Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko o czym ... Marzysz 18:55, 10 paź 2012

Do góry
Widok na taras

i z drugiej strony przed wejściem

Ogrodnik mimo woli 18:55, 10 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wkurzona na żywot.. dokończyłma sypać korę... niech przynajmniej ogród jakos wygląda (miejscami)

Eeee..., no wzór konspekt! Pachnie nowością, albo tuningiem
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:51, 10 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
O mam nadzieję, że ze zdrowiem wszystko w porządku?
Trzymam kciuki, żeby zabieg gładko poszedł, a praca, no cóż bywa fajnie i wręcz przeciwnie, oby było lepiej
serdecznie cię pozdrawiam i dla ciebie Anitko coś różowego na poprawę humoru

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za słowa pociechy i coś różowegoCiekawa jestem, jaka to roślinka? Gałązki wyglądają znajomo, jak u grubosza, ale pewnie się mylę.
Ogrodnik mimo woli 18:40, 10 paź 2012

Do góry
Wkurzona na żywot.. dokończyłma sypać korę... niech przynajmniej ogród jakos wygląda (miejscami)

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 18:30, 10 paź 2012

Do góry
Poproszę o identyfikację cisów i propozycję co można z nich zrobić. Przyznam, że najbardziej zależałoby mi na stworzeniu 4 stożków, tylko nie wiem od czego zacząć formę.. Mam 4 sztuki. Na etykiecie było tylko "Taxus baccata".
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:20, 10 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Rano ogród bardzo mnie zaskoczył, pierwszy przymrozek przyszedł niespodziewanie, nie zdążyłam pochować kwiatków domowych, ciekawe, czy mróz im nie zaszkodził, oby nie...

Elu zmartwił mnie wczorajszy przymrozek u ciebie, chociaż widoczki piękne i malownicze to za wcześnie jak roślinki to przeżyły?
ogrodoweimpresjejolki 18:11, 10 paź 2012

Do góry
Witaj Jolu widzę, ze wnuki doskonale znają teren ogrodu i widzą babcię, że tam działa piękna i kobieca, stąd te kolczyki Przesyłam serdeczności i uściski będzie dobrze Przesyłam dobrą wróżkę nie zaczaruje kłopoty i zmartwienia na radość i uśmiechy
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:06, 10 paź 2012

Do góry
Narzędzia JB wyczyszczone i zabezpieczone WD40 jeszcze tylko olejem lnianym muszę natrzeć drewniane elementy
Zrobiłam telefonem zdjęcie części muru, na którym planowałam zrobić kiedyś lustro wśród bluszczu i pnących róż....no i miała być oś widokowa...bo stojąc tyłem do muru widzimy na drugim końcu moją rabatę hortensjową z Nigrą, ale ....... obecnie tuż za murem wznosi się (oprócz wysokiego domu) ...drewutnia sąsiadów o wysokości 2,60 .....a ja myślałam, że w tym pasie już nic nie stanie i będzie widok tylko na te wysokie iglaki w tle... Nie wiem jeszcze co z tym zrobić... albo domurujemy wyżej albo coś wysokiego trzeba tam posadzić, ale nie chciałabym znowu zakrywać muru, bo wszak nie po to go stawialiśmy... O lustrze to sobie mogę pomarzyć teraz...
Przepraszam za bałagan na zdjęciach, ale jesteśmy w trakcie sporzątania, przekopywania i sadzenia w tym miejscu

Zbliżenie... i jak? widzicie tam jeszcze lustro?
ogrodoweimpresjejolki 17:55, 10 paź 2012

Do góry
Joluś gratuluję nowego wnuka/wnuczki?
Kłopoty sio, uśmiechy Tobie zasyłamy,i na dobre wieści czekamy.
Ogródek Hanusi po zimie 17:26, 10 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tak ,Marto,Wysoko mieszkam,i czuje się jak w bocianim gnieździe. A najgorsze są jesienne słoty, na balkon nosa wystawić nie można ,i stopy bez kaloszy.l Wiatr, i woda....brrrr.Dlatego mnie tak ciągnie i tu, i tam, byle nie w 4 ścianach.
Pozdrawiam.

Dobrze,że ciągnie inaczej deprecha i tycie
Ściskam mocno
Rajski ogród Ani 17:26, 10 paź 2012

Do góry
Wesoło i smutno...

Rajski ogród Ani 17:24, 10 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Aniu zaglądam często
Cieszę się
Nie szabruj poczęstuj się

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 17:02, 10 paź 2012

Do góry
Witajcie,
Mam gorącą prośbę o pomoc w identyfikacji poniższych iglaków. W ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy kupiłem ich z kilkadziesiąt. Większość wiem z czym jem, ale z tymi mam problem identyfikacyjny:

1. Ciekawe drzewko, które w ciągu ostatniego roku (a w październiku 2012 minęło dokładnie 16 miesięcy od pierwszych nasadzeń) przyrosło o ok. 10 cm i nawet sporo się zagęściło...

2. Tu w zasadzie pytam o to, które brzydko brązowiej (od jakiegoś miesiąca) - oprócz nazwy, może podpowiecie czy brakuje mu wody czy oprysku. Przy okazji, pytanie też o to małe zwisające na drugim planie...

3. To również wsadzone rok temu i przyrosty bliskie zeru... Zakładam optymistycznie, że żółknięcie igieł to ich zmiana a nie choróbstwo...

4. Roczny staż. Dopiero w okolicach sierpnia wytworzył się przewodnik. Wcześniej pokrój płaski... Przyrosty w sumie niewielkie...

5. Spory procentowy przyrost. Tylko tyle o nim wiem...

6. I na tą chwilę ostatni iglak, przynajmniej tylko tyle zdjęć udało mi się dziś zrobić. Wsadzony jest w szpalerze przy ogrodzeniu, między sosnami, które wyraźnie nad nim górują... Nie wiem, czy nie jest to jakaś forma skalniakowa. Jeśli tak, wysadzę ją na wiosnę...

Dziękuję za wszystkie wskazania!
Ogród na 300 metrach kwadratowych 16:52, 10 paź 2012

Do góry
Ewo, pytałaś u mnie czy za płotem szumi kukurydza.

Za płotem szumią łany pałki wodnej, trzciny cukrowej i innej roślnności nadwodnej.
Bo to za płotem to jest właśnie tytułowe rozlewisko

Jesienne klimaty Warszawy (?!) pięknie uchwyciłaś
Urzekło mnie to zdjęcie:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:45, 10 paź 2012

Do góry
O matko, taka okazja, a ja pod ręką kfiatka nie mam!
Bociuś, Bociek, na szybko gratki składam i po załącznik lecę!

Ufff, już mam

Gratulacje składam jeszcze raz i kawalątek mojego miejsca na Ziemii dołączam:

Grembosiowo 16:45, 10 paź 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

Ciąg dalszy zakupów:
Czy z tych cisów da radę uformować stożki, czy może coś innego?

Oczywiście da sie z tych cisów stożki zrobić ,ale parę lat im zajmie zagęszczenie się ich od dołu - są dość smukłe

Nie mniej zakupy rewlacyjne,stosowne do Twego ogrodu - cudo!!!

a jaka to odmiana cisa?

Taxus baccata
Ogrodnik mimo woli 16:40, 10 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
A takie żurawki sobie kupiłam.... też nie nazwana...

Ta mi podchodzi pod czekoladę coś-tam
http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/35-zurawki-zuraweczki-tiarelle/62831-heuchera-chocolate-ruffles#62831
Ogrodnik mimo woli 16:30, 10 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Zrobiłam foto z bliska zurawek..... może ktoś wie jaka to???

Hmmmm - może sugar frosting?

Zerknij jeszcze tu na 31 i 32 - tutaj rozkminialiśmy podobne...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-zurawka-heuchera?page=31

A ta w pierwszym poście to może capuccino - mam podobną - one różnie się wybarwia - zależy od miejsca.
Ogrodnik mimo woli 16:30, 10 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Kurcze,a u mnie są miskanty i różne trawy po 13 zł i zastanawiam się czy to atrakcja ...???
Może patrzyłaś Aniu ceny traw u siebie ?

Uważam,że to Vanille ponieważ ma zwarte,gęste kwiatuszki i wielkie.Jednak zabić się nie dam bo nie mam jeszcze wszystkich hortensji ,a tą posiadam
Ogrodnik mimo woli 16:24, 10 paź 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies