Wiem, że troszkę późno ale z różnych przyczyn tak wyszło. Moja propozycja warsztatowa z racji tego, że łączona jest mniej skomplikowana niż miała być i myślę, że damy radę Proponuję abyśmy zrobiły szklany lampion, oklejony papierem ryżowym a na to motyw z serwetki lub specjalnego papieru. Druga propozycja to świeca.
Osoby chętne musiałyby się zdeklarować na 100% bo muszę kupić potrzebne materiały a to wiąże się z kosztami. Kupowałam na Broniszach ładne, szklane lampiony po 12 zł są dość wysokie ok. 20 cm, Do tego potrzebny jest papier ryżowy, arkusz 10 zł, ale jeden wystarczy na 2 lampiony. Potrzebny jeszcze klej, pędzelki, lakier i serwetki. Wychodzi mi jakieś 25 zł na osobę. Świeca to koszt 5 zł, a reszta materiałów już wliczona w lampion. Jest przy tym dużo fajnej zabawy i ogromna satysfakcja
Taki królewicz to tylko poluje na ślimaki,muchy i,mszyce, i inne takie robale....Dlatego nawet zwykłe żaby są u mnie pod ochroną jak wlazą do ogródka.
Mnie nie było,a tu goście w dom!
Witajcie Zbyszku,Bożenko, Elizo,miło,że do mnie zajrzeliście!
Ja też zaglądam do zdjęć,niektóre wywalam,inne opisuję dodatkowo.....i czekam , jak i wy na wiosnę.
Aniu szalona...ech być taką Anią jeden dzień...może i na mnie spłynęłaby kapka tej energii i pomysłowości.
Swoją drogą "kurczak na nóżce" - mnie rozbawił do łez. I jak tu nie wielbić Ani, hę?
I jeszcze w kwestii ogrodowiskowej: do rabatki włączyć to drzewko - nie pamiętam nazwy a nie chce mi się wracać. Lenia mam! A co? Nie wolno mi?
Grabulki w liczbie trzy...... rozbawiasz to Ty...... w trzech osobach.. moze dlatego tak dobrze Ci idzie....
Kurczak, bo ten mariken wygląda jak kurczak.... Teraz pamiętam, że to miłorząb, ale za 10 minut potrafię zapomnieć.... cóż babcia miała Alzheimera.. prababcia też...... pochodzenie zobowiązuje...
No właśnie co lepiej mieć Alzheimera czy Parkinsona? ?
Rozlać czy zapomnieć wypić...hmmmmm
A to drzewko to magnolia..... Cudna magnolia, mogłaby tylko też tak długo kwitnąc jak te inne...
Na właśnie ta magnolia jest piękna z wielkimi kielichami, tylko dlaczego tak krótko kwitnie???
Danusiu
Dziękuję, że stworzyłaś ogrodowisko, dziękuję że jesteś z nami, dziękuję za inspirację i ciągłe motywowanie nas do zmian otoczenia na jeszcze piękniejsze !
Buziam, tuliskam i pozdrawiam