Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:53, 19 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Do uwielbienia też się przyznać muszę.

Konstancjo-Izabello dopiero zwiozłam na wieś "Sielskie życie" (gazeta, a życie moje też sielskie, sioło - wioska po rosyjsku ale to wiesz przecie), a tam o Waszych Dymarkach jest! Jeszcze nie czytałam.

Ja na razie ukierunkowałam się i skupiłam, jak obsłużyć piłę spalinową? Inaczej nie wyjdę z gąszczu do wiosny. Krzepę mam, tylko ten hałas mi przeszkadza. Boja ciszę nade wszystko lubię. I jak prasuję 20 koszul mężowskich na raz i ileś tam pościeli to robię to w milczeniu i ciszy.

Tyle wynurzeń u Ciebie na kozetce/szezlongu.

Ewuś Dymarki trzeba zobaczyć ... wstyd się przyznać (no Madżenka zobacz na prawdę kozetkowo siem robi )) ) ... ale w tym roku omal ... omal ich nie przegapiłam ... wpadłam na końcówkę ... zupełnie mi czar prysł ... dymarkowy ... tam trzeba leniwie siem delektować ... być ślepym na komercję ... pewnie, że się panoszy ... zostawić wszystko to co dała nam cywilizancja ... i precyzyjnie wyławiać pasję ludzi przekazujących sobą historię ... piękno zrekonstruowanej wsi sprzed 2000 lat ... rzymskie kobiety zachwycą strojem ... urodą i przekazem o tym jak od wieków doskonalą sztukę dbania o siebie ... jak smaczna jest kuchnia oparta na naturze ... oni ... rzymscy wojownicy oślepią czasami dosłownie gdy od zbroi odbiją promienie słońca ... gladiatorzy rozbawią ... barbarzyńcy zamkną klamrę czasu ... Ewuś namawiam ...

piła ... rany Ewa jak ja marzę żeby tak stanąc jak ten gość w teksańskiej masakrze piłą mechaniczną czy inny w tak samo makrabrycznym obrazie ... rozstawić dolne kończyny niedbale z tym lubieżnym poczuciem siły !!! ... i szarpnąć ... tak ino raz ale z tym charakterystycznym dźwiękiem ... potem unieść narzędzie z wyrazem triumfu na twarzy i wow !!! ... no tylko ...
o ile nawet udźwignę to tałatajstwo i uda mi się unieść je jakoś
o ile jakimś cudem utrzymam je w jednej ręce aby druga owego manewru uruchamiającego dokonała
o ile ów dźwięk charakterystyczny rozlegnie siem wokół

to potem ... jak ta piła ... okropnie bucząc ... wyrwie mi siem spod kontroli ...

i na kończyny owe rozstawione opadnie ...

no to ten wyraz twarzy inny jednak od wyobrażanego bendzie !!! ... jednak ...
no ale pomarzyłam ...

koszule mężowskie ... i ileś tam pościeli .... hmmmmmmmmmmmmm ... Ewuś ... gdy ja je prasuje to jednak bliższam tej piły niż skupienia i milczenia ...

i pokaz ognia z pyłu bursztynowego ...

a do uwielbiania Ewuś też się przyznaję ...
Rododendronowy ogród II. 20:52, 19 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Gratuluję, jak szybko trzecia setka... uśmiechy, pozdrowienia, życzenia zdrowia i pogody ducha... dobrze, że jesteś

Dzięki Elizko za słowa i za piękną lawende.
Moje roślinki 20:52, 19 paź 2012

Do góry

Moje roślinki 20:49, 19 paź 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:47, 19 paź 2012

Do góry
Gratuluję, jak szybko trzecia setka... uśmiechy, pozdrowienia, życzenia zdrowia i pogody ducha... dobrze, że jesteś

Moje roślinki 20:47, 19 paź 2012

Do góry

Kolorowe rabaty 20:47, 19 paź 2012

Do góry
sójka

Szpak

Kolorowe rabaty 20:45, 19 paź 2012

Do góry
Na prosbę Marty i żeby rozwiac wszelkie watpliwości odnosnie ptaków wstawiam zdjęcia wszystkich o których tu była mowa.

drozd

kwiczoły

Jak obsadzić od nowa?? 20:39, 19 paź 2012

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Wstawię zdjęcie mojego tegorocznego nabytku Oto Platan klonolistny (Platanus acerifolia)

Ma 6 metrów i rośnie na przygotowanej specjalnie ziemi.

Witam.
Też nabyłam platana w tym roku. Tylko mój był kopany z gruntu i jest obecnie bez liści (ma 5m). Możesz zamieścić zdjęcie jego z większej perspektywy.
Pozdrawiam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:36, 19 paź 2012

Do góry
I dzisiaj.
Wsadzałam krokusiki przed oknami salonu

I pol lewej stronie do garażyku

Dzisiaj wzięłam się za największy kwadrat koło domu

Po weekendzie ciąg dalszy.
Mamy same imprezy - a mnie szkoda tak pięknej pogody
Ale ponoć zapowiadają piękny tydzień więc wszystko powinnam zdążyć powsadzać.
Szkoda że dopiero na wiosnę się przekonamy czy mój wysiłek się opłacił

Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 20:28, 19 paź 2012

Do góry
Za kratkami!!! ale za co???

Rajski ogród Ani 20:25, 19 paź 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 20:24, 19 paź 2012

Do góry
Pod słonecznym klonem

Rajski ogród Ani 20:21, 19 paź 2012

Do góry
klon na szczycie domu w towarzystwie gruszy
z małym dostępem słońca

jarząb prawie bez liści

wiąz

jarzębina
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:17, 19 paź 2012

Do góry
Pogoda wreszcie pozwoliła działać mi z cebulkami.
Ostatnie dwa dni poświęciła na ich wsadzanie - a pudła dalej są wypełnione cebulkami - myślę że nawet nie jestem na półmetku.
Fajnie się kupowało - ale gorzej teraz z sadzeniem

Najgorsze u mnie jest to że mam ograniczony czas, sadzę od południa do 14.40 później biegiem po małego do przedszkola, potem w korkach z powrotem na działkę i działanie do zmroku.
Tak wyglądały moje ostatnie dwa dni i widzę że potrzebuję kolejnych 2 żeby skończyć sadzenie
Siedząc tyle godzin w ziemi, mam obraz tego jak to będzie wyglądało na wiosnę - mam nadzieję że coś urośnie

I mała fotorelacja.
Wczorajsze zakupy

Wytyczone środki od kwadratowych żywopłocików z bukszpanu - który będę robić niestety dopiero na wiosnę. Zywopłoty będą odsunięte od kostki 15 cm a same będą miały 25 cm szerokości.

W środku będą cebulki i byliny których też jeszcze nie zdążyłam kupić
Koniec wykończeniówki jest naprawdę wykańczający

Rajski ogród Ani 20:17, 19 paź 2012

Do góry
Moje liściaste i nie tylko...
...najstarsza lipa

młoda lipa i modrzew

jeden z klonów
Rajski ogród Ani 20:15, 19 paź 2012

Do góry
Marzenko
Kasiu
Monic
Martek
AniuDS
Jotko
Betysiu

Dziękuję Wan Dziewczyny za odwiedziny i miłe słowa słoneczne jesienne dni dodają sił i można cieszyć oczy pięknymi widokami, pod nogami szeleszczą opadłe liście i na prawdę chce się żyć
Dziś w południe zrobiłam krótki spacerek po ogrodzie i zatrzymałam w kadrze słoneczne chwile

u sąsiadki po drugiej stronie drogi zakwitł polny mak

O....! 20:12, 19 paź 2012

Do góry
miło mi Syla i Ania

i wciąż jesiennie...

widok na wzgórza

klon palmowy

ławeczka
O....! 19:52, 19 paź 2012

Do góry
annawu napisał(a)

i widok na wzgórza ( ...i nie tylko) późnym popołudniem

Marzenko ale u Ciebie jesień piękna, ale to ujęcie mnie oczarowało - cudnie!

pozwól , że i ja wyrażę swoje zachwyty nad tym obrazem ... pozdrawiam Marzenko
O....! 19:51, 19 paź 2012

Do góry
dziękuję Wam dziewczyny , a zwłaszcza Marcie, Urszulli, Ani asc, Moniice, Annawu, Grembosi i Monice ...

nadal jesiennie...oczywiscie
moje drzewa w części 'parkowej' ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies