Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:23, 26 lis 2012

Do góry
Aniu, chciałam poprawić dubelek, ale nie pojawia się możliwosć edycji.
rekompensata

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:22, 26 lis 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:21, 26 lis 2012

Do góry
Dzisiaj w ogrodzie słonecznie, biało i czysto, a to wszystko za sprawą 16 cyklamenów - miniaturek
Sztuka po 6 zł. Niewielki wydatek a jak cieszy Ciekawa jestem, kto powtórzy mój pomysł?

Dodam, że smutno bez Irenki i Waligóry

Nasz przydomowy ogródek 13:15, 26 lis 2012

Do góry
Dziękuję za wizytę u mnie i dobre słowo Strasznie dużo wody upłynie zanim mój ogródek,osiągnie namiastkę Twojego .
Przy okazji gratuluję 400 stronek

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:13, 26 lis 2012

Do góry
Kulek ciąg dalszy...

Ogród Sylwii od początku :) 12:59, 26 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Na dobranoc coś lekkostrawnego

Mmmmm, ależ to smacznie wygląda Sama robiłaś? Kasza manna taka zwykła na mleku?
No i czekam na nowy wątek Nazwę wymyśliłaś?

kasza manna taka zwykła gotowana na mleku .... konsystencja bardziej gęsta niż płynna , przekładana zmiksowanymi truskawkami bądź malinami ze świeżą miętą bądź borówkami ..... A tak mi do głowy wpadł kiedyś pomysł połączenia z owocami .... Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze .....

Nad nazwą się jeszcze nie zastanawiałam ale słucham propozycji
Ogród ogrodniczki 12:59, 26 lis 2012

Do góry
Jeszcze sesja zdjęciowa z tego roku wiosną.[img

size=640x425]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/25/259681/original.JPG[/img]

A tu skarpa nad strumieniem jesienią

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:51, 26 lis 2012

Do góry
W ogrodzie... kulki, futrzaczki i inne, generalnie okrągłe...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:34, 26 lis 2012

Do góry
U Szmitów w sierpniu kupiłam klon pensylwański, bo miał przepiękną korę, zieloną w białe smugi. Wiecie jaki ma teraz kolor? czerwony! nie miałam pojęcia, że tak się przebarwia jesienią, ale to bardzo miła niespodzianka

Nie mam jedynie pojęcia gdzie go umiejscowić, na razie rośnie w tymczasowym miejscu...mam za mały ogród, a tyle roślin mi się podoba...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:31, 26 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Barbara M--Koszalin Pozdrawia Podbeskidzie i Bielsko! W tym roku odwiedziłam Żywiec.Ale nie trąbiłam, bo było mało czasu i główny plan musiał być zrealizowany.

To ty Haniu podróznik jesteś tyle miejsc w jednym roku odwiedzić.Szkoda ze miałas napiety grafik .Jakie wrazenie z Żywca? pięknie tam prawda? Mam nadzieję ze w Szczyrku tez byłas Niewiele brakowalo a tam własnie stanał by mój dom W sumie dobrze sie stało,, bo kto by mi chłopinę na tą górę wciagał,, on leniwy troszkę zawsze był. Chodzic nie lubi,, gdyby mógl to do sklepu tez wjezdzał by samochodem he,he .Następnym razem zapisz mnie w swym kajeciku i daj znac pstragi zamówię a lasu u mnie i grzybów do woli. Wszystko mam co lubisz. Kuszę cię Haniu a warto sie skusic bo piękne tereny wokół mnie .Słoneczko nadal świeci a noc była jasna i gwiazdy swieciły tak mocno. Lubię tak odkrywac w samotnosci piękno bo w dzień nie mam kiedy. Dziekuje za rózyczkę .Miłego dnia Haniu
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 12:22, 26 lis 2012

Do góry

Tutaj mam taką dużą , pustą przestrzeń między pergolą a brzózkami. Marzy mi się w tym miejscu piękna rabata, nie ukrywam że chciałabym odgrodzić sie trochę od sąsiadów. Myślałam aby posadzić ok 5 serbów (ale chyba trochę za wysokie?), przed nimi 3 wiśnie "na kiju", pomiędzy trawy (miskanty), hortensje, z przodu żurawki, berberysy. Dodam, że to miejsce jest nasłonecznione od rana do wieczora, a co do kolorowów kwiatów to chciałabym sie ograniczyć do 3 barw: biały, różowy, fiolet. Może ktoś by mi pomógł stworzyć zarys takiej rabaty? Z góry dziękuję za pomoc

Ogródek Hanusi po zimie 12:18, 26 lis 2012

Do góry
weź ode mnie Haniu, u mnie dziś świeci od rana

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:13, 26 lis 2012

Do góry
Barbara M--Koszalin Pozdrawia Podbeskidzie i Bielsko! W tym roku odwiedziłam Żywiec.Ale nie trąbiłam, bo było mało czasu i główny plan musiał być zrealizowany.
Pszczelarnia 12:12, 26 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I przedpole dalszych robót: za szopami nad strumieniem jest tak. Co tam można posadzić? To jest część stricte gospodarcza: kompostowniki, sortowanie złomu, cięcie drzewa się tu odbywa. Coś wąskiego zasłaniającego od wiatru (jak wieje nie da się pracować i kompostownik fruwa), ale nie wysokiego.

Burza mózgów bez zbytecznych rozmyślań mile widziana.

A może najzwyklejsze buki? One smukłe są. Tylko ciąć i nie dawać rosnąć w górę za mocno. One w zimie liście trzymają. Chyba, że zimozielone ma coś być. Jeśli tak, to ja dalej widzę cisy, ale tych u Ciebie dostatek
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:52, 26 lis 2012

Do góry
Ewo mam go od ubiegłego roku, nie nawożę, nie podlewam, ładnie rośnie... mączniaka nie miał...
tu przebarwione jesiennie, za żurawkami:

Nasz przydomowy ogródek 11:46, 26 lis 2012

Do góry
Nie wiem, czy przeskoczę na 400- setną stronkę, ale się staram. Gratulacje.

Pogaduchy skowronków 11:39, 26 lis 2012

Do góry
Witam i słonecznie pozdrawiam Ogrodowiczan. Pogoda bardziej przypomina wczesną wiosnę. Szafirki całymi kępkami wychodzą z ziemi, na krzewach jeszcze trzymają się liscie. Podobnie było w ubiegłym roku, a potem nagle - 32 C i zniszczenia po zimie. Bądzmy jednak dobrej myśli - grunt to myślenie pozytywne.

Ogród Sylwii od początku :) 11:32, 26 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Na dobranoc coś lekkostrawnego

Mmmmm, ależ to smacznie wygląda Sama robiłaś? Kasza manna taka zwykła na mleku?
No i czekam na nowy wątek Nazwę wymyśliłaś?
ogrodoweimpresjejolki 11:31, 26 lis 2012

Do góry
A wczoraj tez zahaczyliśmy o kwiaciarnię
Dzisiaj na moim anturium ślizgają się promyki słońca

Kondziowy Ogród :) 11:01, 26 lis 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Kondzio, znalazłam w zdjęciach warzywnik

projekt superowy

u mnie ogród to nawet w połowie nie wygląda tak schludnie jak ten warzywnik
Mi tez się podoba chciałbym osiągnąć wygląd takiego warzywnika

Mam zdjęcia dokładne wszystkich szczegółów nasadzeń. Przygotuję w warzywniakach plan i te drobiazgi
Hip hip hura ale sie cieszę

A jakie są wymiary całego ogrodu ? Oj podoba mi sie ten pomysł mam duzo miejsca jeszcze niezagospodarowanego moze ....
Ja mam 18 arów działki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies