ach i wczoraj przy okazji prac "ziemnych" było jeszcze sadzenie cebulek - miałam nieocenionego pomocnika w osobie mojego dziecięcia i powiem - spisał się chłopak
Witaj Weroniko.
Jestem tak zapracowana, że przegapiłam 100 stronek.
Weroniko, samych słonecznych chwil w Twoim ogrodzie.
A w prezencie pięknie kolorowa macierzanka na moim skalniaku;
Tak do m stoi w Polscecztery lata temu zajołem sie w nim kosserwacją bukszpan jest bardzo gesty nie wiem co to za odmiana bo baardzo wolno rosnie
w tym miejscu właścicielka chce miec jakaś figure zrobiłem "podeścik"ale chyba w srodek dosadze jakiś wiekszy bukszpan i coś "wyrzezbie"bo przyrosty sa znikome
a może macie jakis inny pomysł?
Miałam na zbyciu jedną kulę wiklinową i tak mi do niej ten bluszczyk spasował, że podkradłam sobie z tarasu drugą troszkę mniekjszą i dałam w jeszcze jedno miejsce
Wstawiam obiecane zdjęcie lustra,ale już się chyba z tego pomysłu wyleczyłam przynajmniej w tym miejscu
Przy okazji tego zdjecia widac w jakim stanie jest ta ceglana ściana
Po pierwsze lustro jest chyba jednak za wąskie ,a po drugie i najważniejsze zobaczcie co mi się w nim odbija ,najbrzydszy budynek ,któremu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem na wiosnę zaśpiewam -a mury runą runą runą-ale póki stoi to straszy
I teraz mnie naszła taka myśl ,że chyba muszę najpierw zrobić porządek z budynkami i nasadzeniami żeby sobie potem taka elegancję walnąć jak lustro.
Ale tuje czwartą dosadzę
Na tej ścianie domu to nie ma co z lustrem chociaż to odbijające się okieno jest jak dla mnie fajne
A na płocie będzie dobrze ale jeszcze nie teraz jak thuje podrosną i zasłonią ramy, ale widoku starego budynku nie przewidziałam ) i właśnie dlatego zanim się zamówi nowe lustro, trzeba polatać z jakim starym i zobaczyć co w nim widać ) ewentualnie można by posadzić na końcu tego widoku jakieś rośliny, które by się przeglądały w lustrze zamiast budynku, z drugiej strony jak horti i inne podrosną, to one będą się w tym lustrze przeglądać
Myślę, że to było fajne doświadczenie z tym lustrem ja bym tak ostatecznie z niego nie rezygnowała
a thuję dosadz Pozdrawiam
No ja nie wiem, co za ogrodniczka w takich stylowych spodenkach w ogrodzie pracuje Chyba na jakąś sesję do "Magnolii" się wyszykowałyście, wszystkie trzy Choć w zasadzie to nie wiem, czy nasze forum nie ma większej "oglądalności"
Echchch.... zazdraszczam spotkanka...
Witam. Dzięki za potpowiedzi, gdzie mogę szukać i podglądać fajne kompozycje. U ciebie też fajnie jest. Bardzo mi się podoba to zestawienie trawy z bukszpanami i ostrokrzewem (mam go w swojej liście zakupowej).
Stożki bukszpanowe z miskantami Morning light, podsadzone ostrokrzewem Golden Gem, który narazie jest jednak mało żółty )
Dzięki Agatko mam nadzieję, że troszkę pomogłam ja nieustannie zachwycam się realizacjami Danusi są tak inspirujące mam nadzieję, że uda mi się kiedyś samej stworzyć piękny ogród
Pozdrawiam
Danuś... teraz nie wiem czym się bardziej zachwycać..... wierszem Bogdzi..... jak zwykle trafnie oddającym w bajce rzeczywistość.....
czy ogrodem, co to dobra wróżka go stworzyła.......... Dobra wróżka....... - dobrzy ludzie...... - piekny ogród - zaczarowana kula...... ależ się rozmarzyłam.... to już jest naprawdę JAK W BAJCE