Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

grembosia 09:41, 12 gru 2012

aldonaz napisał(a)

Aldonko, co za problem z tą pergolą?
Dlaczego nie możesz się zdecydować?
Trzeba działać szybko, bo pnącza przecież muszą mieć czas, by się rozrosnąć.

Pergola ma być między domem a budynkiem gospodarczym i nie ma tam zbyt dużo miejsca. Tak naprawdę, jeszcze nie wiem co tam zrobić. Były już różne koncepcje, ale nic mi się nie podoba. Najgorsze, że pędy trzyletniej akebii i żółtego milina leżą na ziemi. W przyszłym roku muszę się wreszcie zdecydować.

O, to wielka szkoda, trzeba działać, tym bardziej, że roślinki posadzone.
Pokaż jeszcze raz to miejsce, będziemy wspólnie się zastanawiać

Pozdrawiam cieplutko
Krys 20:43, 12 gru 2012

Aldonka gratulacje ,no 100
hanka_andrus 20:59, 12 gru 2012

Setkowe życzenia przyjm i ode mnie.Dziś bez kwiatka,bo na tej jabłonce dopiero w kwietniu będą....
A Tobie życzę wiosną kwietnego otoczenia wokół domu i zadowolenia z nasadzeń.
EPODLAS 21:09, 12 gru 2012

aldonaz napisał(a)
Z Francji przywiozłam też nasiona niskiej cynii, która jest urocza. Kwitła przez cały sezon, aż ściął ją pierwszy mróz w październiku. Zebrałam nasiona i w tym roku wysadzę wzdłuż chodnika.

Aldona, ja jestem wielka miłośniczką cynii. Miałam dwa lata taką zwyczajną. Tą niską widziałam w szkółce u Szmita, bardzo mi się podobała, nigdzie nie widziałam u nas nasionek tej cyni.
Mala_Mi 22:36, 14 gru 2012

Buziak..... ja z rewizytą.. a tu cichoooooo ... wrzuciłam u siebie rok jednego miejsca.. cos trzeba wydumać do pokazywania zimą
aldonaz 23:51, 14 gru 2012

asc napisał(a)
Buziak..... ja z rewizytą.. a tu cichoooooo ... wrzuciłam u siebie rok jednego miejsca.. cos trzeba wydumać do pokazywania zimą

Padam na dziób, idę spać żeby się wyspać i wstać rano w niedzielę - w wiadomym celu

Pozdrawiam z elfikiem rzeszowskim

Bogdzia 09:01, 15 gru 2012

Śliczny Twój elfik i w ładnym towarzystwie. Pozdrawiam serdecznie.
Milka 14:31, 17 gru 2012

Aldonko, z opóźnieniem, ale wpadam i masz rację, towarzystwo było wyborne, te bezpośrednie i przed monitorami, zabawa była wspólna

wielkie gratki!
miodzik bym chciała, napisz na PW, jak i co, buziaki

vita 15:11, 17 gru 2012

aldonaz napisał(a)
Pergola ma być między domem a budynkiem gospodarczym i nie ma tam zbyt dużo miejsca. Tak naprawdę, jeszcze nie wiem co tam zrobić. Były już różne koncepcje, ale nic mi się nie podoba. Najgorsze, że pędy trzyletniej akebii i żółtego milina leżą na ziemi. W przyszłym roku muszę się wreszcie zdecydować.

Całkiem jak u mnie, przez dwa lata męczyłam akebię przy kijach bambusowych. Chyba powinnaś się spiąć i zdecydować jednak, bo szkoda pnączy. Masz na którejś stronie tę przestrzeń pomiędzy domem a budynkiem gospodarczym? Gratuluję setki i pozdrawiam
Pszczelarnia 18:40, 17 gru 2012

Miło do Ciebie zajrzeć i zobaczyć ogrodowe nabytki. Z daleka i bliska.