Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:54, 19 lis 2012

kasik778 napisał(a)
Aniu już kiedyś pisałam, że nowa planowana lokalizacja szklarni bardzo mi się podoba

pytanie czy to już wersja ostateczna, bo u mnie chyba nie ma czegoś takiego jak wersja ostateczna, nawet jak tak myślę, to po miesiącu zmieniam

pozdrawiam

U mnie nie ma wersji ostatecznej nigdy.. nawet po skończeniu roboty.... .... ja tam lubię zmiany..... i życie dopasowuję do sytuacji, a nie na odwrót... Szklarnia chyba wersja ostateczna, ale bardzo chyba.. być może jak ja będziemy targać to sie skomponuje w inne miejsce, a może ją porzucimy, bo będzie nieporęczna do transportu ???? U mnie nie ma nic na pewno jeżeli idzie o ogród
Mala_Mi 23:06, 19 lis 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aniu szalona...ech być taką Anią jeden dzień...może i na mnie spłynęłaby kapka tej energii i pomysłowości.
Swoją drogą "kurczak na nóżce" - mnie rozbawił do łez. I jak tu nie wielbić Ani, hę?
I jeszcze w kwestii ogrodowiskowej: do rabatki włączyć to drzewko - nie pamiętam nazwy a nie chce mi się wracać. Lenia mam! A co? Nie wolno mi?

Grabulki w liczbie trzy...... rozbawiasz to Ty...... w trzech osobach.. moze dlatego tak dobrze Ci idzie....
Kurczak, bo ten mariken wygląda jak kurczak.... Teraz pamiętam, że to miłorząb, ale za 10 minut potrafię zapomnieć.... cóż babcia miała Alzheimera.. prababcia też...... pochodzenie zobowiązuje...
No właśnie co lepiej mieć Alzheimera czy Parkinsona? ?
Rozlać czy zapomnieć wypić...hmmmmm

A to drzewko to magnolia..... Cudna magnolia, mogłaby tylko też tak długo kwitnąc jak te inne...

Madzenka 23:28, 19 lis 2012

asc napisał(a)
A ja nie mam co sprzątać , bo kątem siedzę w garażu u M........ a reszty nie napiszę.... by M nie denerwować... w garażu jest wszystko....... i staram się tam nie zaglądać, bo tracę humor na cały tydzień.... W sezonie trzymam narzędzia w szklarni i gdzie popadnie z braku swojego kąta...
Więc nie mam szans na żaden konkurs...

Pocieszę cię może, że mimo, że mam specjalne pomieszczenie to mam w nim taki galimatias, że nawet grabie czasami mi się zapodzieją. Mimo woli mi tak wychodzi ale obiecuję sobie, że Kiedyś tu będzie pięknie.... Bo przecież to moje miejsce na ziemi
Madzenka 23:29, 19 lis 2012

asc napisał(a)

Aniu szalona...ech być taką Anią jeden dzień...może i na mnie spłynęłaby kapka tej energii i pomysłowości.
Swoją drogą "kurczak na nóżce" - mnie rozbawił do łez. I jak tu nie wielbić Ani, hę?
I jeszcze w kwestii ogrodowiskowej: do rabatki włączyć to drzewko - nie pamiętam nazwy a nie chce mi się wracać. Lenia mam! A co? Nie wolno mi?

Grabulki w liczbie trzy...... rozbawiasz to Ty...... w trzech osobach.. moze dlatego tak dobrze Ci idzie....
Kurczak, bo ten mariken wygląda jak kurczak.... Teraz pamiętam, że to miłorząb, ale za 10 minut potrafię zapomnieć.... cóż babcia miała Alzheimera.. prababcia też...... pochodzenie zobowiązuje...
No właśnie co lepiej mieć Alzheimera czy Parkinsona? ?
Rozlać czy zapomnieć wypić...hmmmmm

A to drzewko to magnolia..... Cudna magnolia, mogłaby tylko też tak długo kwitnąc jak te inne...

Na właśnie ta magnolia jest piękna z wielkimi kielichami, tylko dlaczego tak krótko kwitnie???
Mala_Mi 23:45, 19 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

A ja nie mam co sprzątać , bo kątem siedzę w garażu u M........ a reszty nie napiszę.... by M nie denerwować... w garażu jest wszystko....... i staram się tam nie zaglądać, bo tracę humor na cały tydzień.... W sezonie trzymam narzędzia w szklarni i gdzie popadnie z braku swojego kąta...
Więc nie mam szans na żaden konkurs...

Pocieszę cię może, że mimo, że mam specjalne pomieszczenie to mam w nim taki galimatias, że nawet grabie czasami mi się zapodzieją. Mimo woli mi tak wychodzi ale obiecuję sobie, że Kiedyś tu będzie pięknie.... Bo przecież to moje miejsce na ziemi

Grabie zginęły w Galimatiasie????
Rench 01:05, 20 lis 2012

Piękna ta żółta magnolia,a ja myślałam ,że facet na bazarze chce mnie naciągnąć ,bo chciał mi wcisnąć żółtą nowość Nigdy żółtej nie widziałam przedtem
Mala_Mi 07:44, 20 lis 2012

Rench napisał(a)
Piękna ta żółta magnolia,a ja myślałam ,że facet na bazarze chce mnie naciągnąć ,bo chciał mi wcisnąć żółtą nowość Nigdy żółtej nie widziałam przedtem

Dlatego kupiłam, bo w niewielu ogrodach są żółte
Kindzia 08:54, 20 lis 2012

Taką samą mam, młodziutką. Myślałam, że ten rok tylko taki był, że tak krótko kwitła. A ona tak ma...Szkoda Ale przynajmniej kwiaty ładnie pachną
grupa_trzyma... 10:17, 20 lis 2012

Ania, Grabie często giną w Galimatiasie.
Poproszę o nazwę tej zółtej piękności. Nigdy nie widziałam żółto kwinącej magnolii.
Martek 10:23, 20 lis 2012

Cześć jakaś odmiana żółtej magnolii pachnie jeśli dobrze zapamiętałam ...
Piękna jest ta twoja.