U mnie się mieczyki po wysiewały z malusich cebulek przy wykopywaniu, zostawiłam je w ziemi i sporo wyszło, a teraz wykopałam, ale na następny rok trzeba je jeszcze będzie do przedszkola wkopać pozdrawiam
U Ciebie był śnieg to miały ciepło wiec przetrzymały. Po dwóch latach powinny w większości kwitnąc. Ja na wiosnę też posieję głównie granatowe bo mi na nich bardzo zależy.
Takie?
Aniu mój podobny ale Twój chyba bardziej we fiolet wpada.Bardzo ładny .
U mnie się mieczyki po wysiewały z malusich cebulek przy wykopywaniu, zostawiłam je w ziemi i sporo wyszło, a teraz wykopałam, ale na następny rok trzeba je jeszcze będzie do przedszkola wkopać pozdrawiam
U Ciebie był śnieg to miały ciepło wiec przetrzymały. Po dwóch latach powinny w większości kwitnąc. Ja na wiosnę też posieję głównie granatowe bo mi na nich bardzo zależy.
Przyszły moje bukszpany ,miały być spore kule a mam maleństwa .Są dobrze ukorzenione ,zdrowe ale maleńkie No cóż wsadziłam ale oczekiwałam zupełnie innych bukszpanów .Wiosną muszę zamówić następne .
Iza piękny ogród jesienią masz a co tak ładnie kwitnie na niebiesko? cieszę się , że tak miło przeszedł Tobie dzień nagraniowy, no i będę czekała na emisję z Twojego ogrodu i Goniak pozdrawiam
Witaj Marto, dobrze myślisz żuraw ma długie nogi które wystają ponad ogon. To są moje foty z żurawiami. onie bardzo żadko lecą kluczem, częściej chmarą jak na 1 focie, i krzyczą jak diabli.. Na szybko takie znalazłem foty
wracam do Twojego pytania...
Ano wiązy capredowni...do tego miejsca....
i do jeszcze innego....
...chociaż wiązy nie do mojego ogródka...to radochę miałam wielką z zakupów i wycieczki...
Czy komuś to coś przypomina...
a może to....
ale to...to już na pewno....
Udało mi się namówić bratową na zakup dwóch wiązów...,a dla mnie jabłonka...rajska jabłonka
Wiązy stoją przywiązane do kontenera na śmieci.....więc fotek nie będzie....mało reprezentacyjne miejsce....ale jak trafią do dołków....pokażę
Kto by nie poznał Od razu w myślach pojawiają się miłe wspomnienia
Ma byc .
Też na to liczę, wolałabym, żeby mnie zima nie zastała w połowie zmian ogródkowych .
I było! Ale późnym popołudniem
Wcześniej przylało tak, że z koszenia i kontynuacji robót ziemnych nici!
Przygotowałm sobie sporo kompostu, bo liczę, że jutro zrobię to, co zamierzałam zrobić dzisiaj.
Nic więcej zrobić nie mogłam, wszystko mokre!
Rozrys jest na brudno i niewiele widać ale pokażę jak rabatę zaczynałem
Najpierw przymierzanie za pomocą sznurka i sprawdzanie jak to z różnych stron będzie wyglądać
następnie nacinanie krawędzi szpadelkiem do kancików
usuwanie darni
uało mi się połowę zrobić dzisiaj reszta jutro.
Koło nowych wiśni Umbraculifera wsadziłam koło setki purpurowych tulipanów Triumph
sprzedawca obiecuje zgodność kolorów, oby się to sprawdziło, bo mam lekką traumę po wiosennych zakupach cebulowych, gdzie praktycznie nic się nie zgodziło kolorystycznie
przy jednej z tuj kulek będą te same tulipany Triumph różowe
No to jeszcze trochę jesiennie dynie już w folii obsychają
Fantastyczne zbiory, jak ja bym chciała mieć własny warzywniak
zbierasz je na Halloween?
Nie Kasik, w mojej tradycji polskiej nie ma takiego święta do jedzenia zebrałam , obsusza się w folii, na zimowe dni zupka z imbirem jest najlepsza, rozgrzewająca, pozdrawiam
Kto tu o starości? Chyba ktoś się pomylił,z tym 63+.......chyba 63 + 15? A może 63 + 25?
Zresztą u każdego chyba inaczej to wychodzi,w zależności od genów.
Pozdrawiam starzejących się inaczej!
Pozdrawiam też starzejących sie inaczej.... ale powiało optymizmem...
Witaj Aniu i trzeba było nam cos wesołego opowiedziec. A piwka byś sie nie napiła z nami?