Między rozplenicę daj może jeżówki szałwia niestety nie da rady ....ja też takie zestawienie próbowałam...nie dam rady... albo jak masz werbenę patagońskim może.....świetne te donice traw
Witaj Bożenko mam od Hanusi szałwia muszkatołowa wszyscy u mnie podziwiają bo nikt tutaj takiej nie ma Piękna ale bardzo krucha muszę kota pilnować hi hi
U ciebie już szałwia przekwitła?? U mnie dopiero zaczyna się rozwijać... Nigdy nie wiem, jak ją przyciąć po kwitnieniu. Tylko łodyżki kwiatowe ściąć do ostatniego kwiatka, czy całość jak u kocimiętki czyli całe łodyżki aż do ziemi..?
Do szkółki jadę pewnie niedługo, więc jakbyś chciała bym coś sprawdziła czy kupiła to daj znać
Zdecydowanie odróżniam i dziele je na 3 odcienie:
- niebieskie purpury
- purpury biskupie
- purpury karminowo-malinowe
Jesli pomieszam te odcienie to zgrzytam zębami i mawiam, ze mi nie konweniuje coby nie napisac, ze łopatę musze zamknąc w garazu i poczekać do jesieni z przesadzaniem
I o ile odcienie roz musza pasowac do siebie to dodatek innych bylin zupełnie mnie nie drażni. Myslalam ze nie wytrzymam połaczenia błękitnych ostrózek (miały byc fioletowe) z rózami a w ogole mnie to nie denerwowało. Więc chyba to jest kwestia faktury kwiatow, etc
Fioletowe przetaczniki, śliwkowa zurawka będa bardzo pasowac.
Łukaszu świetnie jest! Różanka i na niej szałwia to wow!
bardzo podoba mi się też to ujęcie gdzie ice dance jest między stożkami z żurawkami w tle. Bardzo fajnie widać naturę ice dance
Wiola,
dopiero dziś przeczytałam wiadomość od Ciebie. Graby widzę już przycięte i mają się świetnie. Bardzo zgrabny żywopłocik z nich powstał. Teraz nabiorą rozpędu. Za dwa lata ich nie poznasz
Pięknie u Ciebie. Zachwyciła mnie zwłaszcza szałwia muszkatołowa. Muszę się porozglądać, bo na żywo jeszcze nie widziałam.
Rodki bardzo ładne kupiłaś i za jaką cenę
Czy ten ciemniejszy powojnik to nie Arabella czasami?
Gosiaczku ta szałwia faktycznie śliczna, a powojniki wyglądają zjawiskowo . Jak tak patrzę na tę pogodę dziwaczną to strasznie się cieszę, że taka piękna pogoda się nam u Ciebie udała . Buziaki