Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:14, 17 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie dobrze ze mną ,,piszę do siebie mówię do siebie .To ostatnie zdjęcie na dzisiaj ,takie cuś będzie przed moją furtką A teraz idę poszeptać do uszka mojej psince ,,choć nic nie mówi to wiem ze mnie słucha popatrzy w oczy ,przytuli się i głęboko westchnie To jest dopiero miłość ,nie ocenia nie zdradzi i cieszy się że jest blisko swej ukochanej pani..Dobrej Nocy wszystkim zyczę

To takie "cuś" bardzo mi się podoba, czy sama będziesz robiła czy kupisz? pozdrawiam

Jak miło ze zajrzałaśPoproszę znajomego stolarza aby mi zrobił ,,ja tylko pomaluję i dobrze zaimpregnuję .Umiejscowię to cacuszko przed furtką a furtkę cofnę troszkę do środka aby nie była równo z ogrodzeniem .Posadzę róże i clematisy aby się pięknie pięły Równie serdecznie pozdrawiam
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:11, 17 lis 2012

Do góry
wiunia napisał(a)

Dzisiejszy poranek...chłodny i słoneczny....

Sławko jak nazywa się ta roślinka?

To jest dąbrówka rozłogowa (liście ma zimozielone chyba, że zima będzie bezśnieżna i mroźna, stosowana często jako roślina zadarniająca) Kwitnie na przełomie wiosny-lata, na fioletowo-niebiesko
Dwa światy 22:49, 17 lis 2012

Do góry
Witaj Madlenko,cieszę się że Ci się podoba.....odnośnie zapytania o hortensje to zrób tak jak piszesz wykop dół i daj odpowiedniej ziemi .,może być także do rh.,hortensja lubi lekko kwaśną ziemię.
POZDRAWIAM

w załączeniu ulubiony mój zakątek z hortensjami>
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:42, 17 lis 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Nie dobrze ze mną ,,piszę do siebie mówię do siebie .To ostatnie zdjęcie na dzisiaj ,takie cuś będzie przed moją furtką A teraz idę poszeptać do uszka mojej psince ,,choć nic nie mówi to wiem ze mnie słucha popatrzy w oczy ,przytuli się i głęboko westchnie To jest dopiero miłość ,nie ocenia nie zdradzi i cieszy się że jest blisko swej ukochanej pani..Dobrej Nocy wszystkim zyczę

To takie "cuś" bardzo mi się podoba, czy sama będziesz robiła czy kupisz? pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 22:38, 17 lis 2012

Do góry
A wracając do spraw ogrodowych, to rozsypaliśmy dokupiony dolomit i wygrabiałam jeszcze liście z trawnika. Grabki jeszcze nie czyszczone bo jabłonka nie chciała pozbyć sie jeszcze wszystkich liści

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:26, 17 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Dzisiejszy poranek...chłodny i słoneczny....

Sławko jak nazywa się ta roślinka?
Poznajemy ptaki 22:23, 17 lis 2012

Do góry
Do ,,Mikro" też przylatuja o dziwo licznie ptaki - często sroki, sikorki i gołąb co kradnie poziomki. Po niebie fruwa mnóstwo jeżyków co oczyszczają atmosferę z komarów Mus chwycić za aparat i udokumentować.

W sprawie szpaków i ich ubarwienia w ,,kropki" (i tu poprawiam błąd) - cecha ptaków starszych, że sezonowo na końcach piór mają jasne końcówki, które z czasem ,,ścierają się".

To dorzucam foto z Warszawskich Łazienek:
Witam wszystkich niskim ukłonem. 21:37, 17 lis 2012

Do góry
Witajcie
Znalazłem kilka zdjęć ale kanciki mam tylko robione telefonem jak sadziłem żywopłot z graba
Ogólnie jestem trochę podłamany małą ilością zdjęć myślałem że mam więcej .
Funkiowe zacisze 21:34, 17 lis 2012

Do góry
annko, trafiłam tu jak po nitce z wątku "Nasze drugie hobby..." i zwiedziłam Twoje zacisze, urocze.
Pastelki mi się spodobały. Pozdrawiam.
Na powitanie coś z mojego ogródka
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:33, 17 lis 2012

Do góry
Domi napisał(a)

I trochę szersze spojrzenie na część ogrodu Jak widać czeka mnie dziś sporo pracy, liście rozpanoszyły się wszędzie.

Ale widok, ale panorama! Zazdroszczę przestrzeni za oknem,bo u mnie zaraz ściana roślin na wprost tarasu. Marzy mi się powiększenie ogrodu tak, by mieć różne plany, bliższe i dalsze, jak u Ciebie. Super efekt osiągnęliście. Pozdrawiam

Domi, bardzo się cieszę, że jesteś, że zaglądasz do mnie. No i taka opinia w Twoich ustach, to dla mnie naprawdę wyróżnienie.
Pozdrawiam serdecznie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:33, 17 lis 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Moja droga do domu a wokół same lasy ,zapach sosen unosi się cały dzień

Piękne jest to twoje miejsce na ziemi,Dajanko.Takie lasy iglaste uwielbiam ze wzgl. na zapachy dlatego posadziłam ich namiastkę.Danusiu , twój ogród będzie oazą różaną wśród lasów i ugorów-tak sobie myślę ...
Kubusiowo 21:26, 17 lis 2012

Do góry
Szkoda na klucze rób lustro

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:24, 17 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

a teraz o jedzonku, zrobiłam, fakt ciut palce mozna poparzyć, ale smak boski, cała blacha zjedzona!

Ja za zapachem przybiegłam, dobrze że sama już zjadłam wygląda na pychotkę , co tam jest, ziemniaczki, mięsko, pomidorki, bazylia......

Dobrze ze nie jestem głodna bo by trzeba było cos zrobic po takim widoku.
Kubusiowo 21:23, 17 lis 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:14, 17 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a teraz o jedzonku, zrobiłam, fakt ciut palce mozna poparzyć, ale smak boski, cała blacha zjedzona!

Ja za zapachem przybiegłam, dobrze że sama już zjadłam wygląda na pychotkę , co tam jest, ziemniaczki, mięsko, pomidorki, bazylia......
Ogród w Alei Lipowej... 21:13, 17 lis 2012

Do góry
A plasterki grejpfruta tak sobie pomalowałam na brzegach i posypałam białym brokatem, żeby wyglądały na takie ośnieżone

nie wiem czy na zdjęciu będzie to dokładnie widać, ale skrzą się i połyskują jak śnieg na mrozie

a tak się prezentują w wianuszku

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:10, 17 lis 2012

Do góry
Aktualnie gdybym zrobiła zdjęcie to dachu też by prawie nie było widać - taka u nas mgła

Dach niestety, cóż... przytłacza faktycznie mnóstwem kominów i elementów od klimatyzacji. Posadzone w tym roku trawy docelowo mają go przesłonić nieco ,,mgiełką". Zawsze mnie zastanawiało czemu na tym żwirze nikt nie wpadł na pomysł wprowadzenia roślinności ekstensywnej.

Ba, sama na początku próbowałam go ,,oswoić" bombami nasiennymi, ale bezskutecznie (może też żwir zaimpregnowany jakimś środkiem?). Oczywiście w przyszłym roku powtórzę ,,bombardowanie"

Widoki atrakcyjne nie są - z jednego boku i na wprost są tylko bloki, ale drugi bok wychodzi na zapuszczone łąki obrośnięte bujnie nawłocią. Dzięki temu jest znośnie. No i widać moje ulubione bo ,,zachodnie" niebo.

A to moja walka z wiatrakami (wiem, że miało być bez dachu, ale takie piękne foto posiadam )

Jego przytłaczającość aż po horyzont.

Bomby nasienne z portulaką (nasiona+mieszanka ziemi kompostowej i gliniastej)

Ogród w Alei Lipowej... 21:09, 17 lis 2012

Do góry
vita napisał(a)

Rozmarzyłam się...to na widok i wyobrażenie zapachu. Justynko, teraz dopiero wpadł mi pomysł, że też nigdy o tym nie pomyślałam! Takie suszone grejfruty można przecież dodawać do herbaty. Zniknęła ze sklepów moja ulubiona, czerwona...w jakiej temperaturze je suszysz? Czy tylko pokojowej?
Fotorelacja z grabienia udała Ci się bardzo, bardzo!

Vita, do herbaty jeszcze nie próbowałam grejpfruta Suszę je w suszarce w temp 70 stopni, największa jaka tam jest. Zajmuje to ładnych parę godzin. Jak już pisałam jestem zadowolona z jakości. Polecam. A zaraz pokażę jak je jeszcze podmalowałam

Kubusiowo 21:06, 17 lis 2012

Do góry
Kubusiowo 21:06, 17 lis 2012

Do góry
Robiąc codzienne zakupy poszłam do sklepu "wszystko za pięc złotych" Tam stała sobie taka skrzyneczka na klucze... nic specjalnego ale kosztowała 10 zlotych a mnie się własnie miejsce na klucze "oberwało". Pomyślałam sobie, że chyba można coś z niej zrobic i kupilam... oto ona

Wzięłam papier ścierny drobny, wyszlifowałam nieco tam gdzie było "chropowate" i pomalowałam Drewnochronem w kolorze palisander. (używałam tego do impregnacji skrzyń na balkonie)

Następnego dnia, gdy wyschło rozcieńczyłam farbę bialą Fluggera i gąbeczka zaczełąm wycierać skrzyneczkę i wyszło tak:

Gdy farba wyschła zabezpieczyłam lakierem bezbarwnym satynowym i gotowe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies