Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:32, 20 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Ciekawe czy mini zebrinusek przezimuje ,a baron u ciebie tak pięknie przebarwiony u mnie był za krótko na słońcu .

Inne zebrinuski zimują, to może i mikrus przeżyje... mniejszemu zawsze łatwiej
A tego barona wydarłam przed spotkaniem z krzaków (gdzie rośnie reszta) i na słoneczku ładnie się wybarwił... dużo ładniej niż te w krzaczorach Jak nie przezimuje konwalnik... to w jego miejsce za rok przeniosę barona.. będzie duży łan
To ten w krzakach....
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:30, 20 paź 2012

Do góry

Doczekasz się.
To jest niewielki wycinek tego co potrafi.

Wszystko o czym ... Marzysz 21:30, 20 paź 2012

Do góry
Tylko słonko dzisiaj nie próżnowało, grzało jak latem

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:26, 20 paź 2012

Do góry

Pięknie,nawet o detale zadbalaś Ja filiżanki bez ucha będę podkładać pod krzaczki
Sosna żólta prześliczna, jaka się nazywa ?
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:22, 20 paź 2012

Do góry
To parę pomysłów...

Mnie interesuje w podobnym stylu co pierwsza ilustracja, tylko by musiało być bez tych co pewien odcinek usztywniających poziomych stelaży, druga natomiast ładnie prezentuje się w ogrodach nowoczesnych... ciekawe rozwiązanie Na razie zmykam, będę później
Wszystko o czym ... Marzysz 21:21, 20 paź 2012

Do góry
Odpoczywaliśmy dziś wszyscy, zwierzyna też

Jedni na dole...

inni trochę wyżej

a my na naszym ulubionym tarasie

Mój mały raj na ziemi :) 21:20, 20 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

wieczór zakończyliśmy ...ogniskiem
fotki mi nie wyszły, bo nie miałam siły iść po statyw... zrobiłam na automacie, wiem, skandal!

Anula nie wybrzydzaj. Co tym fotkom brakuje????????????Odkąd mi ukradli statyw robię tylko ,,z reki" i musi byc.Nawet ręka Ci nie drgnęła. Super.

Bogdziu kochana, nie wybrzydzam, ale powinnam postarać się o lepsze foty!
nie mam siły i odpuszczam coraz więcej grunt, że ogród ogarnięty cały dzień na dworze, a wieczorem kiełbaska z chłopakami - czego chcieć więcej ?

Masz racje to bardzo szczęśliwe chwile, trzeba to doceniac i cieszyc sie.
Mój mały raj na ziemi :) 21:18, 20 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

fotki mi nie wyszły, bo nie miałam siły iść po statyw... zrobiłam na automacie, wiem, skandal!

Anula nie wybrzydzaj. Co tym fotkom brakuje????????????Odkąd mi ukradli statyw robię tylko ,,z reki" i musi byc.Nawet ręka Ci nie drgnęła. Super.

Bogdziu kochana, nie wybrzydzam, ale powinnam postarać się o lepsze foty!
nie mam siły i odpuszczam coraz więcej grunt, że ogród ogarnięty cały dzień na dworze, a wieczorem kiełbaska z chłopakami - czego chcieć więcej ?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:16, 20 paź 2012

Do góry
Zamówiłam trochę bylin, teraz ceny dobre są więc łapki swędzą do klikania. Jeszcze nigdy nie dostałam tak dobrze zapakowanych roślinek. Ale trzeba mieć cierpliwość.

Po dwie roślinki w kapsułce

Ale to przede wszystkim chciałam pokazać. Żurawki Southern Comfort - olbrzymki po 10 zł.

Aż metrówkę musiałam przyłożyć

Mój 4 arowy azyl... 21:15, 20 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bluszcz pospolity w pełni kwitnienia

Jesteś szczęściarą, że doczekałaś się kwitnącego.
Nieczęsty , to widok.
Mój mały raj na ziemi :) 21:14, 20 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Pod starą jabłonią 21:14, 20 paź 2012

Do góry
Magnolia sama nie wiem jak Ci się odwdzięczę za okazaną pomoc. Wszystkie twoje rady notuję w zeszycie, wieczorami buszuję po stronach. Do złotokapu nie jestem przywiązana , Ty się lepiej na tym znasz. Zobaczyłam jak kwitł, nie zastanawiając się jak wygląda po przekwitnięciu.
Narazie na ogrodzie nic nie robię. Wykorzystuję pogodę na pomalowanie domku. Jest on dla mnie tak samo ważny jak ogród. A swoją drogą to chciałabym, żeby była już wiosna , żebym mogła sadzić, żurawki i te wszystkie piękne trawy

W końcu udało mi się kupić farbę w takim kolorze jakim chciałam Palisamder. Może na zdjęciach nie wygląda to zbyt efektownie ale, ten kolor bardzo mi się podoba. Więc od wczoraj walczę z pędzlami

I jeszcze jedno zdjęcie

I tu pytanie do fachowców. Czy w miejscu słoneczników mogłabym posadzić wisterie?

Magnolia wcześniejsi właściciele mieli krzaki borówki. Jak tylko kupiłam od nich działkę, przesadziłam za jabłonie a przed płotem. Szczerze nie pomyślałam o tym, żeby zmienić im aż tak dużo ziemi. Zanim załączę zdjęcia które mam muszę się wytłumaczyć. Podglądam ogrody, spodobały mi się lustra. No nie mogę sobie pozwolić na takie wielkie, a koniecznie chciałam zasłonić kompostownik. Wiem, wiem wygląda to nieciekawie. Może kiedyś.

A wracając do domku. Wcześniej były tam takie okna

Okna kupiłam po 20 zł. Bardzo mi zależało, żeby jedno wychodziło na taras. Stanęłam wprost na głowie i wychodzi na taras

Boazerię też kładziemy sami, więc jeśli oglądają to fachowcy, to proszę o wyrozumiałość.

Mówię wam jeszcze trochę i będzie tam pięknie. I tego będę się trzymała. A na koniec róża z ogrodu.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:10, 20 paź 2012

Do góry
U Izy cisza........ ale składam rewizytę
I terapeutyczne kolory zostawiam..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:04, 20 paź 2012

Do góry
Irenko, z okazji imienin wszelkiej pomyślności, mój płżący marcinek dla ciebie się dziś rozkwitł.
Kolorowe rabaty 21:02, 20 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Martek, no mistrzostwo jesiennego kwitnienia! Gdybyś tak zawzięcie okien nie myła, może coś byś jeszcze cyknęła?
Wszystko o czym ... Marzysz 20:58, 20 paź 2012

Do góry
dzisiaj w naszym ogrodzie zamieszkały nowe brzózki

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:56, 20 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
I jakieś inne pocykane na chybił-trafił.... bez składu i ładu...

Pocykany czy też nie, ale jesienny zakątek piękny.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 20:51, 20 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)
To hortensja pnąca, długo się zadomawiała, ale jak ruszyła to muszę ją trochę podcinać.

U mnie było podobnie. Chyba taka ich 'uroda', że długo się zadomawiają.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:49, 20 paź 2012

Do góry
Irenko wszystkiego co najlepsze i niech uśmiech zawsze będzie przy Tobie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:43, 20 paź 2012

Do góry
I dwa rodzaje jarzębinek.. i END

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies