Dzisiaj w ogrodzie słonecznie, biało i czysto, a to wszystko za sprawą 16 cyklamenów - miniaturek
Sztuka po 6 zł. Niewielki wydatek a jak cieszy Ciekawa jestem, kto powtórzy mój pomysł?
kasza manna taka zwykła gotowana na mleku .... konsystencja bardziej gęsta niż płynna , przekładana zmiksowanymi truskawkami bądź malinami ze świeżą miętą bądź borówkami ..... A tak mi do głowy wpadł kiedyś pomysł połączenia z owocami .... Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze .....
Nad nazwą się jeszcze nie zastanawiałam ale słucham propozycji
U Szmitów w sierpniu kupiłam klon pensylwański, bo miał przepiękną korę, zieloną w białe smugi. Wiecie jaki ma teraz kolor? czerwony! nie miałam pojęcia, że tak się przebarwia jesienią, ale to bardzo miła niespodzianka
Nie mam jedynie pojęcia gdzie go umiejscowić, na razie rośnie w tymczasowym miejscu...mam za mały ogród, a tyle roślin mi się podoba...
Barbara M--Koszalin Pozdrawia Podbeskidzie i Bielsko! W tym roku odwiedziłam Żywiec.Ale nie trąbiłam, bo było mało czasu i główny plan musiał być zrealizowany.
To ty Haniu podróznik jesteś tyle miejsc w jednym roku odwiedzić.Szkoda ze miałas napiety grafik .Jakie wrazenie z Żywca? pięknie tam prawda? Mam nadzieję ze w Szczyrku tez byłas Niewiele brakowalo a tam własnie stanał by mój dom W sumie dobrze sie stało,, bo kto by mi chłopinę na tą górę wciagał,, on leniwy troszkę zawsze był. Chodzic nie lubi,, gdyby mógl to do sklepu tez wjezdzał by samochodem he,he .Następnym razem zapisz mnie w swym kajeciku i daj znac pstragi zamówię a lasu u mnie i grzybów do woli. Wszystko mam co lubisz. Kuszę cię Haniu a warto sie skusic bo piękne tereny wokół mnie .Słoneczko nadal świeci a noc była jasna i gwiazdy swieciły tak mocno. Lubię tak odkrywac w samotnosci piękno bo w dzień nie mam kiedy. Dziekuje za rózyczkę .Miłego dnia Haniu
Tutaj mam taką dużą , pustą przestrzeń między pergolą a brzózkami. Marzy mi się w tym miejscu piękna rabata, nie ukrywam że chciałabym odgrodzić sie trochę od sąsiadów. Myślałam aby posadzić ok 5 serbów (ale chyba trochę za wysokie?), przed nimi 3 wiśnie "na kiju", pomiędzy trawy (miskanty), hortensje, z przodu żurawki, berberysy. Dodam, że to miejsce jest nasłonecznione od rana do wieczora, a co do kolorowów kwiatów to chciałabym sie ograniczyć do 3 barw: biały, różowy, fiolet. Może ktoś by mi pomógł stworzyć zarys takiej rabaty? Z góry dziękuję za pomoc
Barbara M--Koszalin Pozdrawia Podbeskidzie i Bielsko! W tym roku odwiedziłam Żywiec.Ale nie trąbiłam, bo było mało czasu i główny plan musiał być zrealizowany.
I przedpole dalszych robót: za szopami nad strumieniem jest tak. Co tam można posadzić? To jest część stricte gospodarcza: kompostowniki, sortowanie złomu, cięcie drzewa się tu odbywa. Coś wąskiego zasłaniającego od wiatru (jak wieje nie da się pracować i kompostownik fruwa), ale nie wysokiego.
Burza mózgów bez zbytecznych rozmyślań mile widziana.
A może najzwyklejsze buki? One smukłe są. Tylko ciąć i nie dawać rosnąć w górę za mocno. One w zimie liście trzymają. Chyba, że zimozielone ma coś być. Jeśli tak, to ja dalej widzę cisy, ale tych u Ciebie dostatek
Witam i słonecznie pozdrawiam Ogrodowiczan. Pogoda bardziej przypomina wczesną wiosnę. Szafirki całymi kępkami wychodzą z ziemi, na krzewach jeszcze trzymają się liscie. Podobnie było w ubiegłym roku, a potem nagle - 32 C i zniszczenia po zimie. Bądzmy jednak dobrej myśli - grunt to myślenie pozytywne.