Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Krowy, staw i my... 20:05, 05 gru 2012

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Natura to siła

PÓŁNOC - POŁUDNIE

...też mam takie widoki...robi mi je płot albo raczej cień płota...pół trawnika zamarzniętego, pół odmarznietego...
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:05, 05 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Robienie lampionów Szczerze myślałem, że jest to trudniejsze Ale wszystkie wyglądają bosko!

Anieszka :A tak robimy lampion - Mój młody padawanie ( Ev )

Praca wre

Lekka pomoc

Słuchajtanajpierw na szkło pędzelkiem klej(wikol-dobry będzie?)potem co to jest?bibułka biała??potem warstwa serwetki?i znów klej?

pomysł wykorzystam na prezenty, W każdym zestwie lampion i wianek i paczka pierników dzięciokowej roboty, myślicie, że zadowoli to gości???
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:54, 05 gru 2012

Do góry
Kasiu chociaż na 504 ale szczere gratulacje powodzenia w zmaganiach

Mój 4 arowy azyl... 19:27, 05 gru 2012

Do góry
Basiu nie gościłam wczoraj na forum więc dziś proszę przyjmij, cho lekko spóźnione najszczersze życzenia wszelkiej pomyślności

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:21, 05 gru 2012

Do góry
Laweczka w ustronnym zakatku, latem musi byc tam cudownie

Zelazny ptak lekko zardzewialy, ale mnie sie bardzo spodobal

elegancka kratka na pnacza I kula

cos w czym sie zakochalam, "cos" z miejscami na swieczuszki, wieczorem musi dawac cudny efekt

Zamiast donicy, ogromny wazon

Zdjecia nie sa w stanie oddac charakteru, juz sie zmierzchalo, wiec wyszly szaro bure
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:19, 05 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Dajanko potuptałam sobie po twoim ogrodzie i zostawiam trójkolorowy ślad

Jaka piękna !! to chyba jest ta szałwia która tak bardzo mi się podoba .Masz ją u siebie Aniu ? Sprawdzę kiedy wrócę do domu ,niestety muszę zając sie teraz bilansem .Bardzo dziekuję za odwiedziny i sliczne kolorki .Dobrego dnia
Dajano szałwię sprowadziłam do mojego ogrodu w ubiegłym roku, zachwyciłam się pięknymi kwiatuszkami i Bogusi z zacienionej, wypytałam o wszystko Bogusię i wiosną jak wysiewałam nasionka do skrzynek okazało się, że ją wcześniej już kupiłam tylko...zapomniałam Mam ją drugi rok i zamierzam wysiewać w następne lata, chociaż sama też się wysiewa, tylko trzeba uważać przy pieleniu, żeby jej nie zniszczyć
Miłego wieczoru życzę
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:13, 05 gru 2012

Do góry
A tgeraz kilka elementow ku inspiracji Mnie zauroczyly patyna i niewymuszonym stylem

Ten fotel mam zamiar odtworzyc w formie lawki - i nie ustapie, chocby M mi walizki wystawil za drzwi

Trawy - i uwierzcie mi na slowo - nie jest to w szczerym polu

Dekoracje wszelkiej masci - ta mnie zainspirowala, taka niby od niechcenia, a robi klimat, ze hej!!!!

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:08, 05 gru 2012

Do góry
Ojojojojoj straaaaasznie dawno mnie nie bylo, ale juz wrocialaaaaaaaaaaaaaam

I mam zamiar osiasc na jakis czas. Co prawda zaraz musze wyjechac, ale od jutra koniec z lazegowaniem, wieczorami tylko relaks na Ogrodowisku.

Zagladajacym bardzo goraco dziekuje za cierpliwosc do mua

W ogrodzie cisza. Jeszcze w listopadzie powiazalam trawy, ale mam zamiar w weekend je odwiazac
A to dlatego, ze w swiecie, w ktory mnie zanioslo traw ozdobnych wszedzie jest calaaaaaaaaaaaaa masa i w najrozniejszych konfiguracjach i nikt, powtarzam z pelna odpowiedzialnoscia NIKT ich nie wiaze. I powiem Wam, ze te trawy niepowiazane wygladaja cudnie, takie ususzone i poczochrane.

Ponadto tam kanciki to mus absolutny, sa wyciete glebiej i wysepki sa usypane delikatnie wyzej, co sprawia, ze miedzy wysepka a trawnikiem jest taki mini rowek zbierajacy wode, wszystko oczywiscie wysypane drobniusienienka kora lub zrebkami. Obled calkowity jak to wyglada. I tak jest pod kazdym drzewem.
Cisy i bukszpany - tylko wersje kostka lub kula, ewentualnie spirale. Generalnie przy domach malo roslin, glownie solitery, lub male skupiska roslin np. rzadek kostek i tyle. No i trawniki, ktore sa zielone mimo mrozu. Swierki wszystkie rowniutenko poprzycinane, nie ma, ze poczochrane, o co to to nie, pod linijke ciete w stozki.

No i juz sa Swieta, domy przystrojone, lampki, renifery, balwanki, sanie, Mikolaje i te sprawy - o wiankach litosciwie nie wspomne, bo jak zobaczylam swiecacy wieniec zajmujacy pol drzwi garazowych z wielka czerwona kokarda to mnie zamurowalo. Wszystko daje tak po oczach, ze az to jest nierealne

Zdjec mam zaledwie kilka i to miernych, czego bardzo zaluje, ale tak to jest jak sie zabiera aparat bez ladowarki

Ogród ogrodniczki 19:03, 05 gru 2012

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Aniu,bardzo dziękuję za pamięć i różyczkę.
To mój ulubiony kolor.

Ja mam to samo.
Kocham starocie,stare gratki.
Romantyzm...ale z tego co mi się przypomina Ty już to u mnie odkryłaś.
Nadajemy na tych samych falach
Sama siebie nazywam "staroć".
Tak z żartów oczywiście bo podchodzę do siebie z dystansem.

A takie coś mam w sypialni.

O jak mi się podoba ,to co napisałaś ,dokładnie romantyzm i sentymentalizm .Trudno zmienić naturę a właściwie i po co? Inni też mają swoje miejsce na świecie.Najważniejsze być sobą !
Motyw wilca ,piękny .Ale się napracowałaś .To wymaga dużego skupienia i dokładności bo poprawki nie możliwe.Tak mi się wydaje.
W cieniu - zacieniona 19:01, 05 gru 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...na dobranoc...wspomnienie lata...na niebiesko. ....
Jaki wesoły i piękny kolaż pozdrawiam Bogusiu
Blaski i cienie nowego życia 19:00, 05 gru 2012

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Rybki polecam!!!
Ja mam pielęgnice.

Tak wyglądają:

Pozdrawiam.Basia

akwarium to moja wielka pasja, nie mam teraz, bo nie mam warunków, ale miałam całe życie i nic tak nie uspokaja jak podziwianie rybek przez szybę akwarium
Rajski ogród Ani 18:59, 05 gru 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Aniu teraz doczytałam, o radosnej nowinie .Wnusia gratuluję
Wszystkiego bajkowego

Celinko jak to miło, ze znowu zagościłaś wśród nas i odwiedzasz nasze ogrody Dziękuję za bajkowe życzenia nam trochę bajki też się by przydało chociaż od święta, prawda
Ogród dla Agusi 18:54, 05 gru 2012

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Piękne różyczki na You Tube.
Jak Wam upływają jesienne dzionki?
Mi w tym roku nawet się nie dłuży.
Jak na razie jestem mocno zajęta.
A to dla mnie bardzo,bardzo dobrze
Wpadnij do mnie co nowego zmalowałam
Pozdrawiam.Basia

Barbaro też jestem strasznie zabiegana i córci zdrowie nieco szwankuje więc wczorajszy dzień wypadł mi zupełnie z kalendarza.Zatem dziś składam Ci najserdeczniejsze życzenia spełnienia marzeń i radości tworzenia w spokoju i szczęściu.Przesyłam ci na potwierdzenie życzeń kwiatuszek.

Rajski ogród Ani 18:54, 05 gru 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witamy Piotrusia na świecie! gratulacje przesyłamy najlepsze życzenia serdeczne uściski

To miłe Kasiu dziękuję
Przyjazny ogród 18:53, 05 gru 2012

Do góry
No i rodzinka w komplecie.

Moja największa pasja - ogród 18:46, 05 gru 2012

Do góry
i jeszcze kilka fotek światełkowych, nie umiem robić zdjęć w nocy;D

Ogród ogrodniczki 18:45, 05 gru 2012

Do góry
Aniu,bardzo dziękuję za pamięć i różyczkę.
To mój ulubiony kolor.

Ja mam to samo.
Kocham starocie,stare gratki.
Romantyzm...ale z tego co mi się przypomina Ty już to u mnie odkryłaś.
Nadajemy na tych samych falach
Sama siebie nazywam "staroć".
Tak z żartów oczywiście bo podchodzę do siebie z dystansem.

A takie coś mam w sypialni.

Moje roślinki 18:43, 05 gru 2012

Do góry
Tak wyglądał dzisiaj popołudniu mój warzywnik.Teraz znowu pada śnieg

A to moja stołówka dla ptaszków Nie mam tak estetycznego karmnika jak inni,ale słoninka też im smakuje,o czym świadczy tłumne przybycie gości Zdjęcia kiepskie,niestety,bo z okna robione

Ogród ogrodniczki 18:38, 05 gru 2012

Do góry
Barbaro też jestem strasznie zabiegana i córci zdrowie nieco szwankuje więc wczorajszy dzień wypadł mi zupełnie z kalendarza.Zatem dziś składam Ci najserdeczniejsze życzenia spełnienia marzeń i radości tworzenia w spokoju i szczęściu.Przesyłam ci na potwierdzenie życzeń kwiatuszek.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:36, 05 gru 2012

Do góry
Kasiu kolejnych 500stronek o powstającym pięknym ogrodzie!!
Moje jesienne różyczki dla Ciebie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies