Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:53, 12 paź 2012

Do góry
Betysiu i ja wpadam i cieszę się twoją radością, optymizmem i wspaniale, ze już zdrowa i weekend naprawdę, dzięki tobie wszystkim zapowiada się wspaniale
i motylka ci wrzucę

Mój mały raj na ziemi :) 13:52, 12 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ech.. jesień jest bardzo piękna..
jak tak patrzę na Twoją hortysię, to zaczynam wątpić, czy dobre odległości zaplanowałam u moich ... będę je musiała ciąć i giąć
Ogrodnik mimo woli 13:49, 12 paź 2012

Do góry
Aniu, ty moja przyszywana siostro dzięki za ten wątek, gościnne i radosne progi, ptaszki i piesa, twój humor i radość życia, inspiracje i pogaduchy i możliwość odwiedzenia cię nie tylko wirtualnie ale również fizycznie buziam i wielkie gratki na 1000!!

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:43, 12 paź 2012

Do góry
To dla motywacji Ev, pokazuję jeszcze wspomnienie sprzed i po, że wszystko jest możliwe Trzeba tylko czasu, konsekwencji i cierpliwości

Ev, u Ciebie też tak będzie już niedługo, uwierz w to i do przodu małymi kroczkami do celu Trzymam kciuki

Wszystko o czym ... Marzysz 13:39, 12 paź 2012

Do góry
ka1sia napisał(a)
Trochę takich ogólnych widoczków na naszą działkę.
Z tej strony jest fajnie, bo nikt tu mieszka

Moja lagerstroemia, którą wysiałam wiosną 2011, dziś ma grubo ponad metr i zakwitła

Kasiu, jestem! i jakie niespodzianki! cudne widoki, ogród jaki zadbany, ile ciekawych okazów, ładnie prowadzone, ciekawie podcięte ale szok przeżyłam...lagerstroemia Indica, wyhodowana z nasionka, żyje i kwitnie, toż to szok!! ona nie ma prawa u nas przeżyć! u siebie posadziłam, przemarzłą, a potem odbiła od korzenia; teraz planuję wsadzić ją do donicy i do domku letniego, bo chyba nie przetrwa? napisz mi coś więcej, jak to jest u ciebie...?
a taras prześliczny, od razu prowadzi do ogrodu
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:34, 12 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Betysiu....... dziewczyno od miliona uśmiechów do każdego człowieka i zwierzaka.... dobre serce, dobre słowo, wrażliwa duszo o nietuzinkowych talentach..... dzięki za gratulacje.... byłaś pierwsza na tysiąc......i jesteś jedna na tysiac....

Aniu Pięknie to napisałaś ) ... Mogę się podpisać?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:27, 12 paź 2012

Do góry
Betysiu....... dziewczyno od miliona uśmiechów do każdego człowieka i zwierzaka.... dobre serce, dobre słowo, wrażliwa duszo o nietuzinkowych talentach..... dzięki za gratulacje.... byłaś pierwsza na tysiąc......i jesteś jedna na tysiac....

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:13, 12 paź 2012

Do góry
To pokażę taki rzut z mojego okna w salonie na ogród w dzisiejszy słoneczny piękny dzień
Wszystko o czym ... Marzysz 13:05, 12 paź 2012

Do góry
ka1sia napisał(a)
Widok na taras

i z drugiej strony przed wejściem

Witam się Kasiu u Ciebie

Nie dziwię się wcale, że jak zobaczyliście pierwszy raz tę działkę, to przepadliście Skąd ja to znam
Cudowne miejsce, już otoczenie domu stanowi ogromny, bezcenny walor.

A taras kształtem jak u mnie Świetna aranżacja z donicami wkomponowanymi w taras Bardzo mi się podoba.

A ogród ma wielki potencjał Już jest pięknie, a jak się wszystko rozrośnie, to dopiero będzie jak marzenie
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 12:53, 12 paź 2012

Do góry
Następna sukienka

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:51, 12 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Narzędzia JB wyczyszczone i zabezpieczone WD40 jeszcze tylko olejem lnianym muszę natrzeć drewniane elementy
Zrobiłam telefonem zdjęcie części muru, na którym planowałam zrobić kiedyś lustro wśród bluszczu i pnących róż....no i miała być oś widokowa...bo stojąc tyłem do muru widzimy na drugim końcu moją rabatę hortensjową z Nigrą, ale ....... obecnie tuż za murem wznosi się (oprócz wysokiego domu) ...drewutnia sąsiadów o wysokości 2,60 .....a ja myślałam, że w tym pasie już nic nie stanie i będzie widok tylko na te wysokie iglaki w tle... Nie wiem jeszcze co z tym zrobić... albo domurujemy wyżej albo coś wysokiego trzeba tam posadzić, ale nie chciałabym znowu zakrywać muru, bo wszak nie po to go stawialiśmy... O lustrze to sobie mogę pomarzyć teraz...
Przepraszam za bałagan na zdjęciach, ale jesteśmy w trakcie sporzątania, przekopywania i sadzenia w tym miejscu

Zbliżenie... i jak? widzicie tam jeszcze lustro?

Kasiu, czytałam od tyłu aż do tego postu; współczuję ci sąsiada, rozumiem to bardzo, bo u mnie też takowy jest i usilnie sadzę i zakrywam, aby jak najbardziej odsłonić się od nieciekawych widoków, ale oczywiście to trwa, bo rośliny aż tak szybko nie bujną, chodzi mi głównie o bluszcze; ciekawa jestem tylko czy ta drewutnia jest postawiona zgodnie z wymogami, chodzi o odległość od muru? u mnie drugi sąsiad, po murze, który stawialiśmy w całości sami na swój koszt, puścił drut kolczasty, więc też to mnie razi i chcemy w tym miejscu dać takie kratki o szerokości 60 cm, długości chyba 2m; po tym pójdą bluszcze, no ale...
lustro nadal tam widzę, podpowiedzi z drzewami super, a kuty element, który zaproponowała Hania rozwiąże twoje rozterki, tak myślę i okaże się, że nie będzie źle
Ogrodnik mimo woli 12:49, 12 paź 2012

Do góry
Ja również przyłączam się do gratulacji moim jedynym efektownym kwiatkiem z ogrodu
Ogród Leny. 12:48, 12 paź 2012

Do góry
grembosia napisał(a)

Karolinko tak,tak -ja bukszpany mam wszędzie - ścinam i wtykam w ziemie
Milena Tawułka zakwitła teraz drugi raz - ja ścinam jak przekwitnie ale ta jest wyjątkowa
To samo mam z makiem - kwitnie teraz drugi raz - a raczej juz nie jego pora

Dół jesienny ? Nie pamiętam...
Wszystko w jak najlepszym! A rozterki ogrodowe to nic innego jak odkrywanie i podążanie nowa drogą - wyimaginowaną i kuszącą

Lenko, taki widok to dla mnie inspirująca bajka, pięknie.

A to już w pełni zagospodarowany kącik-podoba mi się.
Ogrodnik mimo woli 12:46, 12 paź 2012

Do góry
Wielkie gratulacje i dużo radości w nowym "tysiącleciu"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:43, 12 paź 2012

Do góry
Sławku, dzięki za podpowiedź z donicami, to też doskonały pomysł.
Myślimy jeszcze ewentualnie o takim drewnianym trejażu wzdłuż tych schodów, z glicynią np.
Inspirowałam się czymś takim
Ogrodnik mimo woli 12:41, 12 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
..... z dopiskiem "Niech moc będzie z Wami"..wiec niech moc będzie i z Wami też

Ania ta fota pobiła wszystkie, syper dziewczyno!!! P

Aniu Moc jest zawsze z Tobą, a Ty bądź z nami
Ogrodnik mimo woli 12:39, 12 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, pokaż jak kwitnie macierzanka (tymianek?), bo pytała mnie o tę roślinkę inna ogrodowiczanka, a przecież u Ciebie dowiedziałaby się więcej.

Tymianku tak szybko nie znajdę, ale macierzankę mam.... kwiatki jak kwiatki, ale ja lubię głaskać macierzankę

AAAAAAAAAAA.... jaka piękna macierzanka!!!!... Chcę taką też. Matko, jak ten mój ogród powiększyć?????

Anuś
buziaczki na 1000czka! Spokoju i wytchnienia Całusy w nosek dla psiaka
Nasionka uzbieram
W cieniu - zacieniona 12:36, 12 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Cześć Bogusiu, ten Pueblo ma kielich biały czy żółty? ja też lubię w ten sposób sobie poprawiać humor

Bogusiu ten PaperWhites nie można wkopywać na zimę bo cebulki zmarzną http://www.peternyssen.com/pl/bulbs/narcyzy-preparowane
Pueblo ma chyba kolor kremowy,nie jest czysto biały,ale to nic dokładnie nie wiadomo,te obrazki często mylą,muszę jeszcze gdzieś sprawdzić..Aniu,narcyzki mają już kiełki.Na opakowaniu piszą,że wkopać jesienią....i co mam teraz zrobić?????Brak okularów w sklepie{wyszłam na spacer} i niedoczytanie w domu....przecież to narcyzy...do głowy mi nie przyszło,że doniczkowe...a wystarczyło tylko dokładnie spojrzeć na etykietkę...niespodziewanie będą kwitły zimą.Fajnie.

Bogusiu wsadź do doniczki będziesz miała w domku bo przecież za 8 tyg., jest jeszcze u nas zima
Ogrodnik mimo woli 12:22, 12 paź 2012

Do góry
Ale masz piękny ten klon.....

Dlugo trzeba czekać na taki okaz.....? Mój ma dopiero 2 gałązki
Mój mały raj na ziemi :) 12:19, 12 paź 2012

Do góry
Czuję się u Ciebie jak w tajemniczym ogrodzie. A te zdjęcia powaliły mnie na kolana
anula_wn napisał(a)

Pozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies