Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:18, 18 paź 2012

Do góry
Sadzenie tulipanów

Przygotowane cebulki...

tu będą rosły...

potem dołki, trzy szczypty magicznego nawozu i do ziemi, niech rosną zobaczymy się wiosną

Kolorowy ogród na piasku 10:58, 18 paź 2012

Do góry
viva napisał(a)
Na dobranoc jeszcze kolory jesieni

Pięć minut klonika

Widok z okna

Tego mi było dzisiaj trzeba... taki spokój.. co prawda nie z mojego okna, ale "pożyczam pod powiekę" na chwilę...
Co z tym ogródeczkiem począć 10:55, 18 paź 2012

Do góry
Żywopłot wykopany i zabrany ,zarobiłam za niego jeszcze tuję ,którą zaraz posadzę pod płotem w moim bukszpanowym kąciku

A ja za porządkowanie terenu się zabrałam

I co myślicie pomysł dobry był ?
Co z tym ogródeczkiem począć 10:46, 18 paź 2012

Do góry
Witajcie przy drugiej kawusi już dzisiaj (skutki siedzenia w domu ,ale już nie długo )

Wczoraj był piękny dzień więc należało wyszukać sobie roboty ,oczywiście w ogrodzie,więc zobaczcie co wymyśliłam

Mój kącik z grillem,nie pokazywałam go w środku bo nie było czym się chwalić
W środku obsadzony był pod ścianami ponad metrowym żywopłotem ,posadzonym z dziesięć lat temu.
Stanęłam wczoraj przed nim i myślę sobie po co mi on ,przecież ja nie mam gdzie kwiatków sadzić bo miejsca jak na lekarstwo ,a on zajmuje tyle miejsca.
No wiec za łopatę i heja

A srerta rosła a ja już bez sił ,M oczywiście nie pomoże ,ale co najważniejsze już nie ględzi i nie marudzi ,dziwnie tylko kiwa głową .Nie wiem o co mu chodzi

Jedna strona skończona
Wpadłam na pomysł ,ze zaproponuje znajomemu zabranie tego żywopłotu w zamian za usuniecie go z drugiej strony.Zgodził sie a ja odetchnęłam z ulgą
Pszczelarnia 10:25, 18 paź 2012

Do góry
To jeszcze dla Agniechy, nie ma szczegółowych opisów, są klimaty i nastroje, dużo o funkcji zakątków ogrodowych:

O....! 09:59, 18 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)
pozdrawiam
a wzgórza ...tak, powoli nabierają bardziej intensywnych barw...
Marta, dzięki i wzajemnie

kilka wczorajszych fotek...
niedługo metasekwoja zacznie nabierać innych barw

winobluszcz już przebarwiony....

i widok na wzgorza ( ...i nie tylko) późnym popołudniem

Ale Ty masz wielki ogród! Zachwycający na dodatek. W jakich okolicach górzystych mieszkasz???bo widoki jak u mnie gdy góry się przebarwiają!!!!
Blaski i cienie nowego życia 09:56, 18 paź 2012

Do góry
A to na dobry początek dnia, zakwita mój kaktus który latem się zbuntował i nie kwitł. A jeden pączek który miał w czerwcu zjadły mszyce.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:47, 18 paź 2012

Do góry
Betysiu i Martek - Wam też miłego czwartku,a kawusie piję.... już drugą.... tylko poranki w firmie to jest młyn i sajgon.... dopiero teraz chwilka oddechu...
U mnie drzewka zaczęły się przebarwiać jesiennie..... mój dzisiejszy widok za wielkiego okna (hosty cudnie się wybarwiły.....) czerwony klon (po lewej) nabiera rumieńców, a żółty (ten w środku największy) łapie słoneczne barwy.... Alejka ublubiona Konstacji i Irenki niedługo będzie w swoim szczycie urody (drugi szczyt jak zakwitną rh)

I zbliżenie na liście.....
Klon Red

I klon żółty

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:29, 18 paź 2012

Do góry
ell napisał(a)
Wczoraj jak rasowy ogrodnik nie przeszłam niewzruszona obok róż.
No przecież były takie piękne i na dodatek to ta sama odmiana, którą juz szukałam od dwóch lat - czyli moja "NN z Tesco" co być może Amber Queen jest.
Kupiłam cztery
Dwie już mają swoje miejsce.

Cudne róże,czy pachną???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:29, 18 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak zielone motyle
Ogród Sylwii od początku :) 09:27, 18 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
OJ kobito, ale masz rozmach i pomysły Każdą budowę da się przeżyć.. a potem będzie pięknie..... przyznaję się, że też jestem ciekawa tego ogrodu zimowego Marzy mi się taki.. wiec podpatrzę jak Tobie to idzie....

Działka nie jest olbrzymem ..... ale brakuje mi powierzchni w domu ..... Tak mam , że kocham przestrzeń ...Jak bym miała robić mniejsze pomieszczenia , to nie zabrałabym się za realizację .... kolejne dziuple w domu ..... Dla mnie to i tak wciąż za małe ....ale na więcej powierzchnia ogrodu nie pozwoliła, choć w jednym miejscu mam wrażenie przytłoczenia ..... Sama jestem ciekawa czy nasadzenia złagodzą ten stan . A mam na myśli to miejsce

Świerki serbskie jak urosną .... wysłonią pomieszczenie gospodarcze sąsiada a poprowadzę je na taką wysokość aby nie zasłonić sobie leśnego horyzontu .... Brakuje trochę miejsca z prawej strony na intensywność nasadzeń ..... no ale ! cieszę się z tego co mam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:24, 18 paź 2012

Do góry
Mam jeszcze jesienne barwy, złoto i purpurę, Kropkę też mam, ale muszę lecieć do zimozielonego Do zobaczonka później

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:24, 18 paź 2012

Do góry
Dzisiaj od rana mnie wkurza kret - codziennie nowe kopczyki, w coraz to nowych miejscach ogrodu...tutaj zrył mi hostowe skarpetki pod jabłonką - wczoraj ścięłam hosty...
może przynajmniej zje larwy chrząszcza majowego których u nas dostatek??

Zaczątki różanki

I reszta - przygotowane dziury i worki z obornikiem

Myślę że ładnie będzie, jak się takie 1,5 metrowe róże będą "wyłaniać" zza rozchodników

Kanciki

Rabata żwirowa po drugiej stronie trawnika - muszę dosadzić parę bergenii

I ciąg dalszy:

Tu widać jak duże urosły hortensje, które nie są limelight - niestety Ciekawe co to, w przyszłym roku pewnie się dowiem, jak zakwitną po raz pierwszy...

Ostatnie sałatki w warzywniku (i ubiegłoroczne sadzoneczki bukszpanowe
:
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:23, 18 paź 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:23, 18 paź 2012

Do góry

O....! 09:22, 18 paź 2012

Do góry
pozdrawiam
a wzgórza ...tak, powoli nabierają bardziej intensywnych barw...
Marta, dzięki i wzajemnie

kilka wczorajszych fotek...
niedługo metasekwoja zacznie nabierać innych barw

winobluszcz już przebarwiony....

i widok na wzgórza ( ...i nie tylko) późnym popołudniem
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:20, 18 paź 2012

Do góry
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:19, 18 paź 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:18, 18 paź 2012

Do góry
W konewce fajnie odbijają się kostki z mchem

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:17, 18 paź 2012

Do góry
Jak zwykle wrzucę teraz zdjęcia, a poopisuję w pracy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies