Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje Takie Tam w Ogródku 21:49, 13 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ma ktoś może pomysł jak to uporządkować???

A ja myślę, że na tej rabacie wyłączną gwiazdą powinna być brzoza.. resztę na pniu trzeba wysadzić gdzie indziej do ogrodu.

Niebieskie cyprysiki na pewno w innym miejscu zyskają, zwłaszcza jak podsadzisz je żółtymi roślinami (Juniperus Lime Glow, zurawki z grupy żółtej, wrzośce Golden Starlet). Bonsai z cyprysika żółtego można wysoliterować w trawniku w żwirku, pod nim dać trawki kostrzewy sine co masz na rabacie.

A pod brzozą zrobić kosodrzewiny i wrzosową paletę. plus ewentualnie trawy i berberysy np. Red Pillar.

Bardzo dziękuję za podpowiedź, czy brzozę powinnam przesadzić bardziej do środka tej rabaty czy zostawić tam gdzie jest?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:42, 13 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bożesz Ty mój!!! IDEAŁ!!!!!!!!!!!!!!

Aga, jak się cieszę, że spodobało się, zamiast kury chyba kwiatki jakieś jutro zakupię, co Ty na to?

Nie to teraz to już przesadziłaś że się spodobało??? Przecież jest BOSKO, ale nie mogę każdego zdjęcia zacytować Czy kura czy kwiatki - mój Boże, przecież i tak będzie BOSKO!!!
Mój kawałek raju II 21:38, 13 paź 2012

Do góry
Dzisiaj padało od wczesnego rana, także prace ogrodowe odpadły, były za to zakupy, obiadek, porządki i .... robienie słoików, skończyłam o 20.30, robiłam sałatkę z buraków i papryki do słoików z 3 kg buraków wyszło 11 większych słoików
zrobiłam dzisiaj nowy wieniec ze świeżych kwiatów hortensji , po ciemaku robiłam You & Me Together zdjęcie z fleszem nie jest najlepsze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:33, 13 paź 2012

Do góry
i ja pozdrawiam
Ania i róże i cała reszta :) 21:32, 13 paź 2012

Do góry
Przyszły cisy, tempo ekspresowe

Juki już nie ma..

Rabata wzdłuż siatki wygląda na obecną chwilę tak:

Reszta jutro, bo oko mi się zamyka

Ania i róże i cała reszta :) 21:27, 13 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

A jakbyś koło wkomponowała w koło?

Na szaro obwódka z kostki albo kancik, to mniejsze czerwone koło to planowana rabatka, a większe jak się pewnie domyślasz granica trawnika. Mniejsze zawsze można powiększyć.

Pomysł godny uwagi! Podoba mi się

Aniu, pewnie wiesz, jakie korzenie ma bukszpan. Dlatego pomyśl, czy warto robić z niego obwódkę wokół róż. Pięknie by to wyglądało ale kółko jest dość małe...

Kółko małe, na razie otoczę je kostką, bo bukszpanu i tak nie mam, to już wydatek na przyszły rok, teraz to jestem już biedna jak mysz kościelna.
Wszystko by się na raz człowiekowi chciało .
I zanim co do czego dojdzie, to jeszcze pomyślimy .
Ania i róże i cała reszta :) 21:25, 13 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Tylko co z tym kołem, w którą stronę je bardziej zrobic?

I wersja, w lewo.
Ania i róże i cała reszta :) 21:24, 13 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Na szaro obwódka z kostki albo kancik, to mniejsze czerwone koło to planowana rabatka, a większe jak się pewnie domyślasz granica trawnika. Mniejsze zawsze można powiększyć.

Sebciu
bardzo mi pomogło to zdjęcie w podjęciu decyzji
Dzięki, dzięki, dzięki

Bo to jest TO!!!
Aniu, a dla relaksu obejrzyj sarniaka
Ania i róże i cała reszta :) 21:23, 13 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebciu
bardzo mi pomogło to zdjęcie w podjęciu decyzji
Dzięki, dzięki, dzięki
Ogródkowy chaos u monitki 21:22, 13 paź 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Na dzisiaj mam zagadkę. Dostałam takie cuda, kto wie co to jest?

Ogóreczki takie 1 raz widzę, niesamowite Monitko, jako koraliki mogłyby być takie ozdobne... koniecznie pokaż zamknięte już w słoiczkach na pewno będą świetnie wyglądać
Moje Takie Tam w Ogródku 21:22, 13 paź 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
Ma ktoś może pomysł jak to uporządkować???

A ja myślę, że na tej rabacie wyłączną gwiazdą powinna być brzoza.. resztę na pniu trzeba wysadzić gdzie indziej do ogrodu.

Niebieskie cyprysiki na pewno w innym miejscu zyskają, zwłaszcza jak podsadzisz je żółtymi roślinami (Juniperus Lime Glow, zurawki z grupy żółtej, wrzośce Golden Starlet). Bonsai z cyprysika żółtego można wysoliterować w trawniku w żwirku, pod nim dać trawki kostrzewy sine co masz na rabacie.

A pod brzozą zrobić kosodrzewiny i wrzosową paletę. plus ewentualnie trawy i berberysy np. Red Pillar.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:21, 13 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękne zestawienie i niesamowity kolor hortensji
Twój ogród jak zawsze cudny Danusiu. Można popatrzeć i bateryjki podładować
pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 13 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
rany ... !!! ... człowiek tylko siem przespał a tu nie dość, że nowy wątek - wiem jak tradycja to tradycja - to jeszcze historia wrzucona z energią ... uśmiechem ... historia ogrodu ale i kawałek życia pary szaleńców z psem ... hmm Maćku ciocia macha dziecko do Ciebie ... ciebie też kochają ))) ...

Aniu to jak powstawał Wasz dom ... jaką role odegrał w nim Everest ... i jak warto mieć pod skórą ducha odważnego i głodnego przygód ... to w tej historii przeczyta każdy z nas ... ja mam wciąż przed oczami dwa obrazy ... tę plantację chwastów i ten OGRÓD MIMO WOLI ... to wielki krok człowieka ... nieważne czy w gumakach czy we szpilkach ...

byłaś pierwszą osobą, którą poznałam w naszym mega fajnym gronie ogrodowiczan ... tojeść i naparstnice będą już zawsze ze mną ... gdziekolwiek będę ... i wyciągną mnie z każdej ... serio
u Ciebie byłam na pierwszym spotkaniu ogrodowiskowym ... nie wiem do dziś co w tym jest ale jedno jest pewne ... moc w tym jest wielka ... niewiarygodne jak wspaniale mogą się rozumieć ludzie gdy łączy ich li tylko pasja ... ogród - kwiat - roślina - piękno ... to wspólny mianownik ... wystarczy aby mieć frajdę z życia ... warto zawalczyć

no i Anka czy to lotem w kapciu na kamieniu ... czy to gdzieś z głową w chmurach bocianie dzieci podglądając nam taką dawkę dostarcza ... za co ani się serdecznie dziękuje i prosi o regularne dostarczanie endorfin i piękna zaprawionych szczyptą szaleństwa i zabawy ...

TAK TRZYMAĆ )))

Iza TAK TRZYMAC...... jesteś mistrzynią super słowa.... pocieszycielką najgorszego nastroju...
Endorfinki to ja mam od Ciebie ..zawsze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:16, 13 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, jak się cieszę, że spodobało się, zamiast kury chyba kwiatki jakieś jutro zakupię, co Ty na to?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:13, 13 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ania i róże i cała reszta :) 21:09, 13 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Pomysł godny uwagi! Podoba mi się

Aniu, pewnie wiesz, jakie korzenie ma bukszpan. Dlatego pomyśl, czy warto robić z niego obwódkę wokół róż. Pięknie by to wyglądało ale kółko jest dość małe...
Kubusiowo 21:07, 13 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Słowami nie opiszesz i ludziom nie opowiesz
jak robi torty Gosia w tym swoim Kubusiowie.
Bo cuda to prawdziwe zrobione jej rękami
ochłonąc nie możemy i wciąż sie zachwycamy.
Tort piesek ten łaciaty, tort fiolet z perełkami,
dla babci tort kapelusz z cudnymi kwiatuszkami.
Dzieki babijce Gosia talenta te posiada
więc niech babijka dzisiaj przy torcie cudnym siada.
A wszystkie inne babcie zajmijcie sie wnuczkami
to może one kiedyś odwdzieczą sie tortami.
My torty podziwiamy, my tortów takich chcemy
i jak one smakują byc może sie dowiemy.
Więc trenuj Gosiu dalej, do wiosny czas Ci damy
a na pierwsze spotkanie tort cudny zamawiamy.

Gosiu jestem pełna podziwu dla Ciebie a babcia musi byc z Ciebie bardzo dumna.

Tort godny takiego peanu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:06, 13 paź 2012

Do góry
zaczełam tez uzupełniać kamienne braki od frontu

widzę,że czas usunąć begonie bo marnie wyglądają...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:06, 13 paź 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:05, 13 paź 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies