ( zresztą nie tylko) można się bardzo naciąć - na foto zawsze takie mega wypasione - osobiście rozbawiają mnie zdjęcia róż poprawionych graficznie, gdzie na zasadzie kopiuj-wklej "dorabia się" kwiatki
co do kolorów to także zdecydowanie wolę pastele czerwonego też nie trawie w ogrodzie jak dla mnie za bardzo dominuje.
Założyłam sobie trzymać się kolorystyki roślin kwitnących - biel-róż-fiolet ( w różnych odcieniach). Na razie daję radę i nie obiegam od tych założeń

Ps. Szkoda, że skasowałaś - z chęcią bym lukneła - wydaję mi się, że mamy podobny gust

Ja często kupuję z netu i warto u sprawdzonych osób kupować bo inaczej różnie może być. Nigdy nie kupuję roślin szczepionych na wysokim pniu, bo jak się w szkółkach napatrzę na te krzywe pieńki to już mi się odechciewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies