Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:46, 22 paź 2012

Do góry
Bajkowy ogród Weroniki 18:42, 22 paź 2012

Do góry
Nie zdążyłam na 100-czkę to podsyłam teraz kwiatuszka z gratulacjami , choć u Ciebie tyle przepięknych kolorowych różności pozdrawiam i podglądam
Kubusiowo 18:41, 22 paź 2012

Do góry
"Obieracze" rozłożyli się na tarasie bo pogoda była cudna! Poszłam więc robić im zdjęcia ale..... podchodzę a tu ani jednego "Obieracza" a na stole.....

...na prawo patrz, na lewo patrz

....Obieracze się znaleźli

Bajkowy ogród Weroniki 18:41, 22 paź 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Dzisiejsza mgła.

piękny widok z okna, nie ważne w jakiej porze roku czy aurze
Kubusiowo 18:39, 22 paź 2012

Do góry
Grzybobranie dzień II

Bajkowy ogród Weroniki 18:39, 22 paź 2012

Do góry

Dzisiejsza mgła.

Clematis Dr Ruppel wcale się nie przejmuje dniem jutrzejszym, kwitnie dokąd się da.
Tak się stroi do róży, która kwitnie obok, a jest piękna. Codziennie jej to powtarzam.

To jedna z moich białych róż. Jest tajemnicza, raz biała, raz kremowa a czasem biało zielonkawa.

Nie znam jej imienia, dlatego nazwałam ją "Kremowa".

Kwitnie wciąż i zawsze ma sporo pąków.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:38, 22 paź 2012

Do góry
Jesienne róże...to już pewnie ostatnie dni...zdjęcia robione jeszcze w słońcu, a dzisiaj mgła przez cały dzień....
Amber Sun (ze spotkania u Szmitów)

Crown Princess Margareta

malutki no name, pamiątka ze spotkania z Hanią Leidą i Goniakiem u Szmitów

i Mrs. John Laing
Ogród w budowie - nieustającej 18:31, 22 paź 2012

Do góry
To już jest koniec...

Kontrast:
taki prosty i zwkły...

taka szlachetna i piękna...

A tu ostrogowce, dwa różniące się subtelnie kolory:

Sam Prezydent:

I zapach heliotropu:

I na koniec coś bardziej optymistycznego, mimo że ostatniego, żeby już pozostać w tym schyłkowym nastroju - pomidorki i cztery owoce tzw. pepino, chyba jeszcze niedojrzałe, poleżą trochę i zobaczymy, co to za cudo?

Bajkowy ogród Weroniki 18:24, 22 paź 2012

Do góry
Basiu, Bogdziu, Moniko, Monteverde, chyba ten łobuziaczek jest jedyny w swoim rodzaju.Pozdrawiamy.

Dzisiaj jesienna sesja zdjęciowa...

z chryzantemami, różami, hortensjami i marcinkami.

Różowa chryzantema bliżej.

Kwitnie też biała chryzantema, ale nie w kształcie kuli.

Hortensje złociste, już prawie bez liści. W głębi widać kwitnące róże, który należy się sesja.

Złoci się też klon.
Pszczelarnia 18:15, 22 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kwiatki bardzo pospolite - ale co robi słońce jesienią widać na zdjęciu:
Ewo kwiatki pospolite ale najdłużej zachowują swoje piękno sieję je właśnie dlatego, że długo kwitną i nie są wymagające
Ogród w budowie - nieustającej 18:10, 22 paź 2012

Do góry
Ostatnie, więcej nie będzie...
Makowa panienka:

Ogród w budowie - nieustającej 18:05, 22 paź 2012

Do góry
Jesień, jesień, jesień - jak to tak?

[

Ogród Dominiki 18:02, 22 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ja też widzę kolory. Piękne kolory.
Domi, to drzewo z lewej strony - co to jest?
Gratuluję zdjęć w "Magnolii" - Twój ogród jest bardzo rozpoznawalny.

Witaj Domi!
gratuluje publikacji - jeszcze nie widziałam ale kupię i to z Twojego powodu !

ja też ma ten klon juz od kilku tygodni bez listka i chyba też Ci choruje częśc liści porażona - nie iwem co robić zawsze w sierpniu zaczyna się jakaś przygoda ze zwijaniem liści - masz na to jakiś patent ?
w tym roku niec nie pryskałam bo udaję EKO
Ogród w budowie - nieustającej 17:57, 22 paź 2012

Do góry
Dekadencja, schyłek, coś się kończy i nic się nie zaczyna...

Grembosiowo 17:53, 22 paź 2012

Do góry
A taki prezent imieninowy sobie wymyśliłam- 17 żurawek i wygodna taczka na chwasty.

Wykupiłam wszystkie żurawki w Castoramie, na tabliczce było "mix byliny" po 3 zł. Czy ktoś wie jaka to odmiana?
Żurawki pójdą na przód do towarzystwa dla formowanych bukszpanów, chcę je jeszcze podzielić, bo są dość spore.
Ogród w budowie - nieustającej 17:48, 22 paź 2012

Do góry
Kończy się właśnie jeden z ostatnich tak pięknych, jesiennych dni, przed pół godziną światło było tak ciepłe, a liście miały takie kolory, że trzeba było fotografować.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:44, 22 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Kasiu i Irenko irysom ścinamy liście do 1/3 wysokości zaraz po kwitnieniu, jeśli tego nie zrobiłyście to zetnijcie, będzie mniej do gnicia

tadam! dzięki Aniu na "zaraz po kwitnieniu" to już zdecydowanie za późno czyli teraz też ścinamy do 1/3 czy może do samego dołu? czy tak samo ścinamy wszystkie irysy? syberyjskie też?
Kasiu może być do 1/3 resztę zetniesz wiosną, syberyjskie też

Dziękujemy Aniu!!! zobacz ile osób skorzystało już z Twojej rady tak chodziłam koło tych irysów i nie wiedziałam co z nimi zrobić i czy w ogóle powinnam, żeby nie zmarnować jutro zetnę

Serdecznie pozdrawiam!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:27, 22 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
kolory jesieni w buskim parku to istne szaleństwo ... jesień i jej odcienie ... zupełnie inaczej niż na moim tarasie gdzie różyczka the fairy ciągle dominuje i nawet winobluszcz się nie przebarwił jak w poprzednich latach ... nie wiem kompleksy ??? ma chłopak czy jak ...

w każdym razie jesienna gra świateł w starej części parku gdzie promienie słońca przenikały przez obszerne korony drzew gdzieś tam baaardzo wysoko to widok za jaki można zapłacić małym rypnięciem ... rypłam bo trudno nie rypnąć jak się idzie z łbem w chmurach i traci się poczucie rzeczywistości ... to trudna wyprawa bo nad bajorkiem tak zapamiętale chciałam te nietowarzyskie kaczuchy złapać w kadr, że mokasynka umoczyłam ... a i tak siem cieszyłam, że nie zazyłam kąpieli ... no z uwagi na słynące z siarkowej mocy buskie wody może i terapeutycznie by było ale jednak to koniec października

piękne widoki i nawet cień twój zobaczyłam Izuś, robi się buro, ale oby nie ponuro pozdrawiam:_)
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:26, 22 paź 2012

Do góry
A ja mam dla Ciebie takie graby /Carpinus betulus Piramidalis/, żebyś sobie jeszcze popatrzyła ....i oceniła .....

/Mały Ogród John Brookes/
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:19, 22 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

A na działce...

Cześć Kasiu,
ta rabata ma solidne 'plecy', to jeszcze Twój ogród, czy widok pożyczony?
Jak wiśnia rozbuduje koronę, to ładnie się wpisze w całość. Ostrokrzew masz jeden?
No i oczywiście gratuluję ukorzenionych bukszpanów, to jest coś! Pozdrawiam.

Cześć Wiktoria dzięki za odwiedziny na moim placy boju )
z mojej strony działka kończy się niestety na serbach i siatce, te wysokie wisienki już nie nasze, to w zasadzie taki mały, zdziczały zagajniczek, rosną tam z siewek różne krzewy i drzewa, muszę wyciąć tą wiśnie najbardziej z lewej bo serby zaczynają mi się tam krzywić - uciekają od tych wiśni... Może kiedyś nam się uda dokupić parę metrów w tamtą stronę, jak właściciel nie sprzeda jakiemuś deweloperowi całości bo niestety od tego narożnika, na lewo od wiśni działkę kupił deweloper i będzie... 14 segmentów... dlatego już w tym roku posadziłam w tym narożniku serby

Liczę, że wiśnia Nigra będzie ładnie rosnąć tak jak piszesz i dopełni całości tej rabaty
Tak, mam tylko jeden ostrokrzew na pniu, wiosną i latem wygląda bardzo ładnie

Cieszę się z tych bukszpaników jak dziecko ) to naprawdę wielka niespodzianka ))

Może kiedyś dasz się zaprosić i doradzisz na miejscu, na żywo na przyszłość ?

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies