Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

W cieniu - zacieniona 19:26, 23 cze 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
zakwitła mi szałwia kosmata od ciebie, fotkę wstawię u siebie, a jej właściwa nazwa to?
Szałwia srebrzysta Salvia Argentea.Do oceanarium chodzę jak mam maluchy...dziękuję za fotki.
W cieniu - zacieniona 19:22, 23 cze 2015

Do góry
zakwitła mi szałwia kosmata od ciebie, fotkę wstawię u siebie, a jej właściwa nazwa to?
a hortensje prawie wszystkie mają pączki
Roztoczańskie klimaty 16:35, 23 cze 2015

Do góry
Szałwia w idealnym towarzystwie

Madżenka dla Ciebie lawendowa skrzynia:
-)
Czas na ogród 15:58, 23 cze 2015

Do góry
Szałwia omszona ale nie wiem jaka odmiana
Czas na ogród 15:54, 23 cze 2015

Do góry
Agawita napisał(a)

Aga, co to jest to niebieskie? Szałwia, przetacznik?
Moja "przyziemna" :) pasja 14:30, 23 cze 2015

Do góry
Między rozplenicę daj może jeżówki szałwia niestety nie da rady ....ja też takie zestawienie próbowałam...nie dam rady... albo jak masz werbenę patagońskim może.....świetne te donice traw
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:12, 23 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Niesamowite, ze ta zaplatana szałwia rosnie

najlepsze jest to że jak sadziłam to widziałam jedna tylko...a przedwczoraj...pacze a tam druga !
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:10, 23 cze 2015

Do góry
Niesamowite, ze ta zaplatana szałwia rosnie
Ranczo Edy 13:01, 23 cze 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A co to za kwiatki na ostatnich fotkach? Jeszcze takich nie widziałam.

Witaj Bożenko mam od Hanusi szałwia muszkatołowa wszyscy u mnie podziwiają bo nikt tutaj takiej nie ma Piękna ale bardzo krucha muszę kota pilnować hi hi
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 10:26, 23 cze 2015

Do góry
U ciebie już szałwia przekwitła?? U mnie dopiero zaczyna się rozwijać... Nigdy nie wiem, jak ją przyciąć po kwitnieniu. Tylko łodyżki kwiatowe ściąć do ostatniego kwiatka, czy całość jak u kocimiętki czyli całe łodyżki aż do ziemi..?

Do szkółki jadę pewnie niedługo, więc jakbyś chciała bym coś sprawdziła czy kupiła to daj znać
Ogród wśród pól i wiatrów 08:39, 23 cze 2015

Do góry
jolka napisał(a)
A żywopłocik dziś machnęłam następny... malutki w zakątku platanowym
Mam za nim szałwię. Myślę sobie ... co ta szałwia taka niska w tym roku, w tamtym dużo wyższa była.
Jak ciachnęłam bukszpan z 15 cm, to mnie oświeciło skąd to zakłócenie proporcji

Cudnie wyszło,jak sie carexy rozrosną to będzie dopiero Bosko
Piękne zmiany ,wszystko fajnie rośnie!
Buziaki deszczowe zostawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:37, 23 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Marzeno mam pytanie opiniotwórcze - masz tyle odcieni róż, że uznałam, że jesteś najlepszą Adresatka moich wątpliwości (przepraszam ze u Ciebie).

Czy rozrózniasz i odseparowujesz (czy nie) dwa odcienie fiolet - Jeden własciwy jaki ma np lawenda, szałwia, przetaczniki i druga bardziej sliwkowa, którą ma większość żurawek.

pytam bo ma taką rabatę gdzie mam róże Novalis, wydmuszyce piaskową (kolory obu są zimne i płowe i to mi pasuje), do tego nasycone fioletowe przetaczniki i własnię żurawkę "Sugar Plum" - powinna byc ona stalowa, ale wydaje mi się zbyt cieła, sliwkowa. I nie wiem co powinna (czy zurawkę właśnie) z tego zestawu wywalić bo rabate będę prawdopodobnie przebudowywać. A może właśnie wydmuszyce i przetaczniki powinny wylecieć?

Tu widac to miejsce (żuraki są po podziale)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=159

Zdecydowanie odróżniam i dziele je na 3 odcienie:
- niebieskie purpury
- purpury biskupie
- purpury karminowo-malinowe

Jesli pomieszam te odcienie to zgrzytam zębami i mawiam, ze mi nie konweniuje coby nie napisac, ze łopatę musze zamknąc w garazu i poczekać do jesieni z przesadzaniem

I o ile odcienie roz musza pasowac do siebie to dodatek innych bylin zupełnie mnie nie drażni. Myslalam ze nie wytrzymam połaczenia błękitnych ostrózek (miały byc fioletowe) z rózami a w ogole mnie to nie denerwowało. Więc chyba to jest kwestia faktury kwiatow, etc

Fioletowe przetaczniki, śliwkowa zurawka będa bardzo pasowac.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:25, 23 cze 2015

Do góry
Łukaszu świetnie jest! Różanka i na niej szałwia to wow!
bardzo podoba mi się też to ujęcie gdzie ice dance jest między stożkami z żurawkami w tle. Bardzo fajnie widać naturę ice dance
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 01:03, 23 cze 2015

Do góry
Wiola,
dopiero dziś przeczytałam wiadomość od Ciebie. Graby widzę już przycięte i mają się świetnie. Bardzo zgrabny żywopłocik z nich powstał. Teraz nabiorą rozpędu. Za dwa lata ich nie poznasz

Pięknie u Ciebie. Zachwyciła mnie zwłaszcza szałwia muszkatołowa. Muszę się porozglądać, bo na żywo jeszcze nie widziałam.
Rodki bardzo ładne kupiłaś i za jaką cenę

Czy ten ciemniejszy powojnik to nie Arabella czasami?

uściski
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:28, 23 cze 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Bardzo lubię takie gęstwiny Pięknie Gosia u Ciebie. Hamaków zazdroszczę, ciągle czekam, aż mi drzewa urosną, czyli jeszcze dłuuugo

W tym miejscu lawenda już coraz bardziej rozkwitnięta, a szałwia cały czas kwitnie. Buziaki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:03, 23 cze 2015

Do góry
Oliwko tak to szałwia
Nawigatorka - jutro przy śniadaniu pomyślę
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:13, 22 cze 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosiaczku ta szałwia faktycznie śliczna, a powojniki wyglądają zjawiskowo . Jak tak patrzę na tę pogodę dziwaczną to strasznie się cieszę, że taka piękna pogoda się nam u Ciebie udała . Buziaki

To fakt że pogoda trafiła nam bombową Od Waszego odjazdu byle jak jest
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:24, 22 cze 2015

Do góry

pięknie ten fiolet gra z zielenią ? Marzenko czy te łodyżki fioletowe to szałwia?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:14, 22 cze 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Znalazłam cyt.
"W momencie gdy szałwia omszona kończy kwitnienie, ścinamy wszystkie kwiatostany, nawozimy i czekamy na kolejne kwitnienie jesienią"
Sorki za zamieszanie ale można sie juz pogubić w tych kwiatkach i wątkach hehehe

Ale znalazłaś i to się chwali
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:13, 22 cze 2015

Do góry
Gosiaczku ta szałwia faktycznie śliczna, a powojniki wyglądają zjawiskowo . Jak tak patrzę na tę pogodę dziwaczną to strasznie się cieszę, że taka piękna pogoda się nam u Ciebie udała . Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies