Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:55, 20 paź 2012

Do góry
ewa004 napisał(a)

Kasiu miło że wpadłaś

Kasiu ten żywopłocik z bukszpanu miał zakończyć ta rabatkę a koło cisa miała być posiana trawa albo ciurkadełko ,ale chyba właśnie ten żywopłocik mi tu zgrzyta i ta pustka koło niego

A w którym miejscu widzisz te np. trzmieline na pniu (cisy dla mnie za drogie ) i ten zawijasek?

Ten kawałek koło cisa ma 1,5 m długości

cześć Ewa cisa bym nie ruszała kiedyś będzie piękną kulą trzecie zdjęcie zrób w szerszej perspektywie - żeby było widać początek tego budynku z cegłą i oknem oraz ten taras (?) na którym stoją donice i z którego są robione pozostałe dwa zdjęcia. A w ogóle napisz nam czy to jest w ogóle taras czy wejście do domu, bo chyba mi umknęło

A w ogóle jak tak patrzę to..... bym te małe kulki bukszpanowe dała tutaj przed tego cisa - rozrzuciła, w ich miejsce trzmeliny na pniu, a z bukszpanika zrobiłabym żywopłocik z przodu... Pomysł z trawą w tym miejscu jest niepraktyczny ewentualnie jak chcesz siedzieć w tym miejscu to zrób placyk żwirowy i postaw ławkę może? tak fantazjuję sobie, bo w ogóle nie wiem co Ty byś Ewa chciała? )) czy to ma być tylko rabata czy może miejsce do siedzenia? jakie są Twoje oczekiwania co do tego miejsca i jaką rolę ma spełniać?
zaraz jeszcze czegoś poszukam...

Księżycowy Ogród... 22:52, 20 paź 2012

Do góry
Madżenka!!! Łatwo..?.?. a mnie się wydaje że dramat Najważniejsze jest dla mnie to miejsce bo nie wiem jak to ugryźć

bliżej wygląda tak

oczywiście możemy jeszcze poszerzyć rabatę, nadać jej bardziej wypukły ształt i zyskam troszkę miejsca bo robi się dość wąsko...

lista roślin które mam jest długa, ale jeżeli miałabyś pomysł na połączenie czegoś z tym miskantem giganteusem, który rośnie w tle byłabym wdzięczna, bo jak sama zauważyłaś mam bałagan! Tzn myślę że trzeba zacząć od jednej rabaty, a resztę roślin posadzę na drugiej. Co zostanie pójdzie na przedogródek... inaczej tego nie widzę. To trochę jak układanka

hortensja anabelle 3 szt
tawułka peach blossom (o ile dobrze pamiętam) 2szt
Yucca 5 - 6 szt
kosodrzewina 8 szt
szałwia musztatołowa 3 szt
szałwia argentyńska 1 szt
pampas 3 szt
kostrzewa sina 3 szt
konwalnik 12 szt
miskant zebrinus 1 szt
liliowiec 3 szt
red baron 2 szt
trzmielina oskrzydlona 2 szt
trawa arundinancea picta 4 szt
śliwka piicardii 4 szt
tawuła glodflame 3 szt
turzyca graya 2 szt
turzyca palmowa 4 szt
migdałek 1 szt
cyprysik lawsona 1 szt
rozchodnik olbrzymi 1 szt

Jutro zrzucę dokładniejsze zdjęcia... Może mi pomożecie, bo zupełnie nie wiem co dosadzić do tego towarzystwa lub może co zmienić.

Madżenko, dziękuję za odwiedziny zaglądaj koniecznie, może pomożesz mi ogarnąć choć trochę ten bałagan, czasami najmniejsza rada osoby trzeźwo patrzącej jest bezcenna.
Rododendronowy ogród II. 22:50, 20 paź 2012

Do góry
Bogdziu.... doczekałam złotego lasu..... i brzozy też tak pięknie u Ciebie się wybarwiły..... lecę zawołąć mojego M niech też zobaczy ten horyzont w złocie........... a mówią, że Król Midas był tylko w bajce.. a g. prawda... był u Ciebie..... Słabo chwalisz swoje buki..... wiersz o nich trzeba ułożyć........ boskie, niebiańskie, nieziemskie..... łał, łał... ale widok.......
Ogród szmaragdowy 22:45, 20 paź 2012

Do góry
Kostrzewiasto.

W ogródku Ani 22:44, 20 paź 2012

Do góry
Aniu przesyłam prawdziwy kwiat lotosu
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:41, 20 paź 2012

Do góry
I dzisiejsze u Ani w jej pięknym ogrodzie Bardzo mi się podobają Dzięki serdeczne Buziaki

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:37, 20 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Dzięki Aniu Piękny okaz, zachwycił mnie, a jak szybko rośnie? z tego co widzę to ma bardziej kolumnowy pokrój?

Jeszcze raz dla Kasi znalazłam zdjęcie klonu z wiosny.... takie śłiczne bordo... potem bordo, teraz wpada w zieleń, a jak będzie jeszcze ładnie to zrobi się z nalotem ogniście pomarańczowym

Na klona natrafiłam, bo szukałam kiedy kwitnie azalia pontyjska....... grrr razem z tulipanami... hmmm tulipany w takim razie za blisko też azaliii..... boziu.... ależ rozterki z powodu ogrodowiska...

Basiu...ale co sie będę martwić... to jest MÓJ ogród

Rysiu..... dzięki za odwiedziny I za miłe słowa ... ale twoje wrzoski jeszcze mi stoją przed oczami...... cudownie....
Mój kawałek raju II 22:37, 20 paź 2012

Do góry
Tytoń ozdabia kompostownik

bardzo lubię te okrywowe są takie wdzięczne i długo kwitną, bo do mrozów

aster divaricatus ma kwiatki i fajne "kotki", a i listki mu się ciekawie przebarwiają

trzykrotka

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:32, 20 paź 2012

Do góry
Witam w piękny sobotni późny wieczór
Na początek chcę tutaj jeszcze raz serdecznie podziękować Ci Aniu za przemiłe spotkanie u nas oraz za zaskakującą rewizytę dzisiaj Tego mi było trzeba To był naprawdę cudowny wieczór oraz popołudnie, od dawna takiego nie miałam (poza Toskanią, żeby nie było, że malkontent jestem jakiś )
Aniu czuję się, jakbyśmy znały się od dawna Szkoda, że czas tak szybko leci i nigdy się nie możemy nagadać. Ale czasem lepszy niedosyt, niż przesyt
Mężowi Ani zawdzięczam tak piękne zdjęcia mojego ogrodu i naszą wspólną sesję z Anią Dzięki S
Cieszę się, że tak entuzjastycznie odebraliście nasz ogród i że Wam nasza włoska kuchnia zasmakowała

Przedstawiam zatem relację foto ze spotkania Fajnie zobaczyć, jak mój ogród wygląda okiem profesjonalistów Wybrałam kilka ulubionych

Mój jesienny ogród 22:27, 20 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
O, jak miło że mnie odwiedzacie.

Łał... co to za cudo Dąb???

Piszesz u Irenki, że to Marcinek płożący..... to już wiem co mam...
Ogród szmaragdowy 22:25, 20 paź 2012

Do góry
Klonik o dzisiejszym pięknym poranku.

Lawęda jeszcze kwitnie.

Mój 4 arowy azyl... 22:20, 20 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Suszki też zdobią

śliczne .
To właśnie tu 22:17, 20 paź 2012

Do góry

Bogdzia napisał(a)
Tego białego to chyba mi przysłałas. ?????? były takie białe kwiatuszki.

Dostałaś wyższego.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:15, 20 paź 2012

Do góry
Rench napisał(a)

Pięknie,nawet o detale zadbalaś Ja filiżanki bez ucha będę podkładać pod krzaczki
Sosna żólta prześliczna, jaka się nazywa ?

Sosna nazywa się sosna Jak na mnie i tak dużo.. bo nie napisałam choinka
Żółta bardziej niż na foto.... wiosną ma żółte centki i dostaje coraz więcej żółtego w trakcie roku..

Mój kawałek raju II 22:14, 20 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj była przepiękna pogoda, pracowałam w krótkim rękawku a ok. południa to można powiedzieć, że było upalnie
Poprzesadzałam trzykrotki, ledwo je wykopując z mojej gliny żuławskiej, ostróżki, jedną różę, przegorzany, wykopałam już prawie wszystkie dalie, a te samosiewki co wyrosły w truskawkach, mają przepiękne duże bulwki Wsadzałam też tulipany, hiacynty, narcyzy i jeszcze na poniedziałek sporo zostało Ostatni kwiat Chandos Beauty poszedł do malinek

To się Aniu napracowałaś, ale przy takiej pogodzie to aż się chce pracować
u mnie też było bardzo ciepło

Róża ma piękny kolorek
Rododendronowy ogród II. 22:14, 20 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Bogdziu, ta ściana lasu za Twoim ogrodem jest imponująca. I to nie tylko jesienią

Dwa rzędy tych buków są jeszcze na terenie mojego ogrodu więc i tło jest moje.Uwielbiam je szczególnie wiosną jak jest młodziutka zieleń, jesienią jak sie przebarwiają i latem jak jest wiatr i kołysze gałęziami jak na morzu i zima jeśli jest mocny wiatr który z jednej strony robi białe pnie. Wtedy tez są prześliczne. Te zimowe wyglądają jak grafiki a nie zdjecia.Ach i jeszcze zimą jak jest szron.Czyli wogóle sa prześliczne. Ale sie nachwaliłam swoich buków.
Co z tym ogródeczkiem począć 22:12, 20 paź 2012

Do góry
Zobaczcie taki nalot maja moje hortensje na liściach ,szykuję je już na spoczynek i nie wiem co robić ?
Rododendronowy ogród II. 22:08, 20 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, ta ściana lasu za Twoim ogrodem jest imponująca. I to nie tylko jesienią
Po prostu ogród... 22:08, 20 paź 2012

Do góry
Dzisiaj rano miałam w ogrodzie takiego gościa

a właściwie to dwóch gości

póżniej pies ich wyczaił i spłoszył

A ja się teraz zastanawiam czy dzięcioł to rzeczywiście lekarz drzew, czy ta jabłoń poprzez poniszczoną korę nie zacznie chorować?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 20 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu dzięki za tabletki kolorowe . Prześliczne wszystkie ale najpiękniejsza goryczka. ja miałam jesienną ale mi padła ale była jakas inna , miała wiotkie łodygi a Twoja ma silne zdrowe i jakieś inne niż tamta. Piekna jest. A teraz o rybkach. Czy zauważyłaś ze one sie zaczęły przebarwiac z szarych na czerwone? Ale Ci rybek czerwonych przybędzie. U mnie tylko jedna się zaczęła przebarwiac i ciągle nie wiem czy to te dzikie szare czy czerwone i jeszcze sie wybarwią . U Ciebie już wyraźnie widac że będą czerwone.

Ta jest sztywna..ładnie zimuje.... już 2 zimy przeżyła... ma jedna wadę.... dopiero zaczyna kwitnąć i jak szybko przychodzi zimno... to wszystkie kwiatki idą ....w ..... ch..ę... sama zobacz jak krzak wygląda.... a raczej kilka krzaczków... bo posadziłam kilka...... wielkość kępy jakieś 60x60cm... I rośnie na słoneczku...... a tak się późno zbiera...

Prześliczna jest , szkoda że tak późno kwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies